Π.Ο. Αλεξανδρούπολης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Ένωση Αλεξανδρούπολης)
Π.Ο. Αλεξανδρούπολη
Επίσημη ονομασίαΠοδοσφαιρικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης
Σύντομο όνομαΑλεξανδρούπολη
Ίδρυση2019
ΈδραΑλεξανδρούπολη, Ελλάδα
ΣτάδιοΔημοτικό Στάδιο Φώτης Κοσμάς, Αλεξανδρούπολη
ΠρόεδροςΑλέξανδρος Πατσιώρας
ΠροπονητήςΓιάννης Δορουγιδένης
ΠρωτάθλημαΑ΄ Ε.Π.Σ. Έβρου
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook

Ο Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης (Αλεξανδρούπολη FC, ή ΠΟ Αλεξανδρούπολης ή απλά Αλεξανδρούπολη), είναι αθλητικός σύλλογος που εδρεύει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Δραστηριοποιείται στο άθλημα του ποδοσφαίρου και προέκυψε το 2019 από τη συνεργασία των συλλόγων Α.Ο. Ένωση Άνθειας - Αρίστεινου και Α.Ο. Θράκης. [1]

Η Ένωση Άνθειας Αρίστεινου είχε τερματίσει 2η στο πρωτάθλημα ΕΠΣ Έβρου της περιόδου 2018-19, αλλά προβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική, αναπληρώνοντας τον πρωταθλητή Ορέστη Ορεστιάδας που επέλεξε να παραμείνει στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο ΑΟ Θράκης συμμετείχε από το 2014 στα εθνικά πρωταθλήματα με γυναικεία ομάδα και από το 2017 απορροφώντας τον Α.Ο. Αλεξανδρούπολης (Άλεξ) δημιούργησε και αντρικό τμήμα. Μετά τη συνεργασία η ομάδα που αρχικά αναφέροταν ως Ένωση Αλεξανδρούπολης ή Αλεξανδρούπολη FC την περίοδο 2019-20 συμμετείχει στα πρωταθλήματα Γ΄ Εθνικής τόσο των ανδρών (στη θέση της Ένωσης Άνθειας - Αρίστεινου) όσο και των γυναικών (στη θέση του Α.Ο. Θράκης).[2]

Η γυναικεία ομάδα την επόμενη αγωνιστική περίοδο αδρανοποιήθηκε, ενώ η ανδρική από τη σεζόν 2019-2020 έως την σεζόν 2022-2023 αγωνιζόταν στη Γ' Εθνική κατηγορία, χρησιμοποιώντας ως έδρα το γήπεδο «Φώτης Κοσμάς». Την σεζόν 2023-24 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Έβρου.

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Πανταζής, Κοσμάς (3 Αυγούστου 2019). «Στις 6/8 δηλώνει συμμετοχή στη Γ' Εθνική η «Ένωση Αλεξανδρούπολης»». SportsAddict.gr - Αθλητικά νέα της Θράκης. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. 
  2. Πανταζής, Κοσμάς (11 Αυγούστου 2019). «Κάλεσμα της Ένωσης Αλεξ/πολης για Γ' Εθνική ανδρών & γυναικών!». SportsAddict.gr - Αθλητικά νέα της Θράκης. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019.