Μαρσουπιλαμί

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ένα Μαρσουπιλαμί

Το Μαρσουπιλαμί είναι ένα φανταστικό παρδαλό ζώο, το οποίο ζει στο δάσος της Παλούμπια. Τα άλμπουμ του πρωτοεκδόθηκαν στο Βέλγιο μάζι με το περιοδικό σπιρού. Στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί 8 τεύχη από τη ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ:

  1. ~Η ουρά του Μαρσουπιλαμί~
  2. ~Ένα μωρό στην άκρη του κόσμου~
  3. ~Άρης ο μαύρος~
  4. ~Η γύρη του όρους Φαγουράντο~
  5. ~Μπέιμπι Πρινς~
  6. ~Φορντλανδία~
  7. ~Ο χρυσός της Μποαβίστα~
  8. ~Ο ναός της Μποαβίστα~

Στις δυτικές χώρες έχουν εκδοθεί 30 τεύχη, τα οποία ως επί το πλείστον είναι Γαλλικά και Ολλανδικά.

Η ομώνυμη σειρά κινουμένων σχεδίων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι περιπέτειες του Μαρσουπιλαμί έγιναν και σειρά κινουμένων σχεδίων η οποία στην Ελλάδα μεταδόθηκε από το Alter Channel.

Εμφάνιση και συμπεριφορά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ουρά του Μαρσουπιλαμί

Το Μαρσουπιλαμί είναι ένα πλάσμα κίτρινο με μαύρες κηλίδες σαν λεοπάρδαλη, με αυτιά που μοιάζουν με σκύλου. Τα αρσενικά Μαρσουπιλαμί έχουν μια απίστευτα μακριά, δυνατή και εύκαμπτη ουρά, που χρησιμοποιείται για σχεδόν κάθε εργασία. Τα θηλυκά Μαρσουπιλαμί έχουν πολύ πιο κοντή ουρά, αλλά ακόμα μακριά σε σύγκριση με τα πραγματικά ζώα. Τόσο το αρσενικό όσο και το θηλυκό μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ουρά τους ως όπλο, σφίγγοντας το άκρο σε μια γροθιά και το υπόλοιπο της ουράς σε μια σπείρα σαν ελατήριο για μέγιστη δύναμη. Επίσης, σε αντίθεση με τα αρσενικά, τα θηλυκά περπατούν στις άκρες των ποδιών τους. Όταν το ζώο αναπηδά, κάνει έναν ήχο ελατηρίου. Ακόμη τα αρσενικά σχεδιάζονται με τα μάτια τους όχι τελείως διαχωρισμένα, σαν να έχουν συγχωνευθεί οι σκληροί χιτώνες και των δύο ματιών, ενώ τα θηλυκά σχεδιάζονται με δύο εντελώς ξεχωριστά μάτια. Τα θηλυκά Μαρσουπιλαμί έχουν επίσης διαφορετική φωνή σε σύγκριση με τα αρσενικά. Τα αρσενικά λένε «χούμπα» τις περισσότερες φορές, ενώ τα θηλυκά «χούμπι». Όπως οι παπαγάλοι και ορισμένα άλλα πουλιά, το Μαρσουπιλαμί μπορεί επίσης να μιμηθεί την ανθρώπινη ομιλία και όπως ένα αμφίβιο μπορεί να αναπνέει τόσο κάτω από το νερό όσο και στην ξηρά.