Έμβλημα της Σαξωνίας-Άνχαλτ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Έμβλημα της Σαξονίας-Άνχαλτ)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Το έμβλημα του κρατιδίου της Σαξωνίας-Άνχαλτ.

Το έμβλημα του κρατιδίου της Σαξωνίας-Άνχαλτ περιέχεται στη σημαία του. Καθιερώθηκε με νόμο μαζί με τη σημαία, στις 30 Ιανουαρίου του 1991.

Περιγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το έμβλημα είναι ένας θυρεός, που χωρίζεται σε δύο μέρη. Το επάνω μισό αποτελείται από δέκα οριζόντιες λωρίδες, χρώματος χρυσού και μαύρου εναλλάξ. Στην κορυφή βρίσκεται ένα πράσινο στέμμα, που καταλαμβάνει το χώρο από επάνω αριστερά ως και κάτω δεξιά.

Στο επάνω δεξί μέρος βρίσκεται ένα ασημί τετράγωνο που περιέχει έναν αετό χρώματος μαύρου με χρυσό ράμφος και ιδίου χρώματος πόδια.

Το κάτω μισό του θυρεού είναι ασημί με έναν πέτρινο τοίχο, χρώματος ερυθρού. Πάνω στον τοίχο βλέπουμε μια μαύρη αρκούδα.

Το επάνω μέρος του θυρεού είναι το έμβλημα της πρώην επαρχίας της Πρωσσίας, που ονομαζόταν Σαξονία. Ο αετός προστέθηκε επί περιόδου της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Το κάτω μέρος απεικονίζει τα όπλα του Ελεύθερου Κράτους του Άνχαλτ στην ίδια περίοδο. Η αρκούδα προέρχεται από το οικόσημο των παλαιότερων πριγκίπων του Άνχαλτ και την πόλη Μπέρνμπουργκ, την οποία είχαν στην κατοχή τους οι πρίγκιπες αυτοί.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βλέπε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]