Loki (1ος κύκλος)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Loki (1ος κύκλος)
Αφίσα προώθησης πρώτου κύκλου
Όνομα ΣειράςLoki
ΕίδοςΔράση-περιπέτεια
Έγκλημα-θρίλερ
Φαντασία
Επιστημονική φαντασία
Υπερήρωες
ΗθοποιοίΤομ Χίντλστον
Γκούγκου Μπάθα-Ρο
Γούνμι Μοσάκου
Γιουτζίν Κορδέρο
Τάρα Στρονγκ
Όουεν Γουίλσον
Σοφία Ντι Μαρτίνο
Σάσα Λέιν
Τζακ Βιλ
ΝτεΌμπια Οπαρέι
Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ
Τζόναθαν Μέιτζορς
Αριθμός σεζόνΠρώτη
Αριθμός Επεισοδίων6 (44-56' ανά επεισόδιο)
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες
ΓλώσσαΑγγλικά
Μετάδοση
ΚανάλιDisney+
Προβολή9 Ιουνίου– 14 Ιουλίου 2021
Χρονολογική σειρά σεζόν
Έπεται →
2ος κύκλος

Ο πρώτος κύκλος της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς Loki, η οποία είναι βασισμένη στα Marvel Comics και τον ομώνυμο χαρακτήρα, ακολουθεί τον Λόκι μετά τη μεταφορά του στη μυστηριώδη Time Variance Authority (TVA) και αφού έχει κλέψει το Τεσσεράκτιο κατά την διάρκεια των γεγονότων της ταινίας Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (2019). Εκεί, αναγκάζεται να βοηθήσει τους πράκτορες της TVA να εντοπίσουν και να συλλάβουν μία επικίνδυνη παραλλαγή του εαυτού του. Τα γεγονότα του πρώτου κύκλου διαδραματίζονται μέσα στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel (MCU), αποτελώντας μια συνοχή με ταινίες και άλλες τηλεοπτικές σειρές του franchise. Η παραγωγή του κύκλου έγινε από τα Marvel Studios, με τον Μάικλ Γουόλντρον να αποτελεί τον βασικό σεναριογράφο αυτού και την Κέιτ Χέρρον να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία.

Ο Τομ Χίντλστον επιστρέφει στον ρόλο του Λόκι από προηγούμενες ταινίες του franchise, πλαισιωμένος από τους Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Γούνμι Μοσάκου, Γιουτζίν Κορδέρο, Τάρα Στρονγκ, Όουεν Γουίλσον, Σοφία Ντι Μαρτίνο, Σάσα Λέιν, Τζακ Βιλ, ΝτεΌμπια Οπαρέι, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ και Τζόναθαν Μέιτζορς. Τον Νοέμβριο του 2018, τα Marvel Studios ανακοίνωσαν επίσημα πως η σειρά Loki βρισκόταν στο στάδιο της ανάπτυξης μαζί με αρκετές άλλες σειρές που θα κυκλοφορούσαν στο Disney+, καθώς επίσης και πως στη σειρά θα πρωταγωνιστούσε ο Χίντλστον. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2020 στην Ατλάντα της Τζόρτζια, αλλά διακόπηκαν ένα μήνα αργότερα λόγω της πανδημίας COVID-19. Η παραγωγή επανεκκίνησε τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Η σειρά λαμβάνει χώρα μετά τα γεγονότα της ταινίας Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη, κατά τη διάρκεια της οποίας μία εκδοχή του Λόκι δημιουργεί ένα καινούριο χρονοδιάγραμμα, το οποίο αποκλίνει από τα γεγονότα της ταινίας Οι Εκδικητές (2012). Ο κύκλος φέρει έναν τόνο αστυνομικού θρίλερ και θέτει τη βάση για τα γεγονότα των ταινιών Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) και Ant-Man και Wasp: Κβαντομανία (2023).

Ο πρώτος κύκλος της σειράς έκανε πρεμιέρα στο Disney+ στις 9 Ιουνίου 2021, με το τελευταίο επεισόδιο να προβάλλεται στις 14 Ιουλίου. Αποτελείται από έξι συνολικά επεισόδια και αποτελεί μέρος της τέταρτης φάσης του MCU. Ο κύκλος έλαβε γενικά θετικές κριτικές, κυρίως για τις ερμηνείες, τη μουσική και τα οπτικά εφέ του. Η σειρά πήρε το πράσινο φως για δεύτερο κύκλο επεισοδίων τον Ιούλιο του 2021.[1]

Ηθοποιοί και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βασικό καστ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επαναλαμβανόμενοι και αξιοσημείωτοι γκεστ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νο
επεισοδίου
Τίτλος Σκηνοθέτης Συγγραφέας Α' Προβολή
1 "Glorious Purpose" Kate HerronMichael Waldron9 Ιουνίου 2021
Ο Λόκι συλλαμβάνεται από την Time Variance Authority (TVA) όταν δημιουργεί ένα νέο χρονοδιάγραμμα αφού δραπετεύει από την Μάχη της Νέας Υόρκης με το Τεσσεράκτιο το 2012.[α] Το TVA επαναφέρει το χρονολόγιο, και αυτή η "παραλλαγή" του Λόκι δικάζεται από την Δικαστή Ραβόννα Ρενσλέισερ για εκλήματα κατά του "Ιερού Χρονοδιαγράμματος". Ο Λόκι κατηγορεί για αυτήν την κατάσταση τους Εκδικητές, οι οποίοι ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο στο 2012, αλλά η Ρενσλέιρ του λέει πως οι πράξεις του ήταν προδιαγεγραμμένο να γίνουν σε αντίθεση με την απόδραση του Λόκι. Ο πράκτορας Μόμπιους Μ. Μόμπιους πηγαίνει τον Λόκι στο Θέατρο του Χρόνου για να αξιολογήσει τα παραπτώματα που είχε κάνει στο παρελθόν και το ιστορικό του στο να βλάπτει ανθρώπους. Του αποκαλύπτει ότι ο Λόκι, στο προβλεπόμενο μέλλον του, προκαλεί χωρίς να το καταλάβει τον θάνατο της θετής του μητέρας, Φρίγκα. [β] Ο Λόκι προσπαθεί να αποδράσει, αλλά τα παρατάει αφού καταλαβαίνει ότι η δύναμη του TVA υπερβαίνει αυτήν των Πετραδιών της Αιωνιότητας. Επιστρέφει στο Θέατρο του Χρόνου και παρακολουθεί περισσότερα μελλοντικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του του θανάτου από τα χέρια του Θάνος. [γ] Τότε συμφωνεί να βοηθήσει τον Μόμπιους να κυνηγήσει μία άλλη παραλλαγή του Λοκι, που θέλει να σκοτώσει αρκετούς πράκτορες του TVA και κλέβει τις συσκευές επαναφοράς χρονοδιαγράμματος τους. 
2 "The Variant" Kate HerronElissa Karasik16 Ιουνίου 2021
Ο Λόκι συμμετέχει σε μία αποστολή του TVA σε μια τοποθεσία μίας επίθεσης της "Παραλλαγής" του 1985 στο Όσκος του Ουισκόνσιν, όπου σταματά και προσπαθεί να διαπραγματευτεί ώστε να συναντήσει τους Φύλακες του Χρόνου, για τους οποίους το TVA ισχυρίζεται πως δημιούργησαν αυτούς και το Ιερό Χρονοδιάγραμμα. Η Ρενσλέιερ διαφωνεί με την περαιτέρω εμπλοκή του Λόκι, αλλά ο Μόμπιους την πείθει να του δώσει άλλη μία ευκαιρία. Ο Λόκι ερευνά τα αρχεία του TVA και διατυπώνει την θεωρία ότι η Παραλλαγή κρύβεται κόντα σε γεγονότα αποκάλυψης, όπου η πράξη του δεν επηρέαζει το χρονοδιάγραμμα. Ο Λόκι και ο Μόμπιους επιβεβαιώνουν αυτήν την πιθανότητα, όταν επισκέπτονται τηn Πομπηία το 79 μ.Χ., πριν οδηγηθούν στο συμπέρασμα ότι η Παραλλαγή κρύβεται σε έναν κυκλώνα στην Αλαμπάμα του 2050. Εκεί δέχονται επίθεση από την Παραλλαγή που μαγεύει αρκετούς ντόπιους και την πράκτορα του TVA, Κυνηγό Β-15. Η Παραλλαγή αποκαλύπτεται ότι είναι μία θηλυκή εκδοχή του Λόκι και απορρίπτει την πρόταση του να ανατρέψουν τους Φύλακες του Χρόνου μαζί. Στέλνει τις κλεμμένες συσκεύες επαναφοράς σε διάφορα σημεία στο Ιερό Χρονοδιάγραμμα, τα οποία ενεργοποιούνται και δημιουργούν αρκετά διακλαδισμένα χρονοδιαγράμματα, με αποτέλεσμα το TVA να βρεθέι σε αταξία. Διακτινίζεται μακριά και ο Λόκι την ακολουθεί 
3 "Lamentis" Kate HerronBisha K. Ali23 Ιουνίου 2021
Με αποσπασμένη την προσοχή του TVA, η Παραλλαγή φθάνει στο αρχηγείο του και προσπαθεί να βρει τους Φύλακες του Χρόνου, αλλά την ακολουθεί και την αντιμετωπίζει ο Λόκι. Δέχονται επίθεση από την Ρενσλέιερ και ο Λόκι χρησιμοποιεί μία κονσόλα, με το όνομα TemPad, για να μεταφερθούν και οι δύο στο Λαμέντις-1 του 2077, ένα φεγγάρι το οποίο πρόκειται να συντριβεί με έναν πλανήτη. Το TemPad μένει από μπαταρία και κρύβεται μαγικά από τον Λόκι. Η Παραλλαγή, που όνομάζεται Σίλβι, συμφωνεί να συνεργαστεί με τον Λόκι για να το φορτίσουν. Μπαίνουν κρυφά σε ένα τρένο με προορισμό την κιβωτό, ένα αεροσκάφος διαφυγής που θα μπορούσε να φορτίσει το TemPad, αλλά ο Λόκι μεθάει και τραβάει την προσοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα με τους φρουρούς, οι οποίοι τον πετάνε από το τρένο. Η Σίλβι τον ακολουθεί, μόνο για βρει το TemPad σπασμένο. Οι δυο τους συνεχίζουν με τα πόδια, με σκοπό να επιτάξουν την κιβωτό ώστε να μπορέσουν να δραπετεύσουν από το Λαμέντις-1 πριν καταστραφεί. Στον δρόμο, η Σίλβι αποκαλύπτει πως οι εργαζόμενοι του TVA είναι στην πραγματικότητα παραλλαγές ανθρώπων από την Γη. Ο Λόκι και η Σίλβι παλεύουν με φρουρούς και πλήθος ατόμων για να επιβιβαστούν στην κιβωτό, αλλά μετεωρίτες από τον πλανήτη που έρχεται την καταστρέφουν πριν μπορέσουν να επιβιβαστούν. 
4 "The Nexus Event" Kate HerronEric Martin30 Ιουνίου 2021
Η Σίλβι λέει στον Λόκι ότι είχε δραπετεύσει από το TVA όταν ήταν παιδί. Δημιουργούν έναν ρομαντικό δεσμό, το οποίο δημιουργεί ένα μοναδικό διακλαδισμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο ειδοποιεί το TVA να τους βρει και να τους συλλάβει πριν το Λαμέντις-1 καταστραφεί. Ο Μόμπιους αφήνει τον Λόκι σε έναν βρόχο χρόνου μίας κακή μνήμης που έχει με την Σιφ, ενώ η Σίλβι ξεκλειδώνει τις αναμνήσεις της Β-15 για να της αποδείξει πως είναι μία παραλλαγή. Ο Ρενσλέιερ λέει στον Μόμπιους ότι η C-20 πέθανε από νευρική κατάρρευση, αλλά ο Μόμπιους βρίσκει μία καταγραφή όπου η Ρενσλέιερ ανακρίνει μία ψυχικά υγιή C-20, η οποία επιμένει πως όλοι οι εργαζόμενοι του TVA είναι όλοι παραλλαγές. Ο Μόμπιους απελευθερώνει τον Λόκι από τον βρόχο χρόνου, αλλά η Ρενσλέιερ τους βρίσκει και "διαγράφει" τον Μόμπιους. Η Ρενσλέιερ πηγαίνει τον Λόκι και την Σίλβι στους Φύλακες του Χρόνου, οι οποίοι διατάζουν να διαγραφούν ο Λόκι και η Σίλβι. Με την βοήθεια της Β-15, ο Λόκι και η Σίλβι νικούν την Ρενσλέιερ και τους φρουρούς των Φυλάκων του Χρόνου, αλλά ανακαλύπτουν πως είναι ανδροειδή, πρωτού η Ρενσλέιερ που έχει συνέλθει διαγράψει τον Λόκι. Η Σίλβι υπερνικά την Ρενσλέιερ και απαιτεί την αλήθεια. Σε μία σκηνή μετά τους τίτλους τέλους, ο Λόκι ξυπνά περικυκλωμένος από διάφορες παραλλαγές του Λόκι. 
5 "Journey into Mystery" Kate HerronTom Kauffman7 Ιουλίου 2021
Η Ρενσλέιερ λέει στην Σίλβι ότι όταν ο Λόκι διαγράφηκε, στάλθηκε στο Κένο στο τέλος του χρόνου, από όπου ποτέ δεν έχει γυρίσει τίποτα. Συμπεραίνουν ότι ο αληθινός δημιουργός του TVA κρύβεται πίσω από το Κενό. Η μασκότ του TVA, Miss Minutes σταματάει τον χρόνο, μέχρι οι στρατιώτες του TVA περικυκλώσουν την Σίλβι, η οποία διαγράφει τον εαυτό της και σύντομα συναντάει τον Μόμπιους στο Κενό. Αφού ανακρίνει την Β-15, η Ρενσλέιερ σχεδιάζει να φτάσει στον πραγματικό δημιουργό του TVA. Στο μεταξύ, οι άλλες παραλλαγές του Λόκι λένε στον Λόκι ότι ένα τεράστιο πλάσμα, που μοιάζει με σύννεφο, με το όνομα Άλιοθ καταστρέφει τα πάντα στο κενό. Αφού συναντάει μία δεύτερη ομάδα από Λόκι, οι οποίοι καταλήγουν σε εσωτερικές διαμάχες, ο Κλασσικός Λόκι βοηθάει τον Λόκι, τον Αλιγάτορα Λόκι και το Παιδί Λόκι να δραπετεύσουν. ΣυνΑντούν τον Μόμπιους και την Σίλβι, και ο Μόμπιους επιστρέφει στο TVA, χρησιμοποιώντας ένα TemPad που η Σίλβι έφερε μαζί της. Η Σιλβί προσπαθεί να μαγέψει τον Άλιοθ, καθώς ο Λόκι του αποσπά την προσοχή, αλλά αποτυγχάνουν ώσπου ο Κλασσικός Λόκι θυσιάζει τον εαυτό του δημιουργώντας μία ψευδαίσθηση του Άσγκαρντ για να τραβήξει την προσοχή του Άλιοθ. Ο Λόκι και η Σίλβι μαγεύουν μαζί με επιτυχία τον Άλιοθ, και το πλάσμα τους δείχνει τον δρόμο για ένα κάστρο πίσω από το Κενό. 
6 "For All Time. Always." Kate HerronMichael Waldron και Eric Martin22 Δεκεμβρίου 2021
Η Ρενσλέιερ φεύγει σε μία αποστολή για να βρει την "ελεύθερη βούληση" αφού η Miss Minutes της δίνει πληροφορίες από τον δημιουργό του TVA, τον Αυτός Που Παραμένει. Η Β-15 αποδεικνύει στους στρατιώτες του TVA ότι είναι παραλλαγές, δείχνοντας τους μία παραλλαγή της Ρενσλέιερ, η οποία είναι υποδιευθύντρια σχολείου. Στο μεταξύ, στο Κάστρο στο Τέλος του Χρόνου, ο Αυτός Που Παραμένει λέει στον Λόκι και την Σίλβι ότι έληξε έναν πολυσυμπαντικό πόλεμο ανάμεσα στις παραλλαγές του, χρησιμοποιώντας τον Άλιοθ για να καταστρέψει εναλλακτικά χρονοδιαγράμματα και δημιούργησε το TVA για να διατηρήσει αυτήν την ειρήνη. Καθώς έχει αρχίσει να κουράζεται, τους δίνει μία επιλογή: να τον σκοτώσουν και να διακινδυνεύσουν να γίνει ένας ακόμα πολυσυμπαντικός πόλεμος ή να τον αντικαταστήσουν στην επίβλεψη του TVA και ενός μοναδικού χρονοδιαγράμματος. Η Σίλβι θέλει να τον σκοτώσει αλλά ο Λόκι την παρακαλεί να σταματήσει. Φιλιούνται αλλά η Σίλβι στέλνει τον Λόκι πίσω στις εγκαταστάσεις του TVA. Τελικά, σκοτώνει τον Αυτός Που Παραμένει, απελευθερώνοντας ένα πολυσύμπαν με εναλλακτικά χρονοδιαγράμματα, τα οποία το TVA δεν μπορεί να διαγράψει. Στις εγκαταστάσεις του TVA, ο Λόκι προειδοποιεί τον Μόμπιους και την Β-15 σχετικά με τις παραλλαγές του Αυτός Που Παραμένει, αλλά αυτοι δεν τον αναγνωρίζουν και ο Λόκι βλέπει ότι ένα άγαλμα μίας από τις παραλλαγές του [δ] έχει αντικαταστήσει τα αγάλματα των Φυλάκων του Χρόνου. 

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Όπως απεικονίζεται στην ταινία Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (2019).
  2. Όπως απεικονίζεται στην ταινία Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος (2013).
  3. Όπως απεικονίζεται στην ταινία Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας (2018).
  4. Αναγνωρίζεται εκτός οθόνης ως o Κανγκ ο Κατακτητής.[19]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ramachandran, Naman (14 Ιουλίου 2021). «'Loki' Will Return for Season 2 at Disney Plus, Marvel Reveals in Season 1 Finale». Variety. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Ιουλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2022. 
  2. McClintock, Pamela (21 Φεβρουαρίου 2019). «Disney Film Chief Alan Horn Talks Fox Merger, 'Star Wars' and Pixar Post-John Lasseter». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2022. 
  3. Morgan, Lauren (7 Ιουλίου 2021). «Loki recap: Beyond the end of time». Entertainment Weekly. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Ιουλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2022. 
  4. Paige, Rachel (7 Ιουλίου 2021). «Meet the Other Lokis in Marvel Studios' 'Loki'». Marvel.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Ιουλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2022. 
  5. James Whitbrook (5 Απριλίου 2021). «Marvel Secrets in the New Loki Trailer: The Avengers, Time-Keepers, and More». Gizmodo. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Απριλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2022. 
  6. Elvy, Craig (14 Ιουλίου 2021). «Loki: Every MCU Easter Egg In Episode 6». Screen Rant. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Ιουλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2022. 
  7. Lovett, Jamie (5 Απριλίου 2021). «Loki: New Images From Marvel's Disney+ Series Released». ComicBook.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Απριλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2022. 
  8. Sepinwall, Alan (9 Ιουνίου 2021). «'Loki' Premiere Steps into the MCU Time Machine». Rolling Stone. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Ιουνίου 2021. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2022. 
  9. Richard Edwards (14 Ιουλίου 2021). «Loki episode 6 recap: a disappointing season finale». TechRadar. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Ιουλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2022. 
  10. Matt Webb Mitovich (8 Ιουνίου 2021). «Loki Review: After a Talky-Talky Start, Disney+'s Third Marvel Series Is a Super Fun 'Time Detectives' Two-Hander». TVLine. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Ιουνίου 2021. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2022. 
  11. Polo, Susana· Patches, Matt· McWhertor, Michael (11 Δεκεμβρίου 2020). «All the Easter eggs in Marvel's Loki and Falcon and the Winter Soldier trailers». Polygon. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Δεκεμβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 26 Ιουλίου 2022. 
  12. Vary, Adam B. (25 Ιουνίου 2021). «'Loki' Breakout Sophia Di Martino on Loki's Coming Out and Tom Hiddleston's Famous Lecture». Variety. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Ιουνίου 2021. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2022. 
  13. Robinson, Joanna (7 Ιουνίου 2021). «Loki: A Complete Beginner's Guide to Marvel's New Show». Vanity Fair. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Ιουνίου 2021. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2022. 
  14. 14,0 14,1 14,2 14,3 Sepinwall, Alan (30 Ιουνίου 2021). «'Loki' Episode 4 Recap: Back to the Office». Rolling Stone. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Ιουνίου 2021. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2022. 
  15. Rachel Paige (14 Ιουλίου 2021). «'Loki': Meet the Man Behind the Curtain, He Who Remains». Marvel.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Ιουλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2022. 
  16. Agard, Chancellor (16 Ιουλίου 2021). «Loki director Kate Herron and star Jonathan Majors on his pivotal character's wild debut». Entertainment Weekly. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Ιουλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2022. 
  17. Karasik, Elissa (2021-06-16). «The Variant». Loki. Κύκλος 1. Επεισόδιο 2, Το γεγονός συμβαίνει στο 51:15. Disney+. https://www.disneyplus.com/video/89321346-382c-45bf-9f39-26585d9cca38. 
  18. Nelson, Jeff (10 Ιουλίου 2021). «Chris Hemsworth's Loki Cameo As Frog Thor Revealed By Director». Screen Rant. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Ιουλίου 2022. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2022. 
  19. Dinh, Christine (14 Ιουλίου 2021). «Loki: Deconstructing He Who Remains' Life's Work at the Citadel at the End of Time». Marvel.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Ιουλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2022. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]