Ακαδημία Καλών Τεχνών (Φινλανδία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Ακαδημία Καλών Τεχνών (φινλανδικά: Kuvataideakatemia) στο Ελσίνκι της Φινλανδίας παρέχει την υψηλότερου πανεπιστημιακού επιπέδου θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στις καλές τέχνες στη χώρα. Η Ακαδημία ιδρύθηκε το 1848 από ένα ιδιωτικό ίδρυμα που ονομαζόταν Η Εταιρεία Τέχνης της Φινλανδίας (Suomen Taideyhdistys). Εκείνη την περίοδο η ακαδημία ονομαζόταν σχολή σχεδίου. Το 1939 έγινε Η Φινλανδική Ακαδημαϊκή Σχολή Τέχνης (Suomen Taideakatemian koulu), και το 1985 έγινε η Ακαδημία των Καλών Τεχνών. Στις αρχές του 1993 η Ακαδημία απέκτησε στάτους πανεπιστημιακού επιπέδου. Για την απόκτηση Πτυχίου (Bachelor) στις Καλές Τέχνες απαιτούνται 3,5 χρόνια ολοκληρωμένων σπουδών, ενώ η απόκτηση Μεταπτυχιακού (Master) απαιτεί επιπλέον άλλα δύο χρόνια.

Το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 ο αριθμός των φοιτητών είναι περίπου 240. Υπάρχουν 13 δάσκαλοι πλήρους απασχόλησης και περίπου 50 δάσκαλοι και καθηγητές για διαλέξεις που δουλεύουν σε ωριαία βάση.

Η Ακαδημία Καλών Τεχνών βρίσκεται στη διεύθυνση Kaikukatu 4 στη γειτονιά του Kallio, βορειοανατολικά του κέντρου του Ελσίνκι.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]