Krauss-Maffei

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Krauss-Maffei
Νομική μορφήGesellschaft mit beschränkter Haftung
Κλάδοςκατασκευή σιδηροδρομικών μηχανών έλξης, vehicle construction και βιομηχανία όπλων
Ίδρυση1931 και 1838
ΙδρυτήςJoseph Anton von Maffei
ΈδραParsdorf, Γερμανία
ΠροϊόνταΚινητήρας
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα

Ο όμιλος KraussMaffei είναι γερμανική εταιρεία κατασκευής μηχανών χύτευσης με έγχυση, μηχανών για την τεχνολογία εξώθησης πλαστικών και μηχανήματα επεξεργασίας αντίδρασης. Την αγόρασε η κινέζικη ChemChina το 2016[1] [2]. Η ChemChina αποτελεί κινεζική κρατική εταιρεία.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Krauss-Maffei ιδρύθηκε το 1931 από τη συγχώνευση των επιχειρήσεων Maffei (που ιδρύθηκε το 1838) και Krauss & Co. (που ιδρύθηκε το 1860) του Μονάχου. Οι δύο εταιρείες ήταν μεταξύ των κορυφαίων γερμανών κατασκευαστών μηχανών διαφόρων τύπων. Η Maffei δημιούργησε και άλλα οχήματα που κινούνταν με ατμό και αργότερα κατασκεύασε οχήματα με κινητήρες καύσης, συμπεριλαμβανομένων ατμομηχανών, τρόλεϊ και λεωφορείων μέχρι τη δεκαετία του 1950.

Στη δεκαετία του 1960, η Krauss-Maffei δημιούργησε αρκετά παραδείγματα της ατμομηχανής ML 4000 CC για επίδειξη και δοκιμή σε αμερικανικές σιδηροδρομικές γραμμές. Ο νότιος σιδηρόδρομος του Ειρηνικού και το Ντένβερ και ο Δυτικός Σιδηρόδρομος του Ρίο Γκράντε συμμετείχαν στις δοκιμές, αλλά οι μηχανές βρέθηκαν ακατάλληλες για ταξίδι στα Βραχώδη όρη από τα οποία περνούσαν και οι δύο σιδηρόδρομοι. Το 1963 η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή του τανκ Leopard ενώ το 1973 άρχισε να παράγει το τανκ Leopard 2. Στη δεκαετία του '70 συμμετείχε στην ανάπτυξη της αμαξοστοιχίας Transrapid. Το 1999 η εταιρεία συγχωνεύθηκε με τη Mannesmann DEMAG.

Το τμήμα άμυνας και ατμομηχανών της Krauss-Maffei συγχωνεύθηκε αργότερα με την Wegmann και διαμόρφωσε την σημερινή εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann (KMW), η οποία είναι ανεξάρτητη από τον όμιλο KraussMaffei.

Τον Νοέμβριο του 2018 η Krauss-Maffei υπήρξε θύμα μιας επίθεσης ransomware, που οδήγησε σε σοβαρή πτώση της παραγωγής.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Company History: 1945-Today». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Δεκεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 13 Απριλίου 2017. 
  2. Elzio Barreto; Denny Thomas (January 11, 2016). «ChemChina-led group buys Germany's KraussMaffei for $1 billion in record deal». Reuters. https://www.reuters.com/article/us-china-kraussmaffei-m-a-idUSKCN0UP0YX20160111. Ανακτήθηκε στις January 11, 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]