Εστέμπαν Γκουτιέρες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Έστεμπαν Γκουτιέρες)
Έστεμπαν Γκουτιέρες
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση5  Αυγούστου 1991
Μοντερρέι
Χώρα πολιτογράφησηςΜεξικό
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙσπανικά[1]
Αγγλικά[1]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταοδηγός Φόρμουλα Ένα
Ιστότοπος
www.estebangtz.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Εστέμπαν Μανουέλ Γκουτιέρες (γεννημένος στο Μοντερρέι, Νουέβο Λεόν του Μεξικού στις 5 Αυγούστου 1991) είναι Μεξικανός οδηγός της Φόρμουλα 1, ο οποίος τρέχει με τη BMW Sauber F1 Team. Εντάχθηκε σ' αυτή την ομάδα το 2010, λίγο καιρό μετά την επαναγορά της από τον Πέτερ Ζάουμπερ, ο οποίος και την είχε ιδρύσει, και την επιστροφή στους κινητήρες της Φερράρι.

Πρώτα χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Γκουτιέρες γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου του 1991 στο Μοντερρέι, της πολιτείας Νουέβο Λεόν στο δυτικό Μεξικό. Η οικογένειά του περιλαμβάνει αυτόν, άλλους τρεις αδελφούς και μία αδελφή. Ο πατέρας του Ρόμπερτ Μανουέλ Γκουτιέρες και η μητέρα του Κλάρα Γκουτιέρες, πήγαιναν συχνά να δουν το γιο τους να τρέχει σε αγώνες. Ο Εστέμπαν έτρεχε στα καρτ μαζί με τον κατά επτά χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του Αντρές. Επίσης συμμετέχει στο πρόγραμμα νέων ταλέντων της Εσκουδερία Τέλμεξ.

Πριν τη Φόρμουλα 1[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κάρτινγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Εστέμπαν Γκουτιέρες ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα το 2004 στο Μεξικανικό Πρωτάθλημα Ρόταξ Μαξ Τσάλεντζ, όπου πήρε μέρος στους τρεις τελευταίους αγώνες. Το 2005 ξαναπήρε μέρος στο ίδιο Πρωτάθλημα και επίσης έτρεξε στα Γκραν Νάσιοναλς(σε Σάουθ Μπεντ και Ιντιάνα), όπου τερμάτισε 3ος και αυτό του εξασφάλισε μια θέση στο Γουόρλντ Φάιναλ στη Μαλαισία, όπου τερμάτισε 22ος εξ' αιτίας μηχανικών προβλημάτων. Το 2006, ο Γκουτιέρες κέρδισε και τους πέντε αγώνες του Πρωταθλήματος Κάμκαρτ Μέξικο και συμμετείχε ξανά στο Ρόταξ ΜΑξ Τσάλεντζ. Επίσης τερμάτισε 4ος στο Μεξικανικό Γκραν Νάσιοναλ, το οποίο έλαβε χώρα στην πολιτεία Σακατέκας στο Βόρειο-Κεντρικό Μεξικό.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]