Μετάβαση στο περιεχόμενο

Active Member

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Μύθοι του βάλτου)
Active Member
ΠροέλευσηΠέραμα Πειραιά
Μουσικά είδηΕλληνικό Hip Hop
Low Bap
Παρουσία1992-σήμερα
ΜέληB.D. Foxmoor
Λόγος Έργου Σκιά aka Ramon - leskaramon
Πρώην μέληΝικήτας Κλιντ
DJ MCD
Real-D
Sadahzinia

Οι Active Member είναι ελληνικό low bap συγκρότημα, γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του. Πρόκειται για το συγκρότημα που κυκλοφόρησε τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο (1993, Διαμαρτυρία).[εκκρεμεί παραπομπή] Σήμερα αποτελείται από τον B.D. Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) και τον Λόγος Έργου Σκιά aka Ramon (Σωτήρης Μυτακίδης).

1992-1994: Το ξεκίνημα, Freestyle Productions, Διαμαρτυρία

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Active Member δημιουργήθηκαν στις 20 Ιουνίου του 1992 αμέσως μετά την συναυλία των Public Enemy στο Κατράκειο από τον B.D. Foxmoor μαζί με τον DJ MCD (Δημήτρης Κρητικός). Την επόμενη χρονιά ο B.D. Foxmoor δημιούργησε την Freestyle Productions, μια ομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο, το ντεμπούτο των Active Member Διαμαρτυρία σε 500 αντίτυπα. Ηχογραφήθηκε από τον B.D. Foxmoor χωρίς να έχει ιδιαίτερα τεχνικά μέσα και καθόλου ακαδημαϊκές μουσικές γνώσεις. Μέσα στο 1993 εισχώρησαν στο συγκρότημα ο Xray (Νικήτας Κλιντ) και ο Real D (Δημήτρης Κωνσταντόπουλος) με τον B.D. Foxmoor να συγκεντρώνει και να οργανώνει έναν πυρήνα ανθρώπων, τους Radicals, για να στηρίξουν την όλη προσπάθεια, καθώς εκείνη την εποχή το hip-hop με ελληνικό στίχο δεν ήταν κάτι συνηθισμένο στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας. Ο B.D. Foxmoor κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, I'm Still an Active Member (500 αντίτυπα) για να ακολουθήσει το 1994 ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, Στην ώρα των σκιών (500 αντίτυπα).

1995-2002: Συμβόλαιο στην Warner, Το μεγάλο κόλπο, Low Bap

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1995 οι Active Member τράβηξαν το ενδιαφέρον των δισκογραφικών εταιρειών και έγιναν το πρώτο ελληνικό hip-hop συγκρότημα, το οποίο υπογράφει συμβόλαιο με πολυεθνική δισκογραφική εταιρεία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση με την Warner. Μέσα σε λίγους μήνες κυκλοφόρησε η τρίτη δισκογραφική δουλειά των Active Member, η οποία τους έκανε ευρύτερα γνωστούς. Το μεγάλο κόλπο περιείχε τα γνωστά κομμάτια Άκου μάνα και Πρόσφυγας. Τότε ο B.D. Foxmoor και οι Active Member αποφάσισαν να βαφτίσουν το hip-hop που εκπροσωπούσαν κάπως αλλιώς, προκειμένου να το διαφοροποιήσουν από το hip hop που κυκλοφορούσε στις Η.Π.Α.. Το ονόμασαν λοιπόν Low Bap, διευκρινίζοντας ότι σημαίνει την άμεση σχέση που έχει ο λόγος με τη ζωή. Την χρονιά εκείνη αποχωρεί από το συγκρότημα ο DJ MCD.

Το 1996 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος των Active Member από την Warner, Από τον τόπο της φυγής. Ξεχώρισε το τραγούδι Για τ' αδέρφια που χαθήκανε νωρίς, το οποίο την επόμενη χρονιά έγινε και το πρώτο τους CD single. Περιείχε και το remix Vardarismix, όπου συμμετέχουν οι Μπάμπης Παπαδόπουλος και ο Πάνος Τόλιος, τότε μέλη των θεσσαλονικιώτικων ροκ συγκροτημάτων Τρύπες και Ξύλινα Σπαθιά αντίστοιχα. Εντός του 1997 αποχωρεί από το συγκρότημα ο Real D και τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ιδρύει τους Deadlock.

Το 1998 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Μύθοι του βάλτου, θεωρούμενο από πολλούς ως από τα κορυφαία της ελληνικής hip hop σκηνής [1]. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί ο δίσκος Umicah, μια συνεργασία του Xray με το low bap συγκρότημα Prohja. Τον Αύγουστο του 1998 οι Active Member ξεκίνησαν στον Rock FM την ραδιοφωνική εκπομπή «Ονειρολόγιο» , η οποία διήρκεσε 73 συνέχειες. Την επόμενη χρονιά ακολούθησε ο B.D. Foxmoor με δισκογραφική δουλειά εκτός του συγκροτήματος, κυκλοφορώντας τον δεύτερο προσωπικό δίσκο Στη χάση και στη φέξη.

Μετά από έναν χρόνο δισκογραφικής απουσίας, το 2000 οι Active Member επανέρχονται κυκλοφορώντας στην αρχή του έτους τον έκτο δίσκο, Μέρες παράξενες, θαυμάσιες μέρες, τον οποίο ακολούθησε η κυκλοφορία του διπλού CD Live/Remix. Με το πρώτο CD να περιέχει ζωντανές ηχογραφήσεις των Active Member και το δεύτερο remix κομματιών τους, είτε από τους ίδιους, είτε άλλους καλλιτέχνες, όπως η Sadahzinia, οι Βαβυλώνα και οι Brigada.

Την 1 Οκτωβρίου 2001 κυκλοφόρησε το 8o άλμπουμ τους, Στον καιρό του αλλόκοτου φόβου, του οποίου κομμάτια ηχογραφήθηκαν στα μεν στούντιο Roll Over και Mark Angelo του Λονδίνου και στο δε Twin Peaks της Ουαλλίας, όπου συνεργάσθηκαν με τον μουσικό και ηχολήπτη Adam Fuest, ο οποίος έχει υπάρξει ηχολήπτης σημαντικών καλλιτεχνών, όπως των Pink Floyd, του David Bowie και των Cure [2].

Τον Απρίλιο του 2002 την ραδιοφωνική εκπομπή «Ονειρολόγιο» διαδέχθηκε στον Εν Λευκώ FM τελικά η εκπομπή "Σελίδα 74", η οποία, αν και είχε υψηλή ακροαματικότητα, διακόπηκε οριστικά ύστερα από 6 μήνες λόγω ιδεολογικών διαφορών με τον σταθμό. Το καλοκαίρι του 2002 ο Xray ανακοινώνει την απόφαση να αποχωρήσει από το συγκρότημα για προσωπικούς λόγους[1] , αφήνοντας έτσι το συγκρότημα με ένα μόνο μέλος, τον B.D. Foxmoor. Συμμετέχει όμως στον δίσκο Πέρασμα στ' ακρόνειρο, το οποίο κυκλοφόρησε στις 12 Δεκεμβρίου, και στο CD single προάγγελο του δίσκου, "02/12/02", το οποίο κυκλοφόρησε την 1 Οκτωβρίου. Το Πέρασμα στ' ακρόνειρο ηχογραφήθηκε κι αυτό επί ένα μέρος στην Ελλάδα, στο στούντιο Πέρασμα του B.D. Foxmoor, και κατά το υπόλοιπο στο στούντιο Twin Peaks της Ουαλλίας. Πέραν όμως από τον Adam Fuest και Έλληνες καλλιτέχνες της low-bap εντός του δίσκου υπάρχουν συνεργασίες και με ξένους καλλιτέχνες, όπως το ιταλικό συγκρότημα Assalti Frontali, τον άγγλο Winston Irie, την ομάδα DJ από την Ουαλία, Optimas Prime, και τον τσελίστα Hugh McDowell, πρώην μέλος του αγγλικού συγκροτήματος Electric Light Orchestra.

Το 2003 ο B.D. Foxmoor ανασυγκροτεί τους Active Member, μαζί με τον DJ Booker και την Sadahzinia, η οποία συμμετείχε σε άλμπουμ και σε συναυλίες του συγκροτήματος από το 1994. Με έναν μονάχα δίσκο να απομένει στο συμβόλαιο των Active Member με τη Warner, o B.D. Foxmoor ιδρύει τον Απρίλιο του 2003 μαζί με τη Sadahzinia το ανεξάρτητο label 8ctagon. Τη χρονιά αυτή ο B.D. Foxmoor και η Sadahzinia κυκλοφορούν μέσω της 8ctagon το 4ο προσωπικό άλμπουμ του καθενός, Αφοβία και Η Βουή και τα καμώματα αντίστοιχα, επίσης ο B.D. Foxmoor κυκλοφορεί το 12" βινύλιο No Man’s Land σε συνεργασία με τον βρετανό ράπερ Rodney P. Από τις 17 Νοεμβρίου, ξαναξεκινάει η ραδιοφωνική εκπομπή «Ονειρολόγιο» από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ 100,3 FM, όντας επίσης προσβάσιμη μέσω internet σε όλο τον κόσμο.

Το 2004 οι Active Member κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο με τη νέα τους σύνθεση και τον τελευταίο τους μέσω της Warner, με τίτλο Fiera. Σε αυτόν τον δίσκο περιέχεται και το τραγούδι συνεργασία του B.D. Foxmoor με τον Rodney P No Man's Land ως bonus κομμάτι της 8ctagon.

Το 2005 ο B.D. Foxmoor κυκλοφορεί τον 5ο του προσωπικό δίσκο Wasted in Hiphopoly και στις 11 Οκτωβρίου του 2005 κυκλοφορεί ο 10ος στούντιο δίσκος των Active Member και 1ος μέσω της 8ctagon, με τίτλο Blah-Blasphemy και αποτελείται από ένα CD και ένα DVD με το DVD να περιέχει 3 βίντεο κλιπ αλλά και την συναυλία των Active Member που έγινε στις 28 Μαΐου 2005 στο Ρόδον και ήταν μια από τις τελευταίες πριν αυτό κλείσει.

Το 2006 κυκλοφόρησε ο 5ος προσωπικός δίσκος της Sadahzinia Πετρανάσα. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς επανακυκλοφόρησε σε βινύλιο σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων η Διαμαρτυρία, ο εξαντλημένος, ιστορικός πια, πρώτος δίσκος των Active Member. Στις 18 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος των Active Member Blah-Blasphemy 2 ως διπλό βινύλιο και αποτέλεσε προπομπό της ολοκληρωμένης νέας κυκλοφορίας τους, Σκιεράτσα, το συλλεκτικό boxset που κυκλοφόρησε στις 4 Δεκεμβρίου και περιείχε σε CD τα 3 νέα άλμπουμ του συγκροτήματος: Blah-Blasphemy 2, Βαθύσκιωτα και Άπνοια. Μια εβδομάδα μετά στις 11 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησαν και ως ξεχωριστά CD. Σε αυτήν την κυκλοφορία το συγκρότημα αποτελείται μονάχα από τους B.D. Foxmoor και Sadahzinia.

Το 2009 κυκλοφόρησε ο 15ος δίσκος των Active Member Απ'της φτιάξης μας τα λάθια[2] σε έκδοση διπλό LP και διπλό CD, ενώ ακολούθησε μια "συλλεκτική έκδοση" του ίδιου άλμπουμ[3] και η ζωντανή ηχογράφηση Tribute Live Active Member.[4]

Το 2011 κυκλοφόρησε ο 16ος δίσκος των Active member με τίτλο Στων βουβών την εσχατιά.

Τον Δεκέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε ο 17ος δίσκος των Active member με τίτλο Αρσενάλι (2CD). Περιέχει 20 τραγούδια τα οποία ειναι χωρισμένα σε κατηγορίες ως εξής: Λευκό σεντούκι, ξύλινο σεντούκι, ατσάλινο σεντούκι, μαύρο σεντούκι. Σε 3 κομμάτια συμμετέχει ο Luka Lesson.[5]

Το καλοκαίρι του 2014 κυκλοφόρησε ο 18ος δίσκος τους, ο Cosmos Alivas (σε βινύλιο και Cd) που σηματοδοτεί την 2η εποχή του συγκροτήματος. Στο δίσκο αυτό υπάρχουν συμμετοχές των Νικήτα Κλιντ, Βέβηλο και Stab. Επίσης τον Απρίλιο του ίδιου έτους ο B.D.Foxmoor οργανώνει την "Umicah" και φέρνει επί σκηνής παλιούς φίλους και συγκροτήματα της Freestyle Productions για να δώσουν στο κοινό μια γεύση από την πρώτη εποχή του Low Bap.

Το 2015 το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι σταματάει, έχοντας υποσχεθεί και την έκδοση ενός τελευταίου δίσκου με τίτλο "Κάρπιμο", το οποίο κυκλοφόρησε την ιδιά χρονία αλλά ως προσωπικός δίσκος της Sadahzinia.[6]

Το 2017 το συγκρότημα επέστρεψε στην ενεργό δράση και γιόρτασε τα 25 χρόνια του στη σκηνή. Τον Δεκέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε ο 19oς δίσκος τους, το Ζαλίκι (2CD), το οποίο περιέχει 45 κομμάτια και αυτό το κάνει τον μεγαλύτερο σε διάρκεια δίσκο στην ιστορία του συγκροτήματος.

Το 2019 οι Active Member ξεκίνησαν να μοιράζονται τραγούδια απ' την 20η μουσική/δισκογραφική τους ενότητα, τη Φρυκτωρία, η οποία ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2020.

Παράλληλα, το Νοέμβριο του 2019, κυκλοφόρησε το πρώτο μέρος της 21ης μουσικής ενότητας τους, γραμμένη για τη σφαγή στο Δίστομο από τους Ναζί. Το "Εδώ είναι Δίστομο" παρουσιάστηκε στο Μαυσωλείο του Διστόμου στις 10 Ιουνίου του 2020 χωρίς θεατές και έγινε live streaming μέσω του καναλιού της μπάντας στο YouTube.

Το καλοκαίρι του 2020 γιορτάσανε τις 1000 συναυλίες τους.

Τον Οκτώβρη του 2020 ξεκίνησε η κυκλοφορία των τραγουδιών απ' την 22η μουσική ενότητα των Active Member, με τίτλο "30". Η ενότητα θα ολοκληρωθεί σε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο - λίγο πριν το γκρουπ συμπληρώσει 30 χρόνια δράσης.

Στις 30/3/22 κυκλοφόρησε η 22η μουσική ενότητα των Active Member η οποία είναι αφιερωμένη στα 30 χρόνια δράσης του γκρουπ.

Το καλοκαίρι του 2022 θα παίξουν full band σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα για να γιορτάσουν τα 30 χρόνια δράσης.

Στις 20/6 του 2022 μπήκε επίσημα στο συγκρότημα ο Λόγος Έργου Σκιά aka Ramon (Σωτήρης Μυτακίδης).

Στις 20/6/22 ξεκίνησε η 23η μουσική ενότητα των Active Member με τίτλο "Τα 8 κλειδιά".

Άλλες δραστηριότητες

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
  • Η καθιέρωση του ετήσιου Low Bap Festival από το 1997 που έχει κέντρο τη Δυτική Αττική και επεκτείνεται στην επαρχία με ειδικές συναυλίες. Το φεστιβάλ, εκτός από τα live βοηθάει στην επικοινωνία του κοινού με τους Active Member και τα άλλα σχήματα του Low Bap καθώς και στην ενημέρωσή του για την ιστορία του hip-hop, με στόχο να αφομοιώνονται οι κώδικες και να αποβάλλονται τα στερεότυπα. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 9 επίσημα Low Bap Festival, καθώς και πολλά άλλα μικρότερης εμβέλειας στην επαρχία.
  • Οι Active Member είχαν ήδη μια στοιχειώδη «προϋπηρεσία» από το 1993 έως το 1995 με ένα Fanzine, το “Radicalistic”, και έτσι, μεταξύ άλλων ξεκίνησαν την κυκλοφορία του έντυπου «Ονειρολόγιο». Μέσα στις σελίδες του «Ονειρολογίου» έβρισκαν χώρο το Low Bap και οι σκέψεις δημοσιογράφων και άλλων ανθρώπων. Το περιοδικό διανεμόταν δωρεάν μέσω δισκοπωλείων και βιβλιοπωλείων και από την έδρα της Freestyle Productions, στο Πέραμα. Ήδη συζητιούνται πολλά πράγματα για νέες εκδόσεις.
  • Το Χρέωσέ τα στη φωτιά είναι ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2000 από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Περιέχει όλους τους στίχους του B.D.Foxmoor (ως το 2000) καθώς και ανέκδοτες φωτογραφίες. Ήδη το βιβλίο έχει κάνει τέσσερις εκδόσεις. Το Χρέωσέ τα κι αυτά στη φωτιά κυκλοφόρησε το 2006 από τις εκδόσεις ΚΨΜ και περιέχει όλους τους στίχους του B.D. Foxmoor της περιόδου 2000-2006.
  • Στις 5 Φεβρουαρίου του 2001, άνοιξαν στο Πέραμα το πρώτο hip hop δισκάδικο στην Ελλάδα, το "Intro".
  • Οι Active Member έχουν ετοιμάσει το soundtrack μιας ταινίας μεγάλου μήκους με τον τίτλο "Bar", καθώς και τη μουσική για μια μικρής διάρκειας ταινία με το τίτλο «Το τσιμέντο δε λυπάται». Επίσης, έχουν αναλάβει την μουσική επένδυση της βραβευμένης στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ταινίας «Πες στη Μορφίνη ακόμα τη ψάχνω».
  • Το Δεκέμβριο του 2002 άνοιξαν στο Πέραμα ένα βιβλιοπωλείο με το όνομα «Χρονορωγμή»[7]
  • Η Freestyle Productions και κατ' επέκταση ο B.D.Foxmoor και οι Active Member έχουν συμμετάσχει στην κυκλοφορία 75 δισκογραφικών δουλειών και projects από το 1993. Έχουν εμφανιστεί ζωντανά περισσότερες από 400 φορές στην Ελλάδα, καθώς και στην Αγγλία, στην Ουαλία και στη Γερμανία.
  • Το καλοκαίρι του 2010 παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών, η μουσικοθεατρική παράσταση Κοινός Τόπος, σε μουσική και στίχους της ίδιας της μπάντας. Στην σκηνή ήταν οι Active Member, με την Όλια Λαζαρίδου και τη Θεατρική Ομάδα 18 Μποφώρ.
  • Στις 23/12/11 το συγκρότημα έκανε τη συναυλία "Η νύχτα των 100 τραγουδιών" στο Gagarin 205.
1993 Διαμαρτυρία Freestyle Productions
1994 Στην ώρα των σκιών Freestyle Productions
1995 Το μεγάλο κόλπο WEA
1996 Από τον τόπο της φυγής ] WEA
1998 Μύθοι του βάλτου WEA
2000 Μέρες παράξενες, θαυμάσιες μέρες | WEA
2001 Στον καιρό του αλλόκοτου φόβου WEA
2002 Πέρασμα στ' ακρόνειρο WEA
2004 Fiera WEA
2005 Blah-Blasphemy 8ctagon
2006 Σκιεράτσα
  • "Blah-Blasphemy 2"
  • "Βαθύσκιωτα"
  • "Άπνοια"
8ctagon, 3 CD box
2009 Απ'της φτιάξης μας τα λάθια 8ctagon
2011 Στων βουβών την εσχατιά Imantas
2012 Αρσενάλι Imantas
2014 Cosmos Alivas (Active Member Self-released)
2017 Ζαλίκι Talkback
2020 Φρυκτωρία Talkback
2022 30 Talkback
  • Άκου μάνα (WEA, 1995 – 12” single promo)
  • Πρόσφυγας (WEA, 1996 – 12” single promo)
  • Για τ’ αδέρφια που χαθήκανε νωρίς (WEA, 1997 – CD single)
  • 02/12/02 (WEA, 2002 – CD single)
  • Blah-Blasphemy (8ctagon, 2005 – 10")
  • Απ' Της Φτιάξης Μας Τα Λάθια... EP1 (8ctagon, 2008 – 12” EP)
  • Απ' Της Φτιάξης Μας Τα Λάθια... EP2 (8ctagon, 2008 – 12” EP)
  • Απ' Της Φτιάξης Μας Τα Λάθια... EP3 (8ctagon, 2009 – 12” EP)
  • Εδώ είναι Δίστομο (Talkback, 2019 – EP)

Ζωντανές ηχογραφήσεις, συλλογές

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
  • Live/Remix (WEA, 2000 – 2CD)
  • Απ' το "Μεγάλο Κόλπο" στη "Fiera" (WEA, 2005 – CD)
  • Tribute Live Active Member στο Γκάζι 26 Ιουνίου 2009 (8ctagon, 2009 – DVD)
  • Active Member - "outro" Η τελευταία συναυλία 7-11-2015 (Talkback, 2015 – DVD/2CD)
  • Τραγούδια έγραψα για φίλους (Polygram, 1998 – CD). Δίσκος-αφιέρωση στον Διονύση Σαββόπουλο, συμμετοχή με το «Δέντρο».
  • Low Bap Sessions - Vol.1 (Freestyle Productions/WEA, 1999 - CD). Συλλογή με συγκροτήματα της Freestyle Productions, συμμετοχή με το «Θα 'χω φύγει μακριά (Μέδουσα mix)».
  • B.D. Foxmoor (1992-σήμερα)
  • Λόγος Έργου Σκιά/Ramon (2022-σημερα)
  • DJ MCD (1992-1996)
  • Real D (1993-1997)
  • X-Ray (1993-2002)
  • Sadahzinia (2005-2022)
  • DJ Booker (2003 -2006)
  1. «Γιατί αποχώρησε ο Xray». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Αυγούστου 2017. Ανακτήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2015. 
  2. Απ' της φτιάξης μας τα λάθια (Διπλό CD, απλή έκδοση) Αρχειοθετήθηκε 2012-09-18 at Archive.is, Low Bap
  3. Απ' της φτιάξης μας τα λάθια (Διπλό CD και DVD, συλλεκτική έκδοση) Αρχειοθετήθηκε 2010-02-19 at Archive.is, Low Bap
  4. Tribute Live Active Member στο Γκάζι 26 Ιουνίου 2009[νεκρός σύνδεσμος], Low Bap
  5. «Luka Lesson» (στα αγγλικά). Wikipedia. 2019-05-07. https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Luka_Lesson&oldid=895932046. 
  6. http://news.in.gr/features/article/?aid=1231393396
  7. http://www.in.gr/ath/mscenes/article3711.asp Αρχειοθετήθηκε 2009-09-10 στο Wayback Machine..

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Το κείμενο προήλθε αρχικά από τον ιστότοπο http://www.lowbap.com και δημοσιεύεται κατόπιν άδειας.

Facebook

Active Member στο Instagram

στο Apple Music

Active Member στο Spotify