Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας
American Academy Larnaca
Larnaka Amerikan Akademi
American Academy Larnaca (logo).png
Πληροφορίες
Τύπος Iδιωτικό
Ιδρύθηκε 1908
Ιστοσελίδα academy.ac.cy

Η Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας[1] (αγγλικά: American Academy Larnaca) είναι μη κερδοσκοπικό ιδιωτικό σχολείο στη Λάρνακα της Κύπρου, το οποίο προσφέρει προπανεπιστηµιακή εκπαίδευση. Πρόκειται για ένα συνεπαιδευτικό, ανεξάρτητο σχολείο, εγγεγραμμένο στο πλαίσιο του Νόμου των Ιδιωτικών Σχολείων του 1971, της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το σύνθημα του σχολείου είναι «to grow and to serve». Πρόκειται για μια επέκταση του πολιτισμού ή / και του ήθους του σχολείου που αναφέρεται ως «the Academy spirit», το οποίο χαρακτηρίζεται από ένα δημοκρατικό και θετικό κλίμα, αλληλοσεβασμό, κατανόηση και συνεργασία μεταξύ φοιτητών και προσωπικού καθώς και μεταξύ φοιτητών. Το προσωπικό επίσης συμμετέχει σε ανθρωπιστικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες για την ευημερία του λαού και της κοινότητας. Διοργανώνει κάθε χρόνο ειδική εκδήλωση συνεργασίας με το DOE, στο οποίο οι μαθητές πρέπει να περάσουν από τα βουνά της Κύπρου.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το σχολείο ιδρύθηκε το 1908. Ήταν πάντοτε πολυκοινοτικό σχολείο με φοιτητές και καθηγητές από ελληνοκυπριακές, τουρκοκυπριακές, μαρωνιτικές, αρμενικές και λατινικές κοινότητες μαζί με αλλοδαπούς. Το σχολείο γιόρτασε τα εκατό χρόνια από την ίδρυσή του το 2008, με ένα νέο «negative energy building» (το πρώτο του είδους στο νησί) και μια σειρά από ειδικές εκδηλώσεις.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα American Academy of Larnaca της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).