Μπόμπι Λάσλεϊ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Μπόμπι Λάσλεϊ
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Bobby Lashley (Αγγλικά)
Γέννηση16  Ιουλίου 1976
Junction City
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής[1]
Ύψος191 cm Edit this on Wikidata
Βάρος129 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςMissouri Valley College
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
επαγγελματίας παλαιστής (από 1999)[2]
παλαιστής μικτών πολεμικών τεχνών[3]
ηθοποιός ταινιών
ηθοποιός τηλεόρασης
Περίοδος ακμής2005
Στρατιωτική σταδιοδρομία
Βαθμός/στρατόςλοχίας/Αμερικανικός Στρατός
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Φράνκλιν Ρομπέρτο "Μπόμπι" Λάσλεϊ (Franklin Robert "Bobby" Lashley, 16 Ιουλίου 1976) είναι Αμερικανός αθλητής μεικτών πολεμικών τεχνών, ηθοποιός και πρώην ερασιτέχνης και επαγγελματίας παλαιστής.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ερασιτεχνική πάλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Λάσλεϊ ξεκίνησε να ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες από νεαρή ηλικία. Καταξιώθηκε στην ερασιτεχνική πάλη, με αρκετά μετάλλια και άλλες διακρίσεις, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά το 1998 κατετάγη στον αμερικανικό στρατό, όμως δεν παράτησε την πάλη. Το 2003, στην διάρκεια της προετοιμασίας του, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας που έγιναν το 2004, τραυματίστηκε σοβαρά.

Επαγγελματική πάλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2004, μετά το πέρας του τραυματισμού του, άρχισε να μαθαίνει τα μυστικά του κατς. Την ίδια χρονιά υπέγραψε συμβόλαιο με το WWE, που για τον επόμενο χρόνο, εμφανιζόταν σε θυγατρικές του εταιρείες.

Το 2005 προωθήθηκε στο κύριο ρόστερ. Στην παρουσία του εκεί, κατέκτησε μια φορά το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών WWE και δύο φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ECW. Όσο ήταν στο ECW, του δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχει σε σεναριακή αντιπαλότητα με τον ιδιοκτήτη του WWE, Βινς Μακμάν. Έπειτα, έφθασε να διεκδικεί το κορυφαίο τίτλο, το Πρωτάθλημα WWE, όμως δεν το κατέκτησε ποτέ. Ενώ φαινόταν πως το WWE υπολόγιζε στον Μπόμπι Λάσλεϊ, η συνεργασία τους λύθηκε το 2008 μετά απο τραυματισμό του παλαιστή.

Στην συνέχεια πέρασε από εταιρείες του Μεξικού, της Ιαπωνίας και από το TNA, για λίγο διάστημα. Το 2014 έκανε την επιστροφή στο κατς, υπογράφοντας συμβόλαιο με το TNA. Έπειτα, κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών TNA.

Μεικτές Πολεμικές τέχνες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το 2008 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις μεικτές πολεμικές τέχνες. Το 2010, αγωνίστηκε για το Strikeforce, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του είδους παγκοσμίως. Το ρεκόρ του μέχρι τις 6 Μαΐου 2012, ήταν 7 νίκες, 2 ήττες.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


  1. 39806. Ανακτήθηκε στις 19  Ιουνίου 2020.
  2. 1194.
  3. (Αγγλικά) Sherdog. 39806. Ανακτήθηκε στις 29  Απριλίου 2022.