Ακαδημία Ακτοφυλακής των ΗΠΑ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
To έμβλημα της USCGA

Η Ακαδημία της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, επίσημος τίτλος United States Coast Guard Academy (USCGA), είναι ανώτατη δημόσια στρατιωτική σχολή (τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) ισότιμη Πανεπιστημίου. Οι απόφοιτοι της Ακαδημίας αυτής επανδρώνουν τις υπηρεσίες της αμερικανικής ακτοφυλακής, ή ακτοφυλακής των ΗΠΑ.

Η Ακαδημία της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ πρωτοδημιουργήθηκε το 1876. Επίσημα όμως ξεκίνησε το 1932 με έδρα το Νιού Λόντον (New London) στο Κονέκτικατ. Στη σχολή εισάγονται κατόπιν αίτησης εισδοχής μόνο αμερικανοί πολίτες άγαμοι ηλικίας από 17 μέχρι 22 ετών που είναι απόφοιτοι σχολών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όσοι επιλεγούν μέσα από ένα ενιαίο εθνικό σύστημα εξετάσεων, εισάγονται στην Ακαδημία και μετά από σχετική ορκωμοσία ονομάζονται «δόκιμοι αξιωματικοί ακτοφυλακής» και ακολουθούν τετραετή εσωτερική εκπαίδευση, μετά το πέρας της οποίας υποχρεούνται να παραμείνουν και να προσφέρουν υπηρεσία στην Ακτοφυλακή τουλάχιστον για πέντε έτη (μετά την αποφοίτησή τους).

Δόκιμοι της Ακαδημίας

Κύρια μαθήματα εκπαίδευσης των δοκίμων αξιωματικών της ακτοφυλακής αφορούν ναυτιλιακές και ναυτικές γνώσεις, φυσική, χημεία, θαλάσσιες μεταφορές γενικοί κανόνες ναυτικού και ναυτιλιακού αντικειμένου, χειρισμός ναυτικών οργάνων, κοινωνικές επιστήμες, οπλικά συστήματα χρήση και συντήρηση αυτών, όλα βεβαίως ακαδημαϊκού επιπέδου. Επίσης διδάσκονται και ειδικά θέματα νομικής φύσεως εσωτερικού και διεθνούς δικαίου κ.ά. Κατά την διάρκεια της φοίτησης η ενδιαίτηση, τα τροφεία και η εκπαίδευση των Δοκίμων παρέχονται δωρεάν ενώ τους δίδεται και ένα μηνιαίο επίδομα κάλυψης άμεσων εξόδων. Από το 1976 με τη συμπλήρωση 100 ετών από της έναρξης λειτουργίας της Ακαδημίας γίνονται δεκτές και γυναίκες.

Το Ε/Κ Ι/Φ Ηγκλ της USCGA

Για την πληρέστερη επαγγελματική κατάρτιση των Δοκίμων Αξιωματικών της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ ένα μεγάλο μέρος της εκπαίδευσής των πραγματοποιείται κατά τους θερινούς μήνες επί του τρικάταρτου ιστιοφόρου εκπαιδευτικού πλοίου Ήγκλ το οποίο και ανήκει στη δύναμη της αμερικανικής Ακτοφυλακής.

Με το πέρας της εκπαίδευσης, οι Δόκιμοι κατόπιν ορκωμοσίας ονομάζονται Σημαιοφόροι Ακτοφυλακής και λαμβάνουν πτυχίο μετά ξίφους και το έμβλημα του Σώματος.