Χρήστης:ΜΑΛΟΚΟΥ/πρόχειρο/τη δημιουργια της φωτιας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αυτή η σελίδα είναι ένα πρόχειρο του χρήστη ΜΑΛΟΚΟΥ. Εξυπηρετεί ως χώρος δοκιμών και ανάπτυξης σελίδων της Βικιπαίδειας και δεν είναι εγκυκλοπαιδικό λήμμα.


 Διαγραφή αυτού του προχείρου 

1. Αντιγράψτε αυτό: #ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ [[Χρήστης:ΜΑΛΟΚΟΥ/πρόχειρο]]
2. Κάντε κλικ εδώ
3. Κάντε το επικόλληση στην αρχή της σελίδας
4. Πατήστε «Δημοσίευση»

Ο/Η/Το τη δημιουργια της φωτιας είναι …

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η φωτιά εμφανίζεται τόσο στη μυθολογία όσο στη φιλοσοφία αλλά και σε πηγές αθλητισμού και πολιτισμού. Έτσι για παράδειγμα εμφανίζεται στην ελληνική μυθολογία στους μύθους του Προμηθέα, του Ηρακλή και της Λερναίας Ύδρας, του Φοίνικα. Στη φιλοσοφία έχουμε αναφορές στους  Ορφικούς ,στην κλασσική φιλοσοφία κτλ.  Σε πολλές τελετές όπως Ολυμπιακούς  αγώνες, γιορτές  γάμου, θανάτου, γέννησης, Βάκχικες γιορτές.

"Όταν ένας άνθρωπος ήταν πολύ αναστατωμένος πήρε δύο πέτρες και άρχισε να τις τρίβει μεταξύ τους. Το γκουρμέ άρχισε να φτύνεται, έπειτα πήρε μερικά στεγνά ξυλάκια και άρχισε να λικνίζει τις πέτρες και πάλι, όταν η φωτιά πιάστηκε φωτιά τότε προσπάθησε αλλά η πυρκαγιά ήταν τόσο ζεστή που έκαψε το χέρι του, το ονόμασε φωτιά επειδή ήταν κόκκινο και πορτοκαλί, όταν του είπαν, κανείς δεν τον πίστευε, αλλά το επιβεβαίωσε. ξανά δύο πέτρες και μερικά ξύλα από ξύλο και έκανε φωτιά στη μέση ολόκληρης της χώρας, έγινε μεγάλη πυρκαγιά και τότε όλοι το πίστευαν, από τότε που υπάρχει Φωτιά."

Αναφορες σε πολιτιστυικα και αθλητικα δρωμενα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη χρήση της φωτιάς (πράγματα και συμβολική) στις τελετές, τις γιορτές και τους αγώνες στην αρχαία χωρίς τη γραφή. Γιορτές, για τη γονιμότητα της γης, την καλλιέργεια , τη βροχή , σπορά , τη βλάστηση , την καρποφορία , τη συλλογή των καρπών (το θερισμός , τον τρύγο κλπ.) και γιορτές (συμβολικές) για τη γονιμότητα της γυναικάς (που ταυτίζεται με τη γη),γιορτές μύησης που το περιεχόμενο τους είναι αυστηρά απόρρητο, και αγώνες αθλητικοί, άλλα και λογού ποίησης και ρητορική και θεατρικοί και μουσικοί , ανάλογα με τον τόπο τέλεσης και τον τιμώμενο θεό , αγώνες Ολυμπιακοί η τοπικοί, στεφανικοι η χρηματικοί , αγώνες με την ευκαιρία τοπικών γιορτών για τους θεούς και τους ήρωες του τόπου εορτασμός της επετείου σημαντικών.



Μυθολογία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το λήμμα τελειώνει εδώ.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειωσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρήση φωτιάς από τον άνθρωπο

Η πυρκαγιά είναι ένα φυσικό φαινόμενο, στη φύση, μπορεί να οφείλεται σε κεραυνούς ή ζύμωση (παραγωγή αερίου που γίνεται καύση γρήγορα και θερμότητα). Η ταπείνωση από τον άνθρωπο - η δυνατότητα να κρατήσει (τη συντήρηση του σπιτιού που έχει ανατεθεί στις γυναίκες στις παραδοσιακές κοινωνίες), στη συνέχεια να την αναδημιουργήσει - υπάρχει μεγάλη πρόοδος:

Το μαγείρεμα των τροφίμων, το οποίο βοηθά να σκοτώσει τα μικρόβια και να φάει αλλιώς μη βρώσιμο φαγητό. Θέρμανση σε ψυχρότερες περιόδους (χειμώνα), νυχτερινό φωτισμό. Σκλήρυνση εργαλεία ξύλου, η οποία αυξάνει την αποτελεσματικότητά τους. Τη μεταλλουργία και γενικά τις φυσικές και χημικές μεταβολές που συμβαίνουν σε υψηλή θερμοκρασία. Ισχύς κινητήρα: ατμομηχανή και στη συνέχεια κινητήρα. Το 2009, ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Κέιπ Τάουν, Λίβερπουλ, Wollongong και Bordo διαπίστωσαν ότι η πυρκαγιά χρησιμοποιείται για την παραγωγή σκευών από πέτρα υπάρχουν 72 000 χρόνια στη νότια Αφρική. Νωρίτερα, τα πρώτα στοιχεία που χρονολογούνται από 25.000 χρόνια.


Βιβλιογραφικές πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]