Αληθινή ζωή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αληθινή ζωή
ΣκηνοθεσίαΠάνος Κούτρας
ΣενάριοΠάνος Κούτρας
Παναγιώτης Ευαγγελίδης
ΠρωταγωνιστέςΝίκος Κουρής
Θέμις Μπαζάκα
Μαρίνα Καλογήρου
Άννα Μουγκλαλίς
Γιάννης Διαμαντής
Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Ανέζα Παπαδοπούλου
Μαρία Πανουργιά
Χρήστος Μάντακας
Πρώτη προβολή2004
Διάρκεια111'
ΠροέλευσηΕλλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά
Γαλλικά
Αγγλικά

Το Αληθινή ζωή είναι ελληνική δραματική ταινία του 2004, σε σκηνοθεσία του Πάνου Κούτρα.

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Άρης Καλλιγάς είναι γόνος μιας πλούσιας οικογένειας που ζει με τη μητέρα του, τον σύντροφό της, τον Χρήστο και την υπηρέτρια, τη Σύλβια. Ο πατέρας του είχε πεθάνει στο σπίτι τους στο Σούνιο όταν ο Άρης ήταν πέντε ετών. Είναι εθισμένος στην κοκαΐνη και έχει σχέση με τη Τζόυ Μαρτινοκώστα. Όταν χωρίζει με την Τζόυ, γνωρίζει την Αλεξάνδρα και την ερωτεύεται. Η Αλεξάνδρα ζει με τη μητέρα της, που δεν έχει συναίσθηση του κόσμου γύρω της, και με τον αδερφό της τον Νίκο, ο οποίος είναι ο drug dealer του Άρη, κάτι που γίνεται γνωστό στην πορεία.

Η Καλλιγά είναι δυσαρεστημένη με την καινούρια σχέση του Άρη και επισκέπτεται την Αλεξάνδρα για να της πει ψέμματα και να την εξαγοράσει. Τελικά τα καταφέρνει και η Αλεξάνδρα φεύγει στο Παρίσι και η μητέρα της κλείνεται στην καλύτερη κλινική. Ο Άρης γυρίζει στην Τζόυ και αρχίζει ξανά την κοκαΐνη.

Όταν ο Χρήστος πεθαίνει, η Καλλιγά λέει στον Άρη πως αυτός ήταν ο πατέρας του και πως είχε σχέση μαζί του όταν αυτός ήταν 17 και αυτή 20. Στη συνέχεια, σε μια νύχτα αποκαλύψεων, του λέει πως εκείνος σκότωσε τον πατέρα του όταν ήταν πέντε ετών, ενώ η Τζόυ αποκαλύπτει πως η Καλλιγά και ο Χρήστος ήταν ετεροθαλή αδέρφια.

Στο τέλος, η Αλεξάνδρα γυρίζει από το Παρίσι και μαθαίνει πως ο Νίκος έχει γίνει ηθοποιός και τραγουδιστής. Η Καλλιγά πουλά το σπίτι της και κάνει αποχαιρετιστήριο πάρτυ. Εκεί ο Άρης συναντά ξανά την Αλεξάνδρα και γίνονται πάλι ζευγάρι.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βραβεία και συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.[1]

Το 2004, η ταινία προβλήθηκε στο 45ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «45ο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Σεπτεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 6 Μαΐου 2016. 
  2. Κιτροέφ, Μ. (2004). 45ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Αθήνα: Υπουργείο Πολιτισμού. σελ. 78.