Ασγκάρντια (έθνος)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Ασγκάρντια, επισήμως γνωστή ως το Διαστημικό Βασίλειο της ΑσγκάρντιαΑσγάρδιας), είναι ένα υπό κατασκευή διαστημικό κράτος. Η ιδέα αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου πλαισίου για το πώς οι διαστημικές δραστηριότητες ρυθμίζονται και ανήκουν, διασφαλίζοντας ότι το μέλλον του χώρου είναι ειρηνικό και πως θα γίνει προς όφελος της ανθρωπότητας.

Η πρόταση για την δημιουργία του έθνους είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο του 2016 από τον Ιγκόρ Ασουρμπεϊλί, ο ιδρυτής του Διεθνούς Κέντρου Ερευνών Αεροδιαστημικής (Βιέννη), και Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής της UNESCO. Η ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας αυτή τη στιγμή ζητώντας τους ανθρώπους να εγγραφούν για να γίνουν ''ιθαγενείς'' με στόχο την εφαρμογή της στα Ηνωμένα Έθνη για την αναγνώριση της ως κράτος. Οι τεχνικές λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς.

Η οργάνωση σχεδιάζει την δημιουργία ενός δορυφόρου με ένα αξιοσέβαστο ωφέλιμο φορτίο και να ξεκινήσει το 2017. Είναι επίσης επί του παρόντος οι διαγωνισμοί για τη δημιουργία της σημαίας του κράτους, του εθνοσήμου[νεκρός σύνδεσμος] και του εθνικού ύμνου[νεκρός σύνδεσμος].

Μεταξύ των αξιοσημείωτων ανθρώπων που έχουν γίνει Ασγκαρντιανοί είναι ο Νταν Σκρέμπερ, ο Τζέιμς Χάρκιν και ο Άντριου Χάντερ Μάρεϊ, συν-παρουσιαστές της κωμωδίας του BBC Two: No Such Thing as the News οι οποίοι εντάχθηκαν στην Ασγκάρντια κατά την διάρκεια του προγράμματός τους.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]