Ίρις Λογοθετοπούλου

From Βικιπαίδεια
Jump to navigation Jump to search
Ίρις Λογοθετοπούλου
Γέννηση1923
Αθήνα
Θάνατος1971
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταζωγράφος
Λογοθετοπούλου Ίρις, Άνθη

Η Ίρις Λογοθετοπούλου είναι ζωγράφος.

Βιογραφία[edit | edit source]

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1923. Σπούδασε ζωγραφική στο Μόναχο, τη Βιέννη και τέλος στην Αθήνα με τον Σπυρίδωνα Βικάτο. Το έργο της περιλαμβάνει προσωπογραφίες, ανθογραφίες και διακοσμητικές συνθέσεις και διακρίνεται για την ευαισθησία στον τρόπο απόδοσης των θεμάτων. Ακόμα, έχει την ευχέρεια να κινείται με επιτυχία στο πεδίο της αφαίρεσης, όπως αποδεικνύουν οι μνημειακές συνθέσεις της. Παρουσίασε έργα της σε ατομικές (Αθήνα, 1952) και ομαδικές εκθέσεις (Πανελλήνιες 1952, 1960). Πέθανε στην Αθήνα το 1971.

Το έργο της «Άνθη» ανήκει στη Συλλογή Πινάκων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Είναι φτιαγμένο από λάδι σε καμβά, διαστάσεων 0,43 x 0,56 μ. και ανήκει στις ανθογραφίες.

Σύνθεση με άνθη. Τα άνθη ζωγραφίζονται με ζωηρή πινελιά, επιδιώκεται τολμηρή χρωματική αντίθεση των τόνων του κόκκινου (τα άνθη) και του μπλε (βάζο). Τα φύλλα παρουσιάζονται περισσότερο σχηματοποιημένα και αποτελούν μαζί με το υποχρωματισμένο φόντο και το θαμπό λευκό του τραπεζομάντιλου ιδανικό μέσο για την ανάδειξη της αντίθεσης που δημιουργούν τα ζωντανά, δυναμικά μικρά σύνολα των λουλουδιών, που είναι τοποθετημένα με τρόπο ώστε να ισορροπεί η σύνθεση.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[edit | edit source]