Βίνσεντ Μέριτον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βίνσεντ Μέριτον
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση28  Δεκεμβρίου 1960
Βικτώρια
Χώρα πολιτογράφησηςΣεϋχέλλες
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΣπουδέςΚρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπολιτικός
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΚόμμα Ηνωμένων Σεϋχελλών
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμααναπληρωτής πρωθυπουργός
αντιπρόεδρος των Σεϋχελών (2016–2020)
ΒραβεύσειςΜετάλλιο Πούσκιν
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Βίνσεντ Μέριτον (Vincent Meriton, 1960-) είναι πολιτικός των Σεϋχελλών ο οποίος υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος των Σεϋχελλών από τις 28 Οκτωβρίου 2016 ως τις 27 Οκτωβρίου 2020. Διαδέχθηκε ως αντιπρόεδρος τον Ντάνι Φορ και ως πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος. [1] [2] [3] Διατέλεσε υπουργός Κοινοτικής Ανάπτυξης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Αθλητισμού των Σεϋχελλών.[4]

Πρώτα χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1960 στη Βικτόρια. Εκπαιδεύτηκε στη Μόσχα.Αποφοίτησε από τη Σχολή Κοινωνιολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας.

Είναι μέλος του κεντροαριστερού Λαϊκού Κόμματος (πρώην Προοδευτικό Μέτωπο των Σισέλ). Επίσης ανέλαβε γενικός διευθυντής και μέλος της Νομοθετικής Συνέλευσης της Δημοκρατίας των Σεϋχελλών.

Το 2004, έγινε υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Απασχόλησης, έπειτα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Δημοκρατίας των Σεϋχελλών, στη συνέχεια επικεφαλής των υπουργείων Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του τμήματος Κοινοτικής Ανάπτυξης, Νεότητας και Αθλητισμού και το 2015 στο τμήμα Κοινωνικών Υποθέσεων, Κοινωνικής Ανάπτυξης και Αθλητισμού.

Τον Ιούλιο του 2010 διορίστηκε υπουργός Προεδρίας και παράλληλα αρμόδιος για την Κοινοτική Ανάπτυξη, τα Κοινωνικά Ζητήματα και τον Αθλητισμό.

Στις 28 Οκτωβρίου 2016 διορίστηκε Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]