Μετάβαση στο περιεχόμενο

Α.Σ. Μινώταυρος Πάτρας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μινώταυρος Πάτρας
Πλήρες όνομαΑθλητικός Σύλλογος
Ο Μινώταυρος Πάτρας
ΧρώματαΜπλε άσπρο
Έτος ίδρυσης1992
ΈδραΕθνικό Κλειστό γυμναστήριο
Πάτρα
Χωρητικότητα1000 ΘΕΣΕΩΝ
ΠρόεδροςΓιώργος Γκιάφης
ΠροπονητήςΜΠΡΑΚΑΤΣΕΛΟΣ ΠΟΛΥΒΙΟΣ
ΤμήματαΧειροσφαίριση
Ιστοσελίδαminotayros-ac.gr

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ο Μινώταυρος ήταν αθλητικός σύλλογος της Πάτρας στην χειροσφαίριση και αγωνίστηκε από το 2002 έως το 2008 στην Α2 Εθνική κατηγορία και το 2009 στην Α1 Εθνική.

Ιδρύθηκε το 1992 με χρώματα το μπλε και άσπρο και έμβλημα την κεφαλή ενός ταύρου. Έχει αγωνιστεί μέχρι την Α1 εθνική κατηγορία. Το 2006 συγχωνεύτηκε με -ουσιαστικά απορρόφησε- το τμήμα χειροσφαίρισης του Ολυμπιακού Πατρών που είχε κερδίσει την άνοδο στην Α2 Εθνική, καθώς τα δύο σωματεία είχαν καλές σχέσεις και συνεργάζονταν αρκετές φορές.

Την αγωνιστική περίοδο 2007-08 συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατακτώντας και τον τίτλο. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2008-09 αγωνίστηκε στην Α1 Εθνική κατηγορία τερματίζοντας στις τελευταίες θέσεις. Το 2009 απορροφήθηκε τον Γ.Σ. Ελπίδες Πάτρας[1] .

  • Πρωτάθλημα Α2 εθνικής: 2008
  1. Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Δελτίο τύπου[νεκρός σύνδεσμος]