Στην Εντατική

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Στην Εντατική
ΕίδοςΔράμα
ΔημιουργοίMichael Crichton
ΠρωταγωνιστέςAnthony Edwards
George Clooney
Noah Wyle
Sherry Stringfield
Julianna Margulies
Gloria Reuben
Laura Innes
Eriq La Salle
Μινγκ-Να Γουέν
Erik Palladino
ΧώραΗΠΑ
Αριθμός επεισοδίων332
Παραγωγή
Διάρκεια60'
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςCountry flag NBC
Country flag Alpha TV, Star Channel
Προβολή19 Σεπτεμβρίου 1994–
2 Απριλίου 2009

Το Στην Εντατική (ER) είναι αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά που βραβεύτηκε με πολλά Βραβεία Έμμυ και έχει ολοκληρώσει δώδεκα κύκλους. Θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες δραματικές σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά διαδραματίζεται στην αίθουσα επειγόντων περιστατικών σ΄ ένα μεγάλο νοσοκομείο του Σικάγου. Εκεί που η ένταση και το άγχος ανεβαίνουν κατακόρυφα παρακολουθούμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών να σώσουν τη ζωή των ασθενών τους. Οι αποφάσεις παίρνονται σε κλάσματα δευτερολέπτων και είναι αποφάσεις ζωής ή θανάτου. Δουλεύουν με αυταπάρνηση αν και αμείβονται ανεπαρκώς και καθημερινά ένας είναι ο στόχος τους: η ζωή να είναι αυτή που θα επικρατήσει στη δύσκολη μάχη με το θάνατο. Χαρά και λύπη εναλλάσσονται και οι ισορροπίες δεν είναι πάντα εύκολο να κρατηθούν. Οι σκηνές του νοσοκομείου αποδίδονται με ρεαλιστικό τρόπο και αυτή είναι η επιτυχία και η διαφορά της συγκεκριμένης σειράς από άλλες που εκτυλίσσονται σε παρόμοιους χώρους.

Ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραγωγός της σειράς είναι ο Μάικλ Κράιτον, παραγωγός των κινηματογραφικών ταινιών Τζουράσικ Παρκ, Τουίστερ, Αποκαλύψεις, Ανατέλλων Ήλιος.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]