Α.Ε. Δήμητρα Ευξεινούπολης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Δήμητρα Ευξεινούπολης
Επίσημη ονομασίαΑθλητική Ένωση Δήμητρα Ευξεινούπολης
Ίδρυση1959
ΈδραΕυξεινούπολη, Δήμος Αλμυρού, Ελλάδα
ΣτάδιοΓήπεδο Ευξεινούπολης
ΠρόεδροςΔημήτρης Στεφανής
ΠροπονητήςΝίκος Βούλγαρης
ΠρωτάθλημαΒ' Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook

Η Αθλητική Ένωση Δήμητρα Ευξεινούπολης είναι ένα ελληνικό αθλητικό σωματείο με έδρα την Ευξεινούπολη Μαγνησίας και ιδρύθηκε το 1959. Αποτελεί την συγχώνευση των σωματείων Κεραυνού και Αστραπής.

Περιλαμβάνει πλέον τμήμα ποδοσφαίρου αποκλειστικά. Στο παρελθόν διέθετε και τμήμα μπάσκετ. Το ποδοσφαιρικό τμήμα αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας. Τις περιόδους 2020-21 και 2021-22 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις εθνικές κατηγορίες, και συγκεκριμένα στην Γ΄ Εθνική, γνωρίζοντας το απόγειο της ιστορίας της.

Έδρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η έδρα της, το γήπεδο Ευξεινούπολης, αποτελεί μοναδική πολεοδομική και χωροταξική εφαρμογή- στο κέντρο του χωριού- ως αθλητικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πάρκο, καθώς και απάντηση στον σφιχτό εναγκαλισμό του μπετόν.[1] Έχει διαστάσεις 98 επί 60 μέτρα και χλοοτάπητα.[2] Στο γήπεδο τοποθετήθηκε κερκίδα 150 θέσεων το Δεκέμβριο του 2013.[3]

Τμήμα καλαθοσφαίρισης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το τμήμα καλαθοσφαίρισης δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2014. Έδρα του τμήματος είναι το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Δήμου Αλμυρού. Τα τελευταία χρόνια είναι ανενεργό.

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ιστορία Αρχειοθετήθηκε 2014-04-24 στο Wayback Machine. ιστοσελίδα της Α.Ε. Δήμητρας Ευξεινούπολης
  2. «Αθλητικές Εγκαταστάσεις Δήμου Αλμυρού». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 23 Απριλίου 2014. 
  3. «Κερκίδα 150 θέσεων στο γήπεδο Ευξεινούπολης». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Απριλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 23 Απριλίου 2014. 

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]