Ανάγα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ανάγα
Anaga.jpg
Ύψος 1 024 μ.
Χώρες Ισπανία

Η Ανάγα (στα ισπανικά: Anaga) είναι οροσειρά που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού της Τενερίφης στα (Κανάρια νησιά, Ισπανία).

Λόγω του υψομέτρου και της ιδιόμορφης κατάστασής της είναι μια ιδιαίτερα υγρή περιοχή σε σύγκριση με άλλες περιοχές των Καναρίων με αποτέλεσμα την ύπαρξη φυσικών οικοτόπων, όπου υπάρχει πλούσια χλωρίδα, μεταξύ των οποίων η δάφνη. Μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου ανακηρύχθηκε φυσικό πάρκο το 1987 και εντάχθηκε πλήρως σε Αγροτικό Πάρκο το 1994[1]. Το 2015 ανακηρύχθηκε Καταφύγιο Βιόσφαιρας από την UNESCO.[2] Η πιο ψηλή κορυφή, ο Cruz de Taborno, έχει υψόμετρο 1.024 μ.

Αυτή η περιοχή του νησιού είναι από τις θέσεις με τα πλουσιότερα αρχαιολογικά ευρήματα στις Καναρίους Νήσους[3]. Έχουν αποκαλυφθεί πολλές ταφές, Μούμιες Γουάντσε, αντικείμενα και ζωγραφιές των σπηλαίων[3]. Αυτή η περιοχή ανήκε σε ένα από τα εννέα αυτόχθονα βασίλεια που υπήρχαν στο νησί πριν από την ισπανική κατάκτηση του δέκατου πέμπτου αιώνα. Αυτή η περιοχή είναι επίσης γνωστή για τους θρύλους της.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συνδέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]