Βικιπαίδεια:Μήνας Ασίας της Βικιπαίδειας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μήνας Ασίας της Βικιπαίδειας

Ο Μήνας Ασίας στη Βικιπαίδεια είναι πολύγλωσσος μαραθώνιος επεξεργασιών με στόχο την οικοδόμηση κατανόησης για τις ασιατικές κοινότητες της Βικιπαίδειας. Λαμβάνοντας χώρα καθ' όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου του 2023, ο σκοπός του Μήνα Ασίας στην Ελληνική Βικιπαίδεια είναι η βελτίωση της ποσότητας και της ποιότητας των λημμάτων με θέματα σχετικά με την Ασία.

Για περισσότερη βοήθεια για την εγγραφή και δημιουργία λήμματος από ενδιαφερόμενους χρήστες που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές, διαβάστε εδώ.

Κανόνες

Με απλά λόγια: Δημιουργήστε νέα λήμματα σχετικά με την Ασία (τοποθεσίες, πρόσωπα, πολιτισμός κτλ.), μεγέθους τουλάχιστον 3.000 bytes και 300 λέξεων, με επαρκή παράθεση πηγών, στη διάρκεια του Νοεμβρίου 2023. Οι απλές λίστες δεν προσμετρώνται. Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή ενός λήμματος στο Διαγωνισμό «Μήνας Ασίας της Βικιπαίδειας» θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους ακόλουθους κανόνες:

  • Το λήμμα θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί εξ αρχής από εσάς (δηλαδή δεν προσμετράται η επέκταση μικρών λημμάτων) μεταξύ της 1ης Νοεμβρίου 2023 (00:00 UTC) και της 30ής Νοεμβρίου 2023 (23:59 UTC).
  • Το λήμμα θα πρέπει να έχει ελάχιστο μέγεθος 3.000 bytes και 300 λέξεις (εξαιρουμένων των κουτιών πληροφοριών, των προτύπων κ.ο.κ.).
  • Το λήμμα θα πρέπει να καλύπτεται από τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας της Βικιπαίδειας.
  • Το λήμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει επαρκή αριθμό παραπομπών/πηγών/αναφορών. Περιεχόμενο που μπορεί να αμφισβητηθεί θα πρέπει να είναι επαληθεύσιμο μέσω των πηγών που συμπεριλαμβάνονται εντός του λήμματος.
  • Το λήμμα δεν θα πρέπει να αποτελεί αμιγώς μετάφραση με αυτοματοποιημένο εργαλείο και θα πρέπει να διαθέτει επαρκώς ποιοτικό ύφος, ορθογραφία και λεξιλόγιο.
  • Δεν θα πρέπει να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με το λήμμα (να μην υπάρχει αμφιβολία σχετικά με θέματα εγκυκλοπαιδικότητας και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων).
  • Το λήμμα δεν θα πρέπει να είναι μία σκέτη λίστα, με εξαίρεση τις «Προβεβλημένες Λίστες» στις Βικιπαίδειες που αυτές υποστηρίζονται.
  • Το λήμμα θα πρέπει να είναι πληροφοριακού χαρακτήρα.
  • Το λήμμα θα πρέπει να αφορά ένα οποιοδήποτε θέμα σχετικό με οποιαδήποτε ασιατική χώρα.
  • Λήμματα που ξεκίνησαν από κάποιο διοργανωτή θα πρέπει να ελέγχονται από άλλους διοργανωτές.
  • Οι κριτές της εκάστοτε γλωσσικής έκδοσης της Βικιπαίδειας θα πρέπει να καθορίσουν κατά πόσο το λήμμα είναι αποδεκτό ή όχι για το διαγωνισμό της εν λόγω Βικιπαίδειας.
  • Όταν δημιουργήσετε τουλάχιστον 4 λήμματα που τηρούν τους παραπάνω κανόνες, θα σας απονεμηθεί ένα αστέρι.

Συμμετοχή

Καταχωρείστε τα λήμματα που δημιουργείτε σε αυτή τη σελίδα

Διοργανωτές

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.