Βικιπαίδεια:Μήνας Ασίας της Βικιπαίδειας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Μήνας Ασίας της Βικιπαίδειας
Wikipedia Asian Month Logo.svg

Ο Μήνας Ασίας στη Βικιπαίδεια είναι πολύγλωσσος μαραθώνιος επεξεργασίας με στόχο την οικοδόμηση της κατανόησης για τις ασιατικές κοινότητες της Βικιπαίδειας. Λαμβάνοντας χώρα καθ' όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου του 2018, ο σκοπός του Μήνα Ασίας στην Ελληνική Βικιπαίδεια είναι η βελτίωση της ποσότητας και της ποιότητας των άρθρων σχετικά με τις ασιατικές χώρες και περιοχές.

Ως σύμβολο της φιλίας μεταξύ των ασιατικών κοινοτήτων Wikimedia, κάθε συμμετέχων, ο οποίος συνεισφέρει τουλάχιστον πέντε άρθρα που πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν ένα ειδικά σχεδιασμένο καρτ-ποστάλ της Βικιπαίδειας από τις άλλες συμμετέχουσες χώρες. Οι χώρες και περιοχές που αποστέλλουν καρτ-ποστάλ για το έργο αυτό είναι η ηπειρωτική Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊβάν και την Ταϊλάνδη.

Ο Βικιπαιδιστής που συμβάλλει στα καταλληλότερα άρθρα σε κάθε έκδοση της Βικιπαίδειας θα τιμηθεί ως «Πρέσβης Ασίας της Βικιπαίδειας».

Asia (orthographic projection).svg

Κανόνες

Με απλά λόγια: Δημιουργείστε νέα λήμματα σχετικά με την Ασία (τοποθεσίες, πρόσωπα, πολιτισμός κτλ.), μεγέθους τουλάχιστον 3.000 bytes και 300 λέξεων, με επαρκή παράθεση πηγών, στη διάρκεια του Νοεμβρίου 2018. Οι απλές λίστες δεν προσμετρώνται. Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή ενός άρθρου στο Διαγωνισμό «Wikipedia Μήνας Ασίας» θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους ακόλουθους κανόνες:

 • Το λήμμα θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί εξ αρχής από εσάς (δηλαδή δεν γίνεται δεκτή η επέκταση μικρών λημμάτων) μεταξύ της 1ης Νοεμβρίου 2018 (00:00 UTC) και της 30ης Νοεμβρίου 2018 (23:59 UTC).
 • Το λήμμα θα πρέπει να έχει ελάχιστο μέγεθος 3.000 bytes και 300 λέξεις (εξαιρουμένων των κουτιών πληροφοριών, των προτύπων κ.ο.κ.).
 • Το λήμμα θα πρέπει να καλύπτεται από τα κριτήρια Εγκυκλοπαιδικότητας της Βικιπαίδειας.
 • Το λήμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει επαρκή αριθμό παραπομπών/πηγών/αναφορών. Περιεχόμενο που μπορεί να αμφισβητηθεί θα πρέπει να είναι επαληθεύσιμο μέσω των πηγών που συμπεριλαμβάνονται εντός του λήμματος.
 • Το λήμμα δεν θα πρέπει να αποτελεί αμιγώς μετάφραση με αυτοματοποιημένο εργαλείο και θα πρέπει να διαθέτει επαρκώς ποιοτικό ύφος, ορθογραφία και λεξιλόγιο.
 • Δεν θα πρέπει να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με το λήμμα (να μην υπάρχει αμφιβολία σχετικά με θέματα εγκυκλοπαιδικότητας και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων).
 • Το λήμμα δεν θα πρέπει να είναι μία σκέτη λίστα, με εξαίρεση τις «Προβεβλημένες Λίστες» στις Βικιπαίδειες που αυτές υποστηρίζονται.
 • Το λήμμα θα πρέπει να είναι πληροφοριακού χαρακτήρα.
 • Το λήμμα θα πρέπει να αφορά ένα οποιοδήποτε θέμα σχετικό με οποιαδήποτε ασιατική χώρα.
 • Λήμματα που ξεκίνησαν από κάποιο διοργανωτή θα πρέπει να ελέγχονται από άλλους διοργανωτές.
 • Κριτές της αντίστοιχης γλωσσικής Βικιπαίδεια θα πρέπει να καθορίσουν κατά πόσο το λήμμα είναι αποδεκτό ή όχι για το διαγωνισμό της εν λόγω Βικιπαίδειας.
 • Όταν φτιάξετε 4 λήμματα που τηρούν τους παραπάνω κανόνες, θα λάβετε μια ταχυδρομική κάρτα WAM από μία από τις ασιατικές κοινότητες.
 • Οι Πρέσβεις Ασίας της Βικιπαίδειας θα λάβουν υπογεγραμμένο πιστοποιητικό από τους Asian Affiliates, και επιπλέον postcard.

Διοργανωτές

Εγγραφή

Εγγραφή Εγγραφείτε και αναφέρετε τις απόψεις σας εδώ. Μπορείτε να εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή. Οι διοργανωτές θα τα ελέγξουν εάν τα λήμματα που δημιουργούνται πληρούν τα κριτήρια.

Διεθνής κοινότητα

Συμμετέχουσες Βικιπαίδειες

Συνεργάτες συμμετοχής