Λευτέρης Κτιστάκης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λευτέρης Κτιστάκης
Βουλευτής Βοιωτίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
Ιούνιος 2023
Προσωπικά στοιχεία
ΓέννησηΘήβα
ΥπηκοότηταΕλλάδα
Πολιτικό κόμμαΝέα Δημοκρατία
ΣπουδέςΔημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
ΕπάγγελμαΔικηγόρος

Ο Λευτέρης Κτιστάκης είναι δικηγόρος και βουλευτής Βοιωτίας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Γεννήθηκε το 1972 στη Θήβα όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και κατά τη φοίτηση του συμμετείχε ως βασικό μέλος των ομάδων που εκπροσώπησαν τη σχολή σε δύο διαγωνισμούς εικονικής δίκης, στην έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, αντίστοιχα.

Έλαβε diploma στις νομικές σπουδές από το University of East Anglia (Νόριτς, Μεγάλη Βρετανία), στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Μετά την αποφοίτησή του, παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Exeter (Έξετερ, Μεγάλη Βρετανία) στον τομέα του Δικαίου των Επιχειρήσεων (LL.M. in International Business Legal Studies).

Από τον Φεβρουάριο του 1998 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, ασκώντας αδιάλειπτα τη δικηγορία μέχρι και στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας (Άρειο Πάγο και Συμβούλιο της Επικρατείας) καθώς επίσης και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο.

Από τον Ιανουάριο του 2001 είναι διαχειριστής εταίρος της δικηγορικής εταιρείας "Νικ. Κτιστάκις και Συνεργάτες" της μοναδικής δικηγορικής εταιρείας στο νομό της Βοιωτίας.

Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2023.

Μιλάει την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα και είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Μπούτσικου, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο δίδυμα κορίτσια, την Αναστασία και την Ευαγγελία.