Αστήρ της Ανατολής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου 2007

Ο Αστήρ της Ανατολής είναι το πιο παλιό περιοδικό έντυπο που εκδίδεται συνεχόμενα στην Ελλάδα. Είναι το επίσημο έντυπο της Γενικής Συνόδου της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας.

Ιδρύθηκε το 1858 από τον Μιχαήλ Καλαποθάκη. Η έκδοσή του ήταν συνεχής εκτός από τις περιόδους των βαλκανικών και παγκοσμίων πολέμων και την αρχή της δικτατορίας το 1967.

Ο Αστήρ της Ανατολής είναι ένα χριστιανικό περιοδικό, που έχει στόχο να ικανοποιήσει τον θεολόγο, τον ερμηνευτή του Λόγου του Θεού, τον ιστορικό, τον ερευνητή της αλήθειας της Αγίας Γραφής, εκείνον που πεινάει πνευματικά. Γι’ αυτό απευθύνεται σε όλους: στον άνδρα, τη γυναίκα, στον νέο και τον ηλικιωμένο· στον ευαγγελικό, αλλά και σ’ εκείνον που ανήκει σε άλλο δόγμα. Είναι ανοιχτό προς τις ιστορικές Εκκλησίες, όπως και προς τους Διαμαρτυρόμενους που προέρχονται από τις διάφορες αποχρώσεις της Διαμαρτύρησης. Ο Αστήρ της Ανατολής διοικείται από επιτροπή και όλοι όσοι συνεργάζονται για την έκδοση του περιοδικού προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς[1].

Υποσημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αστήρ της Ανατολής, Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]