Ευαγγελία Μουμούρη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ευαγγελία Μουρμούρη
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση7  Μαΐου 1971
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
ΣπουδέςΠάντειο Πανεπιστήμιο Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου (1995)
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
Αξιοσημείωτο έργοΤο καφέ της Χαράς, Το Κόκκινο Δωμάτιο, Λατρεμένοι μου γείτονες, Ευτυχισμένοι Μαζί, Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, Άγριες Μέλισσες

Η Ευαγγελία Μουρμούρη (7 Μαΐου 1971) είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ευαγγελία Μουμούρη έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεόραση το 1999, με την εμφάνισή της στην κωμική σειρά του Mega, «Αριστοτέλης ο Άριστος». Η επόμενη χρονιά τη βρήκε σε έναν ακόμη ρόλο στην κωμική σειρά «Άνω κάτω», επίσης του Mega. Ωστόσο, ένας από τους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους της ήταν το 2003 στην επιτυχημένη σειρά «Το Καφέ της Χαράς», όπου υποδύθηκε το ρόλο της «χήρας», κερδίζοντας την αγάπη του κοινού[1]. Ο χαρακτήρας της ξεχώρισε για την ιδιαίτερη προσωπικότητα και τις κωμικές του αντιδράσεις, καθιστώντας την Μουμούρη ένα αγαπητό πρόσωπο στο κοινό.

Το 2004, η Μουμούρη συμπρωταγωνίστησε με τον Γιάννη Μπέζο στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Τα μαχαιρώματα», και το 2006 εμφανίστηκε σε πολλαπλούς ρόλους σε διάφορες σειρές, όπως το «Safe Sex», «Γάμος με τα όλα του», «Εντιμότατοι Κερατάδες», «Το κόκκινο δωμάτιο», και «Οι βαρβάτοι» του ΑΝΤ1, δείχνοντας την ευελιξία της ως ηθοποιός[1].

Το 2007, η Μουμούρη συνέχισε να απασχολεί το τηλεοπτικό κοινό με σημαντικούς ρόλους στις «Επτά θανάσιμες πεθερές», «Λατρεμένοι μου γείτονες» και «Ευτυχισμένοι μαζί», αναδεικνύοντας το ταλέντο της σε μια ποικιλία χαρακτήρων και καταστάσεων. Την επόμενη χρονιά, επανήλθε στις «Επτά θανάσιμες πεθερές» και συμμετείχε και πάλι στο «Safe Sex», ενώ το 2011 και το 2014 εντυπωσίασε με τους ρόλους της στις σειρές «Κλινική περίπτωση» και «Δια ταύτα», αντίστοιχα[1]. Από το 2015 και μετά, η Μουμούρη συνέχισε να είναι ενεργή στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης. Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες», όπου υποδύθηκε μία μάντισσα, την Σμαρώ[2].

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πέραν της ενασχόλησής της με την υποκριτική, η Μουμούρη έχει εμπλουτίσει την προσωπική της ζωή με σημαντικά γεγονότα. Διατηρεί μια μακροχρόνια σχέση με τον Αλέξανδρο Μαμμόπουλο, με τον οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, αποφεύγοντας έτσι τα φώτα της δημοσιότητας. Η Μουμούρη έχει δηλώσει δημόσια την αδιαφορία της για το θεσμό του γάμου, αναφέροντας συμβολικά σε μια εκπομπή πως η μητέρα της μπορεί να την απολαύσει ως νύφη μόνο στην τηλεόραση, καθώς στην πραγματική ζωή δεν προτίθεται να παντρευτεί.

Η Ευαγγελία Μουμούρη έχει μιλήσει ανοιχτά για την απώλεια του πατέρα της, μοιράζοντας συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την ημέρα που τον βρήκε νεκρό. Η ίδια περιέγραψε την απελπισία και το σοκ που ένιωσε, τονίζοντας πως δεν είχε την ευκαιρία να του πει όλα όσα ήθελε. Για αυτό το λόγο, όπως αναφέρει, κάνει θέατρο, ως έναν τρόπο να εκφράζει και να μοιράζεται τα συναισθήματα που δεν κατάφερε να μοιραστεί με τον πατέρα της ενώ ήταν εν ζωή​​​​​​​​​​[3].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]