Έμβλημα του Αμβούργου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το Μείζον Έμβλημα του Αμβούργου
Το μικρότερο έμβλημα του Αμβούργου

Το έμβλημα του Αμβούργου αποτελεί το έμβλημα του γερμανικού ομοσπονδιακού κρατιδίου αλλά και της πόλης του Αμβούργου. Περιέχεται στη σημαία του κρατιδίου. Υπάρχει σε δύο εκδόσεις, στο Μείζον, που είναι πιο σύνθετο, και στο Μικρότερο. Το Μείζον Έμβλημα έχει επιπρόσθετα δύο λιοντάρια που το βαστούν.

Περιγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το αρχαιότερο έμβλημα του Αμβούργου σώζεται σε σφραγίδα του 1241. Πιστεύεται ότι υπήρξε πολλά χρόνια πριν και ήταν ένα κάστρο με τρεις πύργους. Πάνω από το μεσαίο πύργο βρισκόταν ένας σταυρός, που αποτελεί απόδειξη ότι στην πόλη υπήρχε ναός.

Οι πύργοι και οι τοίχοι με τις πολεμίστρες τους και την κλειστή πύλη συμβόλιζαν την αποφασιστικότητα της πόλης να αμυνθεί η ίδια. Τα αποκαλούμενα και αστέρια της Μαρίας (Mariensterne) στην κορυφή των πύργων φέρει στη μνήμη το γεγονός ότι το Αμβούργο υπήρξε έδρα Αρχιεπισκόπου. Με την πάροδο των αιώνων, όλα τα σύμβολα (πύργοι κλπ.) άλλαξαν κάπως, όμως η μορφή τους έμεινε ίδια. Σήμερα, όπως και παλιά, το εθνόσημο προστατεύεται και χρησιμοποιείται σε αυστηρά ιδιαίτερες περιστάσεις[1].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]