Έμβλημα της Αφρικανικής Ένωσης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Το έμβλημα της Αφρικανικής Ένωσης

Το έμβλημα της Αφρικανικής Ένωσης έχει φύλλα φοίνικα, τα οποία σχηματίζουν κύκλο και στις δύο μεριές (αριστερά και δεξιά) και υπάρχει ένας άλλος εξωτερικός κύκλος, που συμβολίζει την ειρήνη.

Το χρυσαφί χρώμα συμβολίζει τον πλούτο της αφρικανικής ηπείρου και το λαμπρό μέλλον της, ενώ ο πράσινος κύκλος εκπροσωπεί τις ελπίδες των Αφρικανών και τους στόχους τους. Με το λευκό χρώμα υποδηλώνονται οι αγνές προθέσεις των χωρών της Αφρικής να έχουν σωστές φιλίες σε όλο τον κόσμο. Ο απλός χάρτης της Αφρικής στον οποίο δε φαίνονται τα σύνορα των χωρών της βρίσκεται σε έναν εσωτερικό κύκλο και σηματοδοτεί την αφρικανική ενότητα. Επίσης, οι μικροί ενωμένοι δακτύλιοι κόκκινου χρώματος στη βάση του εμβλήματος συμβολίζουν την αφρικανική αλληλεγγύη, όπως επίσης και την αιματοχυσία που χρειάστηκε να γίνει για να επιτευχθεί η απελευθέρωση της "Μαύρης ηπείρου".

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί τροποποιημένη μορφή του κειμένου από την ιστοσελίδα της Αφρικανικής Ένωσης.

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Emblem of the African Union της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).