Άθενς Γιουνάιτεντ Χάλιφαξ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Άθενς Γιουνάιτεντ Χάλιφαξ
Ίδρυση1996
ΈδραΧάλιφαξ, Καναδάς

Η Άθενς Γιουνάιτεντ (Athens United F.C. - AUFC) είναι ερασιτεχνικός ελληνοκαναδικός ποδοσφαιρικός σύλλογος που εδρεύει στην πόλη Χάλιφαξ της πολιτείας Νέα Σκωτία (Nova Scotia) του Καναδά. Ιδρύθηκε το 1996, έχει γαλανόλευκα χρώματα και τo έμβλημά της είναι εμπνευσμένο από τον αρχαιοελληνικό κίονα ιωνικού ρυθμού.

Αγωνιστικές πληροφορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μάνατζερ της ομάδας και κινητήριος μοχλός είναι ο Λάμπης Κουσούλης που κατάγεται από την Τρίπολη Αρκαδίας. Ο σύλλογος είναι μέλος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της πολιτείας και έχει λάβει μέρος τόσο στο τοπικό πρωτάθλημα του Χάλιφαξ (Halifax Soccer League-Senior B level) αλλά και στο πολιτειακό πρωτάθλημα (Nova Scotia Soccer League-Senior A/Premier level).

Από το 2007 αγωνίζεται στην "Metro Senior Men's Soccer League" (MSMSL), στην κατηγορία παλαιμάχων (Masters Α-35). Έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές πρωταθλήτρια της πολιτείας στην κατηγορία της (2007, 2008, 2009, 2011) και μια φορά φιναλίστ (2010).

Στη σύνθεσή της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι ομογενείς: Λάμπης Κουσούλης, Τζορτζ Ελεύθερος, Ρομπ Άνταμς, Άντριου Γκάβας, Τζεφ Αξέλ, Ευάγγελος Πανώπαλης, Τζίμι Ζέλιος κ.ά.

Τίτλοι - διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πρωταθλήτρια παλαιμάχων Νέας Σκωτίας (MSMSL: Masters Α-35): 2007, 2008, 2009, 2011.
  • Φιναλίστ παλαιμάχων Νέας Σκωτίας (MSMSL: Masters Α-35): 2010.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]