Βικιπαίδεια:Βικιπαίδεια Μήνας Ασίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια Ασίας Μήνας
WikipediaAsianMonth-en.svg

Η Βικιπαίδεια Ασίας Μήνας είναι ένα online πολύγλωσσο edit-a-Thon με στόχο την οικοδόμηση της κατανόησης μεταξύ των ασιατικών κοινοτήτων Wikipedia. Λαμβάνοντας χώρα σε όλη Νοέμβριο του 2015, ο σκοπός της Ασίας μήνα στην Αγγλική Wikipedia είναι η βελτίωση της ποσότητας και της ποιότητας των άρθρων σχετικά με τις ασιατικές χώρες και περιοχές.

Ως σύμβολο της φιλίας μεταξύ των ασιατικών κοινοτήτων Wikimedia, κάθε συμμετέχων, ο οποίος συνεισφέρει τουλάχιστον πέντε άρθρα που πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν ένα ειδικά σχεδιασμένο καρτ-ποστάλ της Wikipedia από τις άλλες συμμετέχουσες χώρες. Χώρες και περιοχές η αποστολή καρτ-ποστάλ για το έργο αυτό είναι η ηπειρωτική Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊβάν και την Ταϊλάνδη.

Η Wikipedian που συμβάλλει στους καταλληλότερους άρθρα σε κάθε έκδοση της Wikipedia θα τιμηθεί ως «Wikipedia Ασίας Πρέσβη".

Asia (orthographic projection).svg

Κανόνες

Για ένα άρθρο που πρέπει να θεωρηθεί ως μέρος της Wikipedia Ασίας μήνα, υποχρεούται να συμμορφώνεται με τους ακόλουθους κανόνες:

  • Το νέο άρθρο θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει, μεταξύ 0:00 UTC την 1η Νοεμβρίου 2015 και 23:59 UTC στις 30 Νοεμβρίου 2015.
  • Το νέο άρθρο θα πρέπει να έχει μέγεθος τουλάχιστον 3.500 bytes και ένα ελάχιστο μήκος περίπου 300 λέξεις (ο αριθμός των λέξεων αποκλείει πρότυπα, infoboxes, αναφορές, κ.λπ.)
  • Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε ένα υπάρχον άρθρο που είναι μικρότερο από 4000 bytes. Θα πρέπει να επεκταθεί αυτό το άρθρο τουλάχιστον 2.000 bytes και περίπου 300 λέξεις, (η καταμέτρηση λέξεων αποκλείει πρότυπα, infoboxes, αναφορές, κλπ) και η διευρυμένη άρθρο πρέπει να έχει τουλάχιστον 4000 byte. Μόνο οι τροποποιήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μετρηθεί.
  • Το άρθρο αυτό πρέπει να πληροί τα κριτήρια διασημότητα.
  • Το άρθρο αυτό πρέπει να έχει αξιοπρεπή αναφορές. Τυχόν αμφιβολίες ή αμφιλεγόμενες δηλώσεις του άρθρου θα πρέπει να μπορούν να επαληθευτούν από την παραπομπή (-εις) που απαριθμούνται στο εν λόγω άρθρο.
  • Το άρθρο αυτό δεν πρέπει να είναι αμιγώς μηχανή μεταφραστεί και θα πρέπει να γραφτεί σε ένα αξιοπρεπές στυλ γλώσσα.
  • Δεν πρέπει να υπάρχουν ζητήματα (χωρίς ετικέτες) εντός του αντικειμένου, και θα πρέπει να είναι ελεύθερο από παραβιάσεις των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, κοντά παράφραση και λογοκλοπή.
  • Το άρθρο αυτό δεν πρέπει να είναι μια λίστα ή πίνακα. Ωστόσο, άρθρα συνέχεια προωθείται ως ένας χαρακτήρισε κατάλογος θα πρέπει να εξετάζεται στο πλαίσιο του έργου.
  • Το άρθρο αυτό πρέπει να έχει άμεση σχέση (πολιτιστικά, γεωγραφικά, πολιτικά, κλπ) σε οποιαδήποτε χώρα της Ασίας, την περιοχή ή επικράτεια.

Σημειώνεται ότι στο τέλος του έργου, η κριτική επιτροπή της Wikipedia Ασίας μήνα για την αγγλική Wikipedia θα καθορίσει εάν ένα αντικείμενο πληροί τις προϋποθέσεις για την ένταξη ή όχι βάσει αυτών των κριτηρίων.

Χρησιμοποιήστε αυτό το πρότυπο "* {{ΠΕ | xx.xx.xx.xx}}:" για να εγγραφείτε ως χρήστης IP.



Διοργανωτές


Sign up

Εγγραφή Εγγραφείτε και αναφέρετε τις απόψεις σας εδώ. Μπορείτε να εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή. Διοργανωτές θα σηματοδοτήσει (έλεγχος), εάν τα αντικείμενα που κατασκευάζονται πληρούν τα κριτήρια.

International Community

Participating Wikipedias

Participating affiliates