Scary Movie

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Scary Movie
ΣκηνοθεσίαΚίνεν Ιβόρυ Βάγιανς
ΠαραγωγήΈρικ Λ. Γκόουλντ
ΣενάριοΣον και Μάρλον Γουέιανς
ΠρωταγωνιστέςΆννα Φάρις
Σον Γουέιανς
Μάρλον Γουέιανς
Τζον Άμπραχαμς
ΜουσικήΝτέιβιντ Κιτέι
Τραγούδιvarious artists
ΦωτογραφίαΦράνσις Κένι
ΜοντάζΜαρκ Χέλφρικ
Εταιρεία παραγωγήςGold/Miller Productions, Wayans Bros. Entertainment και Brad Grey Pictures
ΔιανομήDimension Films
Πρώτη προβολή8 Σεπτεμβρίου 2000 (Ελλάδα)
Διάρκεια88 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά

Το Scary Movie είναι μια αμερικάνικη ταινία που διακωμωδεί διάφορες πρόσφατες αναγεννήσεις του θέματος slasher στον κινηματογράφο, όπως το Scream και Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι. Ο σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Κίνεν Άιβορι Γουέιανς, και οι συγγραφείς της ταινίας είναι οι: Σον και Μάρλον Γουέιανς, Μπάντι Τζόνσον, Φιλ Μπόμαν, Τζέισον Φράιντμεργκ και Άαρον Σέλτζερ (κανονικά το σενάριο της ταινίας αποτελούταν από δύο σενάρια, των Φράιντμπεργκ-Σέλτζερ και Γουέιανς-Τζόνσον-Μπόμαν).

Εκτός από τα θέματα slasher, το Scary Movie παρωδεί άλλα άσχετα κινηματογραφικά θέματα, όπως The Matrix, Συνήθεις ύποπτοι κτλ. Ακολούθησαν εξίσου επιτυχημένες συνέχιες που παρωδούσαν άλλες διάφορες ταινίες τρόμου (Scary Movie 2, Scary Movie 3, Scary Movie 4, Scary Movie 5). Η ομάδα Ζάκερ-Άμπραχαμ-Ζάκερ ανέλαβε τη σκηνοθεσία και το σενάριο από το 3 και πέρα.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

6 έφηβοι προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο ενός ψυχοπαθούς δολοφόνου που παίρνει τηλέφωνο τα θύματά του πριν τα σκοτώσει και τους ρωτά πληροφορίες σχετικά με αγαπημένα τους θρίλερ. Φαίνεται πως ο δολοφόνος (που πρόσφατα στις 31 Οκτωβρίου επιτέθηκε και σκότωσε ένα από τα δημοφιλή κορίτσια του γυμνασίου) ξέρει το μυστικό των φίλων αυτών: πριν από ακριβώς ένα χρόνο πριν σκότωσαν κατά λάθος έναν περαστικό στο δρόμο και πέταξαν το πτώμα του σε ένα λιμάνι. Μια δημοσιογράφος βρίσκεται στα χνάρια του.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]