Το τέλος του παιχνιδιού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Το τέλος του παιχνιδιού"
Επεισόδιο Ο Θρύλος της Κόρρα
Στιγμιότυπο από το επεισόδιο
Επεισόδιο νο.Κύκλος 1
Επεισόδιο 12
ΣκηνοθεσίαΧοακίμ Ντος Σάντος
Κι Χιούν Ριγιού
ΣενάριοΜάικλ Τάντε ΝτιΜάρτινο
Μπράιαν Κονιέτζκο
Πρώτη προβολή23 Ιουνίου 2012
Διάρκεια23 λεπτά
Χρονολόγιο επεισοδίων
← Προηγούμενο
Επόμενο →
"Επαναστατικό πνεύμα"

«Το τέλος του παιχνιδιού» (πρωτότυπος τίτλος: «Endgame») ονομάζεται το δωδέκατο και τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της Αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων του Nickelodeon Ο Θρύλος της Κόρρα, η οποία είναι συνέχεια της σειράς Άβαταρ: Ο Τελευταίος Ανεμοδαμαστής. Σε σενάριο από τους δημιουργούς και των δύο σειρών Μάικλ Τάντε ΝτιΜάρτινο και Μπράιαν Κονιέτζκο και σκηνοθεσία από τους Χοακίμ Ντος Σάντος και Κι Χιούν Ριγιού, το επεισόδιο έκανε πρεμιέρα στο Nickelodeon στις 23 Ιουνίου του 2012. Το επεισόδιο έλαβε θετικά σχόλια από τους κριτικούς.[1][2]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μπολίν, η Ασάμι και ο Άιρο κατευθύνονται προς το κρυφό αεροδρόμιο του Χιρόσι Σάτο ώστε να το καταστρέψουν και να σταματήσουν την απογείωση άλλων αεροπλάνων. Ο Μάκο και η Κόρρα παρεισφρύουν στη συγκέντρωση των Ίσων και η Άβαταρ αποκαλύπτει πως ο Αμόν αφαιρεί το δάμασμα χρησιμοποιώντας νεροδάμασμα, κλονίζοντας την πίστη του κόσμου.

Εκείνη τη στιγμή, ο Αμόν αποκαλύπτει στο κοινό πώς έπιασε την οικογένεια του Τένζιν, και σκοπεύει να τους αφαιρέσει το δάμασμα για να αφανίσει τους ανεμοδαμαστές, όμως η Κόρρα και ο Μάκο παρεμβαίνουν και τον σταματούν. Έπειτα από μια χαοτική καταδίωξη, ο Αμόν πιάνει την Κόρρα και αφαιρεί το δάμασμα. Παρόλα αυτά η ίδια διατηρεί την ικανότητα του ανεμοδαμάσματος και φροντίζει να διώξει τον Αμόν από την πόλη για πάντα.

Εν τω μεταξύ, η Ασάμι έρχεται αντιμέτωπη με τον πατέρα της και τον σταματά από τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του. Ο Αμόν απελευθερώνει τον αδελφό του Τάρλοκ από τη φυλακή και του ζητάει να έρθει μαζί του για να κάνουν μια νέα αρχή σε ένα καινούριο μέρος, όμως ο Τάρλοκ ανατινάζει το καράβι τους, σκοτώνοντας και τους δύο. Μετά το τέλος της σύρραξης, η Κόρρα μεταβαίνει στον Νότιο Πόλο με την ελπίδα ότι η Ταμάρα θα καταφέρει να επαναφέρει τη σύνδεσή της με τα υπόλοιπα στοιχεία, όμως αυτό δε συμβαίνει. Απογοητευμένη φεύγει μακριά για να ξεσπάσει, όταν ξαφνικά διαπιστώνει ότι κάλεσε το πνεύμα του Άανγκ, ο οποίος της επαναφέρει την ικανότητα να δαμάζει τα υπόλοιπα στοιχεία και τής προσφέρει το χάρισμα να επιστρέφει το δάμασμα σε όσους το έχασαν.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Nicholson, Max (23 Ιουνίου 2012). «The Legend of Korra: "Endgame" Review». IGN (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 17 Απριλίου 2024. 
  2. «The Legend Of Korra: "Skeletons In the Closet"/"Endgame"». The A.V. Club (στα Αγγλικά). 23 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 17 Απριλίου 2024.