Γ.Σ. Πανιώνιος Νέας Ιωνίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γ.Σ. Πανιώνιος Νέας Ιωνίας
Επίσημη ονομασίαΓυμναστικός Σύλλογος Πανιώνιος Νέας Ιωνίας
Σύντομο όνομαΠανιώνιος Νέας Ιωνίας
Ίδρυση1986
ΈδραΒόλος, Ελλάδα
ΣτάδιοΒασδέκειο Στάδιο, Νέα Ιωνία Μαγνησίας, Βόλος
ΠρόεδροςΓιάννης Χούμας
ΠροπονητήςΘανάσης Παχής
ΠρωτάθλημαΑ´ Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας
Πρώτη εμφάνιση

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Πανιώνιος Νέας Ιωνίας είναι ελληνικό ποδοσφαιρικό σωματείο το οποίο ιδρύθηκε το 1986. Τα χρώματα του είναι το μπλέ και το κόκκινο όπως του Πανιωνίου της Νέας Σμύρνης. Η ομάδα χρησιμοποιεί ως έδρα της, το Βασδέκειο Στάδιο, στην Νέα Ιωνία.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Πανιώνιος Νέας Ιωνίας από την ίδρυσή του το 1986, έως και την σεζόν 2006-07 αγωνιζόταν στα πρωταθλήματα της Β' και Γ' κατηγορίας της ΕΠΣΘ. Τη σεζόν αυτή κατάφερε να κερδίσει την άνοδο του στην Α' κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του. Έμεινε στην Α' κατηγορία για τρεις συνεχόμενες σεζόν κάνοντας μέτριες πορείες. Τις επόμενες δυο σεζόν 2010-11 και 2011-12 αγωνίστηκε στη Β' κατηγορία, επανερχόμενος όμως στην Α' κατηγορία κατά την περσινή σεζόν 2012-13 στην οποία όμως τερμάτισε στην τελευταία θέση και υποβιβάστηκε ξανά[1]. Την σεζόν 2013-14, αν και τερμάτισε στην 5η θέση του 1ου ομίλου της Β' ΕΠΣΘ, τελικά επέστρεψε στην Α' κατηγορία λόγω αναδιάρθρωσης της κατηγορίας. Στην Α' Κατηγορία αγωνίστηκε για δύο συνεχόμενες σεζόν (2014-2016). Από το 2016 μέχρι το 2022 αγωνίστηκε στην Β' κατηγορία Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας.

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο μοναδικός τίτλος που έχει κατακτήσει ο Πανιώνιος Νέας Ιωνίας είναι το πρωτάθλημα της Γ' Κατηγορίας ΕΠΣΘ την σεζόν 1996-97.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ο επόμενος αντίπαλος...ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, πληροφορίες από το επίσημη ιστοσελίδα του Τοξότη Βόλου.