Η ζωή του Χριστού (Γιαννακόπουλος)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η ζωή του Χριστού

Η ζωή του Χριστού είναι ορθόδοξο χριστιανικό βιβλίο σε έξι τόμους του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών Αρχιμανδρίτη Ιωήλ Γιαννακόπουλου, στο οποίο παρουσιάζεται η ζωή του Χριστού από τη γέννησή του μέχρι και την ανάληψή του στους ουρανούς, σύμφωνα με τα τέσσερα ευαγγέλια (Κατά Ματθαίον, Κατά Μάρκον, Κατά Λουκάν και Κατά Ιωάννην) της Καινής Διαθήκης.

Περιεχόμενο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο πρώτος τόμος του βιβλίου αναφέρεται από τα πρόδρομα γεγονότα της γεννήσεως του Χριστού έως και το επεισόδιο με τον Ιησού δωδεκάχρονο στον ναό. Ο δεύτερος τόμος παρουσιάζει το πρώτο έτος της δημόσιας δράσεως του Χριστού. Ο τρίτος τόμος περιέχει το δεύτερο έτος της δημόσιας δράσεως του Κυρίου, ήτοι από το Πάσχα του 28 μέχρι του Πάσχα του 29 μ.Χ. Κεντρικό θέμα του τρίτου τόμου αποτελεί η επί του όρους ομιλία. Ο τέταρτος τόμος περιέχει τα γεγονότα του τρίτου έτους της δημόσιας δράσεως του Κυρίου και συγκεκριμένα από το Πάσχα του 29 μ.Χ. μέχρι του Πάσχα του 30 μ.Χ. πλην της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο πέμπτος τόμος αναφέρεται στα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας. Τέλος, ο έκτος και τελευταίος τόμος περιέχει τα γεγονότα του βίου του Κυρίου από της Αναστάσεως μέχρι της Αναλήψεώς Του[1].

Όλα τα περιεχόμενα συνοδεύονται από αναλύσεις κειμένων και παρουσιάσεις σχετικών κοινωνικών θεμάτων.

Εκδόσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου έγινε από τον εκδοτικό οίκο Βασ. Ρηγόπουλου στη Θεσσαλονίκη το 1978. Οι δύο πρώτοι τόμοι του βιβλίου έχουν εξαντληθεί.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αρχιμανδρίτης Ιωήλ Γιαννακόπουλος. Η ζωή του Χριστού. Εκδόσεις Βασ. Ρηγόπουλου. Έκδοσις δευτέρα. Θεσσαλονίκη. 1978.