Βικιπαίδεια:Δράσεις εκπαίδευσης/Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος: Επιμορφωτικό πρόγραμμα συγγραφής λημμάτων στη Βικιπαίδεια (2016-2017)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Διοργάνωση: Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος
Υποστήριξη: Σύλλογος Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας

Το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και o Σύλλογος Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας διοργανώνουν κατά το σχολικό έτος 2016-17 υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επιμορφωτικό πρόγραμμα - εργαστήριο με θέμα: «Εισαγωγή στη συγγραφή λημμάτων στη Βικιπαίδεια – η Βικιπαίδεια ως εκπαιδευτικό εργαλείο».

Το εισαγωγικό αυτό εργαστήριο πάνω στη συγγραφή λημμάτων της Βικιπαίδειας απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που θα ήθελαν να εντάξουν τη Βικιπαίδεια ως εκπαιδευτικό εργαλείο στη διδακτική πράξη καθώς, μεταξύ άλλων, προάγει τις ομαδοσυνεργατικές ικανότητες παραγωγής γραπτού λόγου των μαθητών, ενώ μπορεί να συνδυασθεί και με την εκπόνηση σχολικών εργασιών όπως οι συνθετικές εργασίες.

Για το παρόν εργαστήρι θα χορηγείται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ συνολικής διάρκειας 25 ωρών μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος (συνολικά 5 συναντήσεις) και την ανάρτηση ενός τουλάχιστον λήμματος από κάθε συμμετέχοντα.

Κύκλοι εργαστηρίων[επεξεργασία κώδικα]

  1. Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016: Πρώτη συνάντηση πρώτου κύκλου
  2. Τρίτη 21 Μαρτίου 2016: Πρώτη συνάντηση δεύτερου κύκλου

Για δικαίωμα συμμετοχής παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω on line αίτηση:

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Απαραίτητη προϋπόθεση: κάθε μέλος φέρνει μαζί του το προσωπικό του lap top. Το πρόγραμμα στη συνέχεια διαμορφώνεται σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες.

Τόπος διεξαγωγής[επεξεργασία κώδικα]

Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται στο Διορθόδοξο Κέντρο, στον σεμιναριακό χώρο της Βιβλιοθήκης, στην Π. Πεντέλη (google maps).

Πληροφορίες[επεξεργασία κώδικα]