Judgment Day (2007)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Judgment Day (2007)
Επίσημο
τραγούδι(α)
"I Don't Wanna Stop" από τον Ozzy Osbourne
Πληροφορίες
ΕταιρείαWWE
ΣόουRaw
Smackdown!
ECW
Ημερομηνία20 Μαίου, 2007
Προσέλευση10.500
ΑρέναScottrade Center
ΠόληΣεντ Λούις, Μιζούρι
Χρονολογία Σόου Επί Πληρωμή
Backlash (2007) Judgment Day (2007) One Night Stand (2007)
Judgment Day Χρονολογία
Judgment Day (2006) Judgment Day (2007) Judgment Day (2008)


Το Judgment Day (2007) ήταν το ένατο ετήσιο Judgment Day σόου επί πληρωμή που διοργανώθηκε από το World Wrestling Entertainment (WWE). Έγινε στις 20 Μαίου, 2007 στο Scottrade Center του Σαιντ Λούις, Μιζούρι. Ήταν το πρώτο σόου Judgment Day που χρησιμοποίησε παλαιστές και από τα τρία τηλεοπτικά σόου του WWE, Raw, SmackDown! και ECW.

Ο κύριος αγώνας για το σόου Raw ήταν αυτός του Τζον Σίνα εναντίον του Γκρέιτ Καλί για το Πρωτάθλημα WWE, το οποίο ο Σίνα νίκησε αφού εφάρμοσε στον Καλί την λαβή υποταγής STFU. Το βασικό ματς για το σόου SmackDown! ήταν αυτό του Ετζ με τον Μπατίστα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών, στο οποίο νίκησε ο Ετζ. Το βασικό ματς του σόου ECW ήταν αυτό της Ομάδας ΜακΜάν (Ουμάγκα, Βινς και Σέιν ΜακΜάν) εναντίον του Μπόμπι Λάσλεϊ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ECW, ο Λάσλεϊ νίκησε τον αγώνα κάνοντας pin στον Σέιν αλλά δεν κέρδισε τον τίτλο γιατί δεν έκανε pin στον πρωταθλητή, Βινς ΜακΜάν.

Ιστορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τζον Σίνα στην τρίτη του θητεία ως Πρωταθλητής WWE

Η κύρια κόντρα στον δρόμο για το Judgment Day στο σόου Raw ήταν αυτή του Τζον Σίνα και του Γκρέιτ Καλί, με τους δύο να μάχονται για το Πρωτάθλημα WWE. Η έχθρα ξεκίνησε στις 30 Απριλίου , 2007, σε εκείνο το επεισόδιο του Raw κατά τη διάρκεια ενός ματς του Τζον Σίνα με τον Σον Μάικλς χωρίς να διακυβεύεται ο τίτλος του Σίνα. Ο Καλί μπήκε στον αγώνα και επιτέθηκε πισώπλατα στον Μάικλς. Ο Ετζ και ο Ράντυ Όρτον επίσης χτυπήθηκαν από τον Καλί. Ο Καλί τότε εκτέλεσε την τελειωτική του κίνηση, το Khali Bomb στον Σίνα. Την επόμενη εβδομάδα στο Raw, ο Καλί νίκησε τον Σον Μάικλς σε έναν αγώνα για την ανάδειξη του πρώτου διεκδικητή για το Πρωτάθλημα WWE έπειτα από εκτέλεση του Khali Bomb στο τραπέζι των εκφωνητών. Αργότερα εκείνη τη νύχτα, ο Καλί έκλεψε την ζώνη του Σίνα. Στο επεισόδιο του Raw στις 14 Μαρτίου, όταν ο Σίνα επιχείρησε να πάρει πίσω την ζώνη του, ο Καλί του επιτέθηκε.

Η κύρια έχθρα στο σόου SmackDown! ήταν του Ετζ με τον Μπατίστα, με τους δύο να μάχονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών. Η έχθρα ξεκίνησε στις 11 Μαίου σε εκείνο το επεισόδιο του SmackDown! όταν ο Μπατίστα προκάλεσε τον Αντερτέικερ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών σε ένα Steel Cage ματς. Και οι δύο παλαιστές βγήκαν από το κλουβί την ίδια στιγμή, με αποτέλεσμα ο αγώνας να λήξει ισόπαλος. Μετά τον αγώνα, ο Μαρκ Χένρι επέστρεψε και επιτέθηκε στον Άντερτέικερ. Τότε ο Ετζ νίκησε τον Άντερτέικερ και κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών αφού κατέθεσε το συμβόλαιο Money in the Bank στον διαιτητή. Στο επεισόδιο του Smackdown! στις 18 Μαίου, ο Μπατίστα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ετζ και τον προκάλεσε σε έναν αγώνα στο Judgment Day για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών.

Η κύρια έχθρα για το σόου ECW ήταν αυτή της Ομάδας ΜακΜάν (Ουμάγκα, Βινς και Σέιν ΜακΜάν) και του Μπόμπι Λάσλεϊ, με τον Βινς και τον Λάσλεϊ να μάχονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ECW. Ο Λάσλεϊ είχε εκπροσωπήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στην "Μάχη των Δισεκατομμυριούχων" και νίκησε τον εκπρόσωπο του Βινς, Ουμάγκα, και έτσι έγινε εχθρός του Βινς. Οι Μακμάνς και ο Ουμάγκα νίκησαν τον Λάσλεϊ σε έναν αγώνα τριών με έναν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ECW, και έτσι ο Βινς κατέκτησε τον τίτλο. Ο Λάσλεϊ απαίτησε έναν επαναληπτικό αγώνα για το Πρωτάθλημα, και έτσι έγινε ο αγώνας για το Judgment Day μεταξύ της Ομάδας Μακμάν (Ουμάγκα, Βινς και Σέιν Μακμάν) εναντίον του ΛάσλεΪ για το Πρωτάθλημα ECW.

Στο σόου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προτού ξεκινήσει η τηλεοπτική μετάδοση του σόου, ο Κέιν νίκησε τον Γουίλιαμ Ρίγκαλ σε έναν μη τηλεοπτικό αγώνα.

Τα ματς πριν την κύρια κάρτα αγώνων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο πρώτος αγώνας που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ήταν μεταξύ του Ρικ Φλερ και του Καρλίτο. Ο Καρλίτο είχε τον έλεγχο για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και εφάρμοσε διάφορες λαβές υποταγής στο χέρι του Φλερ. Μετά την αντιστροφή του Back Stabber που επιχείρησε ο Καρλίτο, ο Φλερ κλείδωσε την λαβή υποταγής Figure-Four Leglock και νίκησε τον αγώνα.

Ο επόμενος αγώνας ήταν μεταξύ του Μπόμπι Λάσλεϊ και της Ομάδας Μακμάν ( Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ECW Βινς Μακμάν, ο Σέιν Μακμάν και ο Ουμάγκα) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ECW. Προς το τέλος του αγώνα, ο Λάσλει εκτέλεσε ένα Dominator στον Σέιν και πήρε τη νίκη. Ο ΛάσλεΪ ανακοινώθηκε νέος Πρωταθλητής ECW, αλλά ο Βινς είπε ότι από τη στιγμή που δεν έκανε το pin στον ίδιο, ο Λάσλεϊ δεν κέρδισε τον τίτλο. Ο τρίτος αγώνας ήταν μεταξύ του Σι Εμ Πανκ και του Ελάιτζα Μπερκ. Κατά τη διάρκεια του ματς και οι δύο αντάλλαξαν πολλές κινήσεις στον αέρα. Ο Πανκ νίκησε εκτελόντας στον Μπερκ στην τελειωτική του κίνηση, το GTS (Go To Sleep).

Ακολούθησε ο αγώνας του Ράντι Όρτον και του Σον Μάικλς. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης πριν τον αγώνα, ο Όρτον επιτέθηκε στον Μάικλς. Πριν ξεκινήσει ο αγώνας, ο Όρτον στάθηκε μόνος του στο ρινγκ και αυτοανακοινώθηκε νικητής του αγώνα μέσω εγκατάλειψης. Ο Μάικλς, όμως, εμφανίστηκε και μπήκε στο ρινγκ με σημάδια τραυματισμού. Ο Μάικλς πάλεψε με έναν αληθινό τραυματισμό στο γόνατό του. Κατά τη διάρκεια του ματς, ο Όρτον προσπάθησε να κάνει ένα superplex από το τρίτο σχοινί, αλλά ο Μάικλς του επιτέθηκε στα μάτια και προκάλεσε την πτώση του. Ο Μάικλς έτσι εκτέλεσε το diving elbow drop και προσπάθησε να εκτελέσει το Sweet Chin Music, αλλά κατέρρευσε. Ο διαιτητής ανακοίνωσε τον Όρτον νικητή. Ο Όρτον μετά τον αγώνα επιτέθηκε ξανά στον Μάικλς, προκαλόντας μία (κέιφέιμπ) επικίνδυνη προς την καριέρα του Μάικλς διάσειση.

Ο Μοντέλ Βοντέιβιους Πόρτερ σαν Πρωταθλητής Ηνωμένων Πολιτειών του WWE

Ο επόμενος αγώνας ήταν των Χάρντις (Τζεφ και Ματ) εναντίον των Λανς Κέιντ και Τρέβορ Μούρντοχ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων. Στο τέλος του αγώνα, ο Ματ έκανε ένα Twist of Fate στον Κέιντ, και ακολούθησε το Swanton Bomb του Τζεφ στον Κέιντ. Έτσι, έκανε το pin και οι Χάρντις διατήρησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων.

Τα ματς της κύριας κάρτας αγώνων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το επόμενο ματς ήταν αυτό του Ετζ εναντίον του Μπατίστα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών. Ο Μπατίστα είχε τον έλεγχο του αγώνα και εκτέλεσε και ένα Spinebuster στον Ετζ. Ο Ετζ όμως διατήρησε τον τίτλο του έπειτα από ένα School Boy Pin στον Μπατίστα.

Ο έβδομος αγώνας ήταν ένα Two Out of Three Falls ματς για το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών του WWE μεταξύ του πρωταθλητή Κρις Μπενουά και του Μοντέλ Βοντέιβιους Πόρτερ. Ο Εμ Βι Πι νίκησε τον πρώτο γύρο έπειτα από ένα Playmaker. Ο Εμ Βι Πι νίκησε και τον δεύτερο γύρο και νίκησε τον αγώνα αλλά και τον τίτλο εκτελόντας στον Μπενουά ένα Inside Cradle.

Ο επόμενος αγώνας ήταν το κύριο ματς, στο οποίο ο Τζον Σίνα κλήθηκε να υπερασπιστεί το Πρωτάθλημα WWE εναντίον του Γκρέιτ Καλί. Ο Καλί επιτέθηκε στον Σίνα νωρίς στον αγώνα, αλλά ο Σίνα πήρε το πλεονέκτημα. Ο Σίνα εκτέλεσε ένα diving legdrop bulldog που ακολουθήθηκε από την εφαρμογή της λαβής υποταγής STFU στον Καλί. Ο Καλί υποτάχθηκε, αλλά το πόδι του ήταν κάτω από το τρίτο σχοινί, και ο Σίνα θεωρητικά έπρεπε να σπάσει την λαβή. Ο διαιτητής όμως δεν το είδε αυτό και έτσι ανακοίνωσε νικητή τον Σίνα. Ο Σίνα διατήρησε το Πρωτάθλημα WWE και ξαναπήρε στην κατοχή του την ζώνη που είχε κλέψει ο Καλί πριν το σόου.

Εξέλιξη στα σόου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μπόμπι Λάσλεϊ και η Ομάδα Μακμάν συνέχισαν την έχθρα τους, καθώς ο Βινς αναγκάστηκε να κάνει ένα ματς μεταξύ του ιδίου και του Λάσλεϊ στο One Night Stand για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ECW. Ο Λάσλεϊ κέρδισε το δικαίωμα να αντιμετωπίσει τον Μακμάν αφού νίκησε ένα Gauntlet ματς με τον όρο ότι θα έπαιρνε μία ευκαιρία για τον τίτλο αν νικούσε τον Κρις Μάστερς, τον Βίσκερα, τον Ουμάγκα και τον Σέιν Μακμάν, κάτι που έκανε με επιτυχία. Στο One Night Stand, ο Λάσλεϊ νίκησε τον Βινς Μακμάν σε ένα Street Fight και πήρε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ECW παρά την παρέμβαση του Ουμάγκα και του Σέιν Μακμάν.

Ο Ετζ και ο Μπατίστα συνέχισαν την έχθρα τους για τον τίτλο του Ετζ μετά την νίκη του Μπατίστα σε ένα Fatl Four-Way αγώνα μεταξύ αυτού, του Μαρκ Χένρι, του Κέιν και του ΦίνλεΪ για την ανάδειξη του πρώτου διεκδικητή του τίτλου. Στο επεισόδιο του SmackDown! στις 1 Ιουνίου, ο Μπατίστα επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά στον Ετζ, στο ντεμπούτο του σόου του Cutting Edge. Στο One Night Stand, ο Ετζ και ο Μπατίστα πάλεψαν σε ένα Steel Cage για τον τίτλο του Ετζ. Ο Ετζ διατήρησε τον τίτλο του έπειτα καθώς δραπέτευσε πρώτος από το κλουβί.

Ο Σον Μάικλς δεν εμφανίστηκε ξανά μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, όπου επέστρεψε και ξεκίνησε ξανά την κόντρα του με τον Όρτον. Στο επεισόδιο του Raw στις 28 Μαίου, ο Ρομπ Βαν Νταμ ισχυρίστηκε στην σελίδα του WWE ότι ο Όρτον δεν έπρεπε να είχε επιτεθεί στον Μάικλς στο Judgment Day. Ο Όρτον προκάλεσε τον Βαν Νταμ σε αγώνα εκείνο το βράδυ, τον οποίο νίκησε μέσω εγκατάλειψης. Στο One Night Stand πάλεψαν σε ένα Stretcher αγώνα και νίκησε ο Βαν Νταμ. Μετά τον αγώνα, ο Βαν Νταμ επιτέθηκε από τον Όρτον.

Ο Τζον Σίνα και ο Γκρέιτ Καλί συνέχισαν την κόντρα τους για το Πρωτάθλημα WWE. Μετά το αμφιλεγόμενο τέλος στον αγώνα τους στο Judgment Day, ο Καλί προκάλεσε τον Σίνα σε ένα Falls Count Anywhere ματς στο One Night Stand. Στο One Night Stand ο Σίνα διατήρησε τον τίτλο του εκτελώντας ένα FU στον Καλί από τον γερανό.

Αποτελέσματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ. Αποτελέσματα[1] Είδος Αγώνα Χρόνοι
1D Ο Κέιν νίκησε τον Γουίλιαμ Ρίγκαλ (με τον Ντέιβ Τέιλορ) Κανονικός αγώνας Άγνωστος
2 Ο Ρικ Φλερ νίκησε τον Καρλίτο Κανονικός αγώνας 15:34
3 Ο Μπόμπι Λάσλεϊ νίκησε την Ομάδα Μακμάν (Ουμάγκα, Βινς και Σέιν Μακμάν) Αγώνας τριών με έναν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ECW 01:13
4 Ο Σι Εμ Πανκ νίκησε τον Ελάιτζα Μπερκ Κανονικός αγώνας 16:50
5 Ο Ράντυ Όρτον νίκησε τον Σον Μάικλς μέσω νοκάουτ Κανονικός αγώνας 04:32
6 Οι Χάρντις (Τζεφ και Ματ Χάρντι) (π) νίκησαν τους Λάνς Κέιντ και Τρέβορ Μούρντοχ Αγώνας με ομάδες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων 15:02
7 Ο Ετζ (π) νίκησε τον Μπατίστα Κανονικός αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών 10:37
8 Ο Μοντέλ Βοντέιβιους Πόρτερ νίκησε τον Κρις Μπενουά (π) 2-0 Two out of Three Falls ματς για το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών του WWE 12:46
9 Ο Τζον Σίνα (π) νίκησε τον Γκρέιτ Καλί Αγώνας Falls Count Anywhere για το Πρωτάθλημα WWE 08:15
  • (π) – αναφέρεται στον πρωταθλητή πριν τον αγώνα
  • Κ - υποδεικνύει ότι ο αγώνας δεν μεταδόθηκε τηλεοπτικά

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Judgment_Day_(2007) (έκδοση 726473996) της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).