Κώστας Μπράτσος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κώστας Μπράτσος
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Κώστας Μπράτσος (Ελληνικά)
Γέννηση26  Απριλίου 1977
Βόλος
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Ισπανικά
Αγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπροπονητής ποδοσφαίρου
ποδοσφαιριστής

Ο Κωνσταντίνος Μπράτσος είναι Έλληνας προπονητής ποδοσφαίρου με καταγωγή από τον Βόλο. Γεννήθηκε στις 26 Απριλίου του 1977 και έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Νέα Ιωνία. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

Σπουδές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέσω Πανελληνίων εξετάσεων αποφοίτησε από τη σχολή Αστυφυλάκων και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Γραμματέας στο Τμήμα Τροχαίας Βόλου. Ομιλεί την Ισπανική και Αγγλική γλώσσα. Το 2018 αποφοίτησε με εξαιρετική βαθμολογία από τη Σχολή Προπονητών UEFA A' στο Ρέθυμνο.

Ενασχόληση με το ποδόσφαιρο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από μικρή ηλικία ο Κώστας Μπράτσος ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο ξεκινώντας τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τις ακαδημίες της ομάδας του Πανιωνίου Βόλου και έπειτα στην ομάδα της Νίκης Βόλου ενώ αγωνίστηκε και ερασιτεχνικά ως τα τριάντα του χρόνια σε ομάδες όπως: Ορμίνιο Πορταριάς,  Άρη Μελισσιατίκων, Απόλλων Καναλιών ενώ κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στην Αγία Παρασκευή για να ασχοληθεί με την προπονητική[1].

Προπονητική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2006 στο Βόλο ο Κωνσταντίνος Μπράτσος αποφοίτησε επιτυχώς και από τη Σχολή προπονητών UEFA B’  και η πρώτη του επαφή με την προπονητική ήταν στην Ακαδημία Αισωνίας και στη συνέχεια στην Ακαδημία Αγίας Παρασκευής Βόλου.

Το 2009 οδήγησε την ανδρική ομάδα της Αγίας Παρασκευής στην Α΄ Κατηγορία του Πρωταθλήματος ΕΠΣΘ και παρέμεινε έως το 2010 έχοντας την ομάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο.  Επέστρεψε στην Αγία Παρασκευή τον Οκτώβριο του 2018 με τον αναβαθμισμένο ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή των Ακαδημιών έως τον Ιούνιο του 2020.

Ενδιάμεσα από το έτος 2010 και για 8 συνεχόμενα έτη καθοδήγησε τις ιστορικές ομάδες της Μαγνησίας ΑΕ Διμηνίου, Σαρακηνό, Δήμητρα Ευξεινούπολης και μετά από έναν ενδιάμεσο σταθμό του στην Β' ομάδα (κ-20) της Νίκης Βόλου επέστρεψε στην ΑΕ Διμηνίου το 2015.

Το έτος 2016 έκανε το βήμα παραπάνω στην προπονητική του διαδρομή με τη συνεργασία του ως Βοηθός Προπονητή και στη συνέχεια ως πρώτος προπονητής στον Ολυμπιακό Βόλου και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όπου συνάντησε τον πρώην ποδοσφαιριστή του στον Σαρακηνό τον Jonathan Βαΐτση ως Τεχνικό Διευθυντή όπου και παρέμεινε έως το τέλος του 2017 με 5 Νίκες, 6 Ισοπαλίες & 3 Ήττες.

Από τον Αύγουστο του 2020 έως το Νοέμβριο του 2023 αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι του τεχνικού team της ομάδας του ΝΠΣ Βόλου στα πόστα του βοηθού προπονητή αλλά και του κύριου προπονητή της ομάδας, υπό της Προεδρία του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και με Τεχνικό Διευθυντή τον Άκη Πέτρου. Ο Κωνσταντίνος Μπράτσος υπήρξε και άμεσος συνεργάτης του Ισπανού προπονητή Angel Lopez, με ειδικότερα καθήκοντα την ανάλυση των αντιπάλων και την προετοιμασία των στατικών φάσεων, στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας της πόλης του Βόλου, στο Πρωτάθλημα της SuperLeague Greece.[2]

Στις 30 Ιανουαρίου 2024, ο Μπράτσος ανακοινώθηκε επίσημα από την ομάδα της Κηφισιάς[3].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Καλαμογιώργου, Άρτεμις (6 Μαρτίου 2021). «Άνθρωποι δικοί μας. Κωνσταντίνος Μπράτσος. Ο Βολιώτης προπονητής στη Superleague». Secret Volos (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 17 Απριλίου 2023. 
  2. «Konstantinos Bratsos - Manager profile». www.transfermarkt.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 17 Απριλίου 2023. 
  3. «Κηφισιά: Ανακοινώθηκε ο Μπράτσος». Gazzetta. 30 Ιανουαρίου 2024.