Ένωση Αντιπροσώπων και Διαμεσολαβητών σε Συνδρομές

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Ένωση Αντιπροσώπων και Διαμεσολαβητών σε Συνδρομές (αγγλ. Association of Subscription Agents & Intermediaries - ASA) ιδρύθηκε το 1934 στο Ηνωμένο Βασίλειο και εκπροσωπεί ένα ευρύ φάσμα μελών από όλο τον κόσμο, αποτελούμενο από αντιπροσώπους πωλήσεων και συνδρομών και από όσους μεσολαβούν κατά την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων πληροφόρησης.

Σκοπός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέσα από το πλαίσιο των δραστηριοτήτων της η ASA επιδιώκει [1] να ενισχύσει τη γνώση και την ευαισθητοποίηση για θέματα πληροφόρησης και να ενθαρρύνει τον υγιή ανταγωνισμό που μεταξύ των μελών της. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της, η ASA εργάζεται εξ ονόματος των μελών της σε τρεις βασικούς τομείς:

  • Να προωθήσει την αξία του ρόλου των διαμεσολαβητών στην αλυσίδα της πληροφόρησης.
  • Να βελτιώσει τους όρους των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ πελατών και προμηθευτών.
  • Να εκπροσωπήσει τα κοινά συμφέροντα των μελών της στους εκδότες, τις βιβλιοθήκες και τις κοινοπραξίες, τους αντιπροσωπευτικούς και κυβερνητικούς οργανισμούς και τις ενώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρχικά η δυνατότητα συμμετοχής [2] στην ASA περιορίστηκε σε οργανισμούς με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και με την πάροδο των χρόνων η ένωση διεύρυνε το φάσμα των μελών της ώστε να περιλαμβάνει και τους ενδιάμεσους οργανισμούς του τομέα της ακαδημαϊκής πληροφόρησης. Πλέον στην ASA μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες πληροφόρησης. Τα μέλη της ASA διακρίνονται σε Πλήρη (Full Membership) και Συνεργαζόμενα Μέλη (Associate Membership) και περιλαμβάνουν εταιρείες με ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους ίσου ή μεγαλύτερου του £ 1.000.000 και μικρότερο του £ 1.000.000 αντίστοιχα, καθώς και άλλους οργανισμούς που ενδιαφέρονται για το έργο της ASA.

Δράση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ASA δραστηριοποιείται σε ποικίλους τομείς και η λειτουργία της ελέγχεται από μια 16μελή Εκτελεστική Επιτροπή (Executive Committee), στην οποία δικαιούνται να συμμετάσχουν εθελοντικά όλα τα Πλήρη Μέλη. Σημαντικό ρόλο στην Επιτροπή κατέχει ο Γενικός Γραμματέας (Secretary General), ο οποίος ασχολείται με τη διαχείριση των υποθέσεων της ένωσης. Επιπρόσθετα, η ASA συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη και τη διάθεση βιομηχανικών προτύπων και προβαίνει στις απαραίτητες συνεργασίες προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της. Συγκεκριμένα, συνεργάζεται στενά με μεμονωμένα άτομα και οργανισμούς, για να ενισχύσει τον τομέα της πληροφόρησης. Ακόμη, μέσα από τις δράσεις της φέρνει σε επαφή όσους σχετίζονται με τη διάδοση της πληροφόρησης και σε συνεργασία με άλλες βιομηχανικές ομάδες ασκεί πιέσεις στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για σημαντικά ζητήματα του χώρου. Επιπλέον, κάθε χρόνο διοργανώνει ένα συνέδριο (ASA Annual Conference) [3] κατά τη διεξαγωγή του οποίου, οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για αναδυόμενα ζητήματα σχετικά με το χώρο των εκδόσεων και της τεχνολογίας.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Σκοπός της ASA». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Νοεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2012. 
  2. «Συμμετοχή στην ASA». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Σεπτεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2012. 
  3. «Ετήσιο συνέδριο της ASA». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2012. 

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]