Παγκόσμιο Συνέδριο των Λαών της Γεωργίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Παγκόσμιο Συνέδριο των Λαών της Γεωργίας (ΠΣΛΓ)κοινωνικό κίνημα γεωργιανών, που διαμένουν στη Γεωργία και στο εξωτερικό, ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2009.

Δομή και Ηγεσία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Βιέννη, Αυστρία. Το ρώσικο παράρτημα άνοιξε στην Αγία Πετρούπολη.

Πρόεδρος Αλεξάντερ Γιεμπραλίτζε, Ρώσος επιχειρηματίας, Γενικός Διευθυντής της «Ταλιόν» OJSC.

Αντιπρόεδρος Μπάντρι Μελάντζε , αναπληρωτής γενικός διευθυντής ασφαλείας στην κρατική επιχείρηση «Φαρμακεία της Πρωτεύουσας» της Μόσχας.

Αντιπρόεδρος Βλαντίμιρ Χομέρικι, σύμβουλος του πρύτανη της Ρωσικής Κρατικής Ακαδημίας ειδικών στον τομέα καινοτομιών και επενδύσεων.

Διευθυντής του ρωσικού παραρτήματος, Αλεξάντερ Κιντεράγια.

Δραστηριότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Στην επίσημη ανακοίνωση του Συνεδρίου διακηρύσσεται ως στόχος η έξοδος της Γεωργίας από την κατάσταση κρίσης και η επανατοποθέτησή της στον δρόμο της σταθερής δημοκρατικής ανάπτυξης, καθώς και η δημιουργία μιας ενωμένης, ουδέτερης, ελεύθερης και ευημερούσας Γεωργίας. Προτείνεται η οικειοθελής παραίτηση του Μιχαήλ Σαακασβίλι από το αξίωμα του Προέδρου της Γεωργίας.[1]
  • Σε on-line συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Regnum ανακοινώθηκαν τα σχέδια σχετικά με το άνοιγμα του γεωργιανού παραρτήματος του Παγκόσμιου Συνεδρίου των Λαών της Γεωργίας στην Τιφλίδα, την έκδοση δικής του εφημερίδας, τη δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού και τηλεοπτικού καναλιού.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]