Μετάβαση στο περιεχόμενο

Α.Γ.Ο.Ναυπλίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Α.Γ.Ο.Ναυπλίου (Α.Γ.Ο.Ν.)

Ο Αθλητικός Γυμναστικός Όμιλος Ναυπλίου είναι αθλητικό σωματείο που εδρεύει στην πόλη του Ναυπλίου, με έτος ίδρυσης το 2010. Έκτοτε δραστηριοποιείται στο άθλημα του ποδοσφαίρου μέχρι και σήμερα με κύρια έδρα το ΔΑΚ Ναυπλίου και το ΔΑΚ Νέας Τίρυνθας, συμμετέχοντας στις κατηγορίες του τοπικού πρωταθλήματος της Ένωσης Ποδοσφαρικών Σωματείων Αργολίδας.

Αθλητικό Έργο

Από το 2022 η ποδοσφαιρική ομάδα διατηρεί τμήματα υποδομής και συμμετέχει στα πρωταθλήματα αναπτυξιακών ηλικιών με στόχο τη στελέχωση της ανδρικής ομάδας από

Από το έτος 2024 λειτουργεί τμήματα αναπτυξιακών ηλικιών και για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης στις κλειστές εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Ναυπλίου.

Στόχος του σωματείου είναι να ιδρύσει ακόμη περισσότερα αθλητικά τμήματα με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη τόσο του ίδιου του σωματείου αλλά και του αθλητισμού σε τοπικό επίπεδο.

Το έμβλημα της ομάδας αρχικά ήταν ο δισκοβόλος του Μύρωνα, ένα σύμβολο ιστορικό και συνυφασμένο με τον αθλητισμό και την προσπάθεια για διάκριση. Με την πάροδο του χρόνου το σωματείο επαναπροσδιορίζοντας τους στόχους του αποφάσισε το 2022 τη λειτουργία τμημάτων υποδομής και παράλληλα την αλλαγή του εμβλήματος στο σημερινό λιοντάρι. Η αλλαγή δηλώνει τις καταβολές της ομάδας καθώς ιδρύθηκε από επίδοξους νεαρούς αθλητές κυρίως της συνοικίας της Πρόνοιας όπου εκτίθεται ο γνωστός κοιμώμενος λέων , ο οποίος έχει πλέον βγεί από το λήθαργο και κοσμεί τις εμφανίσεις της ομάδας ατενίζοντας επιβλητικά το μέλλον...

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Στις παρακάτω ιστοσελίδες μπορείτε να αντλήσετε επιπλέον πληροφορίες για το αθλητικό σωματείο

www.agonfc.gr

www.epsarg.gr