Α.Σ. Ιάσων Άλλης Μεριάς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ιάσων Άλλης Μεριάς
Επίσημη ονομασίαΑθλητικός Σύλλογος Ιάσων Άλλης Μεριάς
Σύντομο όνομαΙάσων Άλλης Μεριάς
Ίδρυση1974
ΈδραΆλλη Μεριά Μαγνησίας, Ελλάδα
ΣτάδιοΒοηθητικό Γήπεδο ΕΑΚ Βόλου, Βόλος
ΠρόεδροςΘανάσης Κουτσουνίδης
ΠροπονητήςΝίκος Τζιόλας
ΠρωτάθλημαΓ΄ Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Instagram

Ο A.Σ. Ιάσων Άλλης Μεριάς είναι αθλητικό σωματείο που εδρεύει στην Άλλη Μεριά του νομού Μαγνησίας στην Ελλάδα. Τα χρώματα του συλλόγου είναι το κόκκινο και το άσπρο. Μερικές φορές συνηθίζεται και το κίτρινο. Δραστηριοποιείται στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας διεξάγονται στο Βοηθητικό Γήπεδο του Ε.Α.Κ. Βόλου.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αθλητικός Σύλλογος Άλλης Μεριάς "Ιάσων" ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1974 από τον Ιωάννη Σιούρα. Το καταστατικό του συλλόγου εγκρίθηκε λίγους μήνες αργότερα (22 Οκτωβρίου 1974). Έτσι το πρώτο διοικητικό συμβούλιο αποτέλεσαν οι: Σιούρας Ιωάννης (πρόεδρος), Τσιαγγούλης Ιωάννης (αντιπρόεδρος), Μπαρμπουδάκης Εμμανουήλ (γεν. Γραμματέας), Τσιάκας Αναστάσιος (ταμίας), Γιάκας Ευστάθιος (γεν. αρχηγός), Ασκητής Μάριος (έφορος), Παπαευαγγέλου Γεώργιος (έφορος υλικού), Αποστολίδης Παναγιώτης και Κάβουρας Ζήσης (μέλη).

Τα πρώτα χρόνια η ομάδα του Ιάσονα αγωνιζόταν στην Γ' Ερασιτεχνική κατηγορία έχοντας μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Την σεζόν 1976-77 έκανε το άλμα και πήρε την ιστορική άνοδο στην Β' Κατηγορία, στην οποία έμεινε για 3 χρόνια. Την σεζόν 1979-80 παίρνει ακόμη μία άνοδο αυτή την φορά στην Α' κατηγορία. Η παρουσία του Ιάσονα στην πρώτη κατηγορία δεν κράτησε αρκετά καθώς γνώρισε τον πρώτο του υποβιβασμό την περίοδο 1982-83. Όμως ο κατήφορος δεν είχε σταματημό. Την επόμενη σεζόν ο Ιάσονας γνώρισε δεύτερο διαδοχικό υποβιβασμό και κατέληξε να παίζει στην Γ' κατηγορία την σεζόν 1984-85. Στην κατηγορία θα παραμείνει μέχρι το 1991 όντας πρωταθλητής πλέον ανέβηκε στην Β' κατηγορία. Μέχρι το 2009 είχε σταθερή παρουσία κυρίως στην Β' κατηγορία. Την σεζόν 2008-09 τερμάτισε στην 2η θέση της βαθμολογίας και κέρδισε για δεύτερη φορά στην ιστορία του την άνοδο στην Α' κατηγορία[1] . Η σεζόν 2009-10 είναι από τις πιο χρυσές καθώς ο Ιάσων όχι μόνο καταφέρνει να παραμείνει με ευκολία στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία αλλά τερματίζει και στην 6η θέση, μία θέση η οποία θεωρείται η πιο υψηλή που έχει τερματίσει ο σύλλογος. Η καλή αγωνιστική παρουσία δεν συνεχίστηκε την επόμενη σεζόν, Και αυτό γιατί ο Ιάσων παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα και τερμάτισε στην τελευταία θέση.

Τα επόμενα χρόνια για τον Ιάσονα είναι χρόνια αναδιοργάνωσης του συλλόγου. Την σεζόν 2011-12 συμμετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα ξεκινώντας το με -6 βαθμούς από την προηγούμενη περίοδο. Δυστυχώς, ο Ιάσων γνώρισε ξανά διαδοχικό υποβιβασμό τερματίζοντας στην τελευταία θέση με 10 βαθμούς. Την επόμενη σεζόν ο Ιάσονας μπορεί να τερμάτισε στην 6η θέση κέρδισε όμως την άνοδο λόγω κατάργησης της Γ' κατηγορίας. Μαύρη σελίδα για τον σύλλογο είναι η σεζόν 2014-15 στην οποία ο σύλλογος δεν συμμετείχε σε κανένα πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία του[2]. Στα πρωταθλήματα επανήλθε την σεζόν 2015-16 και συγκεκριμένα στην Β' Κατηγορία στην οποία θα παραμείνει μέχρι την σεζόν 2018-19 όταν θα τερματίσει στην 3η θέση και θα κερδίσει την 3η άνοδο στην Α' κατηγορία. Ο σύλλογος ταλανιζόταν από προβλήματα. Έτσι παραιτήθηκε στα μέσα της σεζόν καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση έχοντας μόλις 1 βαθμό και επέστρεψε στην Β' κατηγορία. Με την επιστροφή του στην Β' Κατηγορία την σεζόν 2020-21, ο Ιάσων έπαιξε μόλις 6 παιχνίδια και κέρδισε 15 βαθμούς, διότι το πρωτάθλημα διακόπηκε πρόωρα λόγω πανδημίας και έτσι ο Ιάσονας παρέμεινε στην κατηγορία και την 2021-22 στην οποία μπήκε στα πλέι-οφ ανόδου όντας 3ος στον 1ο όμιλο με σκοπό την επάνοδο στην Α' Κατηγορία, αλλά τερμάτισε 4ος. Την σεζόν 2022-23 ο Ιάσων υποβιβάζεται στην Γ' κατηγορία στην οποία συμμετέχει μέχρι σήμερα, έχοντας αξιόλογο δυναμικό.

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές - Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]