Βικιπαίδεια:Υποψήφια αξιόλογα λήμματα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
  Αξιόλογα λήμματα   Υποψήφια   Αρχείο συζητήσεων   Αφαίρεση αξιόλογων   Αρχείο αφαίρεσης αξιόλογων  

Στην παρούσα σελίδα καθορίζουμε ποια λήμματα θα επιλεγούν ως αξιόλογα λήμματα, αντιπροσωπεύοντας το καλύτερο δείγμα δουλειάς στην Βικιπαίδεια. Δείτε πρώτα τα κριτήρια για το πώς πρέπει να είναι ένα αξιόλογο λήμμα.

Σε περίπτωση που προτείνετε ένα λήμμα, γράψτε συνοπτικά του λόγους που σας οδηγούν στην επιλογή σας, αναφερόμενοι πιθανώς στην αρτιότητα, τη δομή, την αξιοπιστία, τη μορφή και την ουδετερότητα του λήμματος. Ιδιαίτερα αν απορρίπτετε μια υποψηφιότητα καλείστε επίσης να αναπτύξετε μια σχετική επιχειρηματολογία. Είναι προτιμότερο να μην συσσωρεύονται πολλά υποψήφια λήμματα προκειμένου να διεξάγεται ευκολότερα η διαδικασία της ψηφοφορίας και κριτικής. Υποψηφιότητες που μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συναίνεση των χρηστών ώστε να αποτελέσουν ένα από τα αξιόλογα λήμματα της Βικιπαίδειας απορρίπτονται (αλλά μπορούν να προταθούν εκ νέου). Όλες οι συζητήσεις υποψηφιότητας λημμάτων ως αξιόλογα βρίσκονται στο αρχείο.

Κριτήρια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πώς πρέπει να είναι ένα αξιόλογο λήμμα:

 1. Πρέπει να είναι παράδειγμα καλής και ποιοτικής δουλειάς.
 2. Πρέπει να είναι καλογραμμένο, πλήρες, ακριβές, ουδέτερο και σταθερό. Δηλαδή:
  1. καλογραμμένο σημαίνει ότι ο λόγος του είναι στρωτός.
  2. πλήρες σημαίνει ότι το λήμμα καλύπτει ολόκληρο το θέμα χωρίς να παραλείπει σημαντικές πληροφορίες ή λεπτομέρειες
  3. ακριβές σημαίνει ότι οι πληροφορίες που δίνονται στηρίζονται με συγκεκριμένα στοιχεία και παραπομπές.
  4. ουδέτερο σημαίνει ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για την ακεραιότητα του λήμματος ως προς την ουδετερότητά του.
  5. σταθερό σημαίνει ότι το λήμμα δεν μεταβάλλεται σημαντικά από μέρα σε μέρα (εκτός από βελτιώσεις σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών)
 3. Πρέπει να πληροί το κριτήριο των παραπομπών σε πηγές έτσι ώστε το λήμμα να είναι αξιόπιστο και έγκυρο
 4. Πρέπει να είναι συμβατό και ομοιόμορφο με την μορφή των υπόλοιπων λημμάτων της Βικιπαίδειας και λημμάτων παρόμοιου θέματος. Δηλαδή:
  1. να υπάρχει μια εισαγωγική παράγραφος όπου γίνεται περίληψη του θέματος
  2. να είναι σωστά ιεραρχημένο με επικεφαλίδες
  3. να υπάρχει ένας καλός αλλά όχι υπερβολικά μεγάλος πίνακας περιεχομένων
 5. Να υπάρχουν εικόνες όπου χρειάζεται, με σωστές περιγραφές και χωρίς να παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα· χωρίς όμως να σημαίνει ότι οι εικόνες είναι απαραίτητες για ένα αξιόλογο λήμμα.
 6. Πρέπει να έχει ένα λογικό μέγεθος, να είναι επικεντρωμένο στο θέμα χωρίς περιττές λεπτομέρειες.

Διαδικασία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υποβολή προτάσεων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. Ελέγξτε τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρoί ένα αξιόλογο λήμμα.
 2. Προσθέστε στη πιο κάτω λίστα υποψηφιοτήτων την παράμετρο *[[Συζήτηση:ΟΝΟΜΑΛΗΜΜΑΤΟΣ/Υποψήφιο Αξιόλογο]] και αποθηκεύστε.
 3. Πατήστε στον «κόκκινο σύνδεσμο», ώστε να δημιουργηθεί η σχετική σελίδα συζήτησης.
 4. Τοποθετήστε το όνομα του λήμματος ως υποεπικεφαλίδα στην καινούργια σελίδα. Ακολούθως γράψτε τους λόγους για τους οποίους πιστεύετε πως το συγκεκριμένο λήμμα θα πρέπει να καταχωρηθεί στα αξιόλογα λήμματα της Βικιπαίδειας. Υπογράψτε με τις τέσσερις περισπωμένες και αποθηκεύστε τη σελίδα.
 5. Προσθέστε το πρότυπο {{Υποψήφιο αξιόλογο}} στη σελίδα συζήτησης του λήμματος.

Καλό θα ήταν αυτός που υποβάλει μια πρόταση να μην έχει σημαντική συμμετοχή στην συγγραφή του λήμματος, έτσι ώστε να μην υπάρχει συναισθηματική φόρτιση. Κάτι τέτοιο όμως είναι προαιρετικό, αποτελεί μια σύσταση και τίθεται στην ευχέρεια του χρήστη για το αν θα την ακολουθήσει.

Γνωμοδότηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αν έχετε σκοπό να εκθέσετε την γνώμη σας υπέρ ή κατά μιας υποψηφιότητας, παρακαλείστε πρώτα να διαβάσετε προσεκτικά το σχετικό λήμμα.

 • Επιλέξτε την επιλογή "Επεξεργασία" δίπλα από τον τίτλο του υποψήφιου λήμματος.
 • Αν εγκρίνετε την υποψηφιότητα γράψτε {{Υπέρ}} και στη συνέχεια τους λόγους για την επιλογή σας.
 • Αν δεν εγκρίνετε την υποψηφιότητα, γράψτε {{Κατά}} και στη συνέχεια τους λόγους της επιλογής σας με πιθανές προτάσεις βελτίωσης.
 • Αν δεν έχετε αποφασίσει αλλά θέλετε να πείτε κάτι γράψτε {{Σχόλιο}} και την άποψή σας.
  • Αν θέλετε να ακυρώσετε την αρχική σας απόφαση, διαγράψτε την με <s>...</s>

Το χρονικό όριο προαγωγής των λημμάτων σε αξιόλογα είναι δύο μήνες. Για την τελική επιλογή ενός λήμματος απαιτείται κοινή συναίνεση. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρώσει τουλάχιστον πέντε θετικές προτάσεις ή εκκρεμούν διαφωνίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, απορρίπτεται (αλλά μπορεί να προταθεί εκ νέου). Όλες οι συζητήσεις υποψηφιότητας λημμάτων ως αξιόλογα βρίσκονται στο αρχείο. Τέλος οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα να επεκτείνουν το χρονικό όριο σε συζήτηση αν κρίνουν ότι χρειάζεται και να αφαιρέσουν πάραυτα ένα προτεινόμενο λήμμα από την συζήτηση αν ξεκάθαρα και χωρίς αμφισβήτηση δεν καλύπτονται τα απαιτούμενα κριτήρια.

Η χρήση των παραπάνω προτύπων είναι προαιρετική. Σημασία έχει η άποψη που εκφράζεται και η οποία λαμβάνει υπόψη τα κριτήρια. Απόψεις που εκφράζονται με ένα απλό υπέρ ή κατά είναι πολύ πιθανό να μην ληφθούν υπόψη.

Υποψηφιότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΣΜΦ Εξέλσιορ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θεόδωρος Δ. Πάγκαλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

2η πρόταση

Ίων ο Χίος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπέρ, λήμμα καλογραμμένο, πλήρες και τεκμηριωμένο, σύμφωνο από κάθε άποψη με τις προδιαγραφές που θέτουμε. Κατα κύριο λόγο γραμμένο και επιμελημένο από τον Ptoliethron.

Το λήμμα έχει υποστεί τη διαδικασία κριτικής εδώ Συζήτηση:Ίων ο Χίος/Κριτική λημμάτωνGeilamir (συζήτηση) 09:31, 22 Ιανουαρίου 2014 (UTC)

Symbol support vote.svg Υπέρ. και μικρό σχόλιο, η χρήση του fl αντί για έτος γέννησης και θανάτου στην εισαγωγή ξενίζει. --C Messier 12:09, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)
Μα επειδή δεν είναι γνωστά το έτος γέννησης και θανάτου χρησιμοποιείται το fl., δες το λήμμα floruit.→Geilamir (συζήτηση) 13:20, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Symbol support vote.svg Υπέρ.--Στέλιοςπείτε μου 19:17, 15 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

"Υπέρ" τέλειο, το νεο μας αξιόλογο λήμμα. "shadow eddy" 19:31, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)

Symbol support vote.svg Υπέρ." Πολύ καλογραμμένο

Γαλάζια φάλαινα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 • Symbol support vote.svg Υπέρ.--Στέλιοςπείτε μου 12:04, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)
 • Symbol opinion vote.svg Σχόλιο Απ' ότι θυμάμαι δεν το εχω μεταφράσει ολόκληρο και κάποιες παραπομπές θέλουν μορφοποίηση. --C Messier 12:07, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)
Εγώ θεωρώ πάντως ότι πληρεί τις προϋποθέσεις--Στέλιοςπείτε μου 12:04, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Symbol support vote.svg Υπέρ.. Έτσι κι αλλιώς δεν απαγορεύονται τυχόν βελτιώσεις και μετά την επισήμανση για αξιόλογο, οπότε αφού ήδη πληρεί τις προϋποθέσεις, δεν υπάρχει λόγος να καθυστερούμε άσκοπα... --Vchorozopoulos (συζήτηση) 14:02, 16 Απριλίου 2014 (UTC)

Βιρτζίνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 • Symbol support vote.svg Υπέρ.--Στέλιοςπείτε μου 12:04, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)
 • Symbol opinion vote.svg Σχόλιο Εντόπισα κάποια μικρά αμετάφραστα τμήματα στο κατα τ άλλα πολύ καλό άρθρο. Θεωρώ επίσης ότι τα ονόματα από κάποιες τοποθεσίες θα πρέπει να μεταφραστούν στα Ελληνικά. Θέλει επιμέλεια.Dodos (συζήτηση) 01:15, 17 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Τότε μεταφρασέ τα."shadow eddy" 19:40, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)

 • Symbol opinion vote.svg Σχόλιο Θα συμφωνήσω ότι το άρθρο είναι πολύ καλό και αξιόλογο αλλά νομίζω ότι έχει γίνει υπερβολή στους εσωτερικούς συνδέσμους, με συνέπεια τα πολλά κόκκινα να το κάνουν δυσάρεστο. Νομίζω ότι αρκετοί τέτοιοι σύνδεσμοι μπορούν να παραλειφθούν αφού δεν νομίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν τα αντίστοιχα άρθρα στη Βικιπαίδεια. Dkoukoul 15:00, 28 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)
 • Symbol support vote.svg Υπέρ."shadow eddy" 19:40, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)
 • Symbol oppose vote.svg Κατά. Αν μεταφραστεί σε κατανοητή ελληνική γλώσσα το συζητάμε. Και εδώ μαριονέτες το παλεύουν βλέπω--The Elder (συζήτηση) 20:00, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)
 • Symbol oppose vote.svg Κατά. Το λήμμα έχει ακόμη αμετάφραστα κομμάτια, όπως και τα περισσότερα λήμματα, άλλωστε, συγκεκριμένου συντάκτη, ενώ ακόμη και τα τμήματά του που είναι μεταφρασμένα πάσχουν σε θέμα κατανόησης από το αναγνωστικό κοινό... Μιλάω για την "κατανοητή ελληνική γλώσσα" που αναφέρει παραπάνω και ο Έλντερ...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:11, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)
 • Symbol oppose vote.svg Κατά.. Συμφωνώ με τον Elder, δεν μπορεί να γίνει αξιόλογο λήμμα με εκφράσεις του τύπου "...Η Ανατολική Ακτή της Βιρτζίνια είναι η τοποθεσία της Wallops Flight Facility, ένα κέντρο δοκιμής πυραύλων...", για να αναφέρω μόνο μία από τις πολλές ασυνταξίες που υπάρχουν. Το λήμμα πολύ απέχει ακόμη για να διεκδικήσει το "αξιόλογο". --Ttzavarasσυζήτηση 22:42, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)
Symbol opinion vote.svg Σχόλιο Επιπλέον, όταν κάποιος επώνυμος χρήστης "υπογράφει" οφείλει να υπογράφει με το νικ του και όχι με άλλο, τελείως παραπλανητικό, όπως "Shadow eddy", ενώ στην πραγματικότητα ο χρήστης είναι ο Χρήστης:Timmy terner. --Ttzavarasσυζήτηση 22:48, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)

Symbol opinion vote.svg Σχόλιο Δεν καταλαβαίνω που είναι τα αμετάφραστα που λέτε. Αν εννοείτε τα ονόματα περιοχών ή εταιρειών περιμένω τις προτάσεις για βελτίωση ή σωστή μετάφρασή τους. Πάντως συμφωνώ ότι χρειάζεται βελτίωση στη σύνταξη κα ιτη νοηματική συνάφεια και έκφραση και θα κάνω ότι είναι δυνατό για αυτά τα προβλήματα ώστε να επανεξετάσετε το λήμμα --Ιων (συζήτηση) 11:57, 23 Μαρτίου 2014 (UTC)

 • Symbol support vote.svg Υπέρ. Πάρα πολύ όμορφο, άρτιο και τεκμηριωμένο. Το προτείνω αξιόλογο. --KCharitakis (συζήτηση) 20:19, 25 Μαρτίου 2014 (UTC)

Symbol opinion vote.svg Σχόλιο Και τα "However since the early 1990s, Gypsy moth infestations have eroded the dominance of oak forests" και "Resident and touring theater troupes operate from the American Shakespeare Center in Staunton", Ίων, "ονόματα περιοχών ή εταιρειών" είναι ? --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 23:17, 25 Μαρτίου 2014 (UTC)

Symbol opinion vote.svg ΣχόλιοΔιόρθωσα αρκετά πράγματα στη χλωρίδα και πανίδα, παρακαλώ αν δείτε κάτι περισσότερο ενημερώστε με να το διορθώσω.--Ιων (συζήτηση) 08:54, 6 Απριλίου 2014 (UTC)

 • Συγνώμη αλλά, Symbol oppose vote.svg Κατά. Το λήμμα περιέχει εκατοντάδες "κόκκινα" λήμματα από τα οποία: 1. η τεράστια πλειοψηφία έχουν από ελάχιστο εώς μηδενικό ελληνικό ενδιαφέρον (π.χ. εξειδικευμένα ιστορικά γεγονότα της αμερικανικής ιστορίας, αμερικανικές εταιρίες κτλ) και είναι απίθανο να μεταφραστούν ποτέ 2. επίσης τα καμιά 100αριά και παραπάνω αμετάφραστα προς δημιουργία λήμματα αποτελούν έναν τεράστιο εφιάλτη για όποιον / ους επιχειρήσουν να ταυτοποιήσουν τη σωστή ελληνική μετάφραση 3. αλλά και η αυθαίρετη ως προς την τυπολογία της Βικιπέδια προετοιμασία των προς δημιουργία λημμάτων, μειώνει στο ελάχιστο την πιθανότητα αν κάποιος άλλος δημιουργήσει ανεξάρτητα ένα από τα "κόκκινα" λήμματα του άρθρου, να συμπέσει με την διατύπωση στο άρθρο

Κατάλογος Σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προσεγμένο,καλογραμμένο με παραπομπές.Το προτείνω αξιόλογο.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Ζαμπέρ (συζήτησησυνεισφορά) .

Symbol oppose vote.svg Κατά. Δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα για να είναι αξιόλογο... Σίγουρα, δεν μιλάμε για απλό "τηλεφωνικό" κατάλογο, αλλά από εκεί μέχρι να μιλάμε για αξιόλογο λήμμα υπάρχει τεράστια απόσταση... Οπότε θα παρακαλέσω πολύ να μπεις στον κόπο να διαβάσεις το Βικιπαίδεια:Υποψήφια αξιόλογα λήμματα#Κριτήρια ενόψει μελλοντικών προτάσεων...--CENSORED.SVG 23:07, 22 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Symbol support vote.svg Υπέρ.Πολύ ωραία δομή, αντάξια της αγγλικής έκδοσης, πολύ σωστή και καλλυντική η χρήση του προτύπου για τις πρώην μοναρχίες( τα συγχαρητήρια μου για αυτό), χαίρομαι που χρησιμοποιούν και άλλοι χρήστες πλην εμού ως οδηγό την αγγλική έκδοση η οποία έχει τόσο υψηλή ποιότητα και ποσότητα. Εύχομαι να συνεργαστούμε με τον κύριο συντάκτη του άρθρου σε παρόμοια λήμματα.--Ιων (συζήτηση) 10:12, 23 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Symbol support vote.svg Υπέρ.Είναι πολύ ωραίο και καλοφτιαγμένο λήμμα.Συγχαρητήρια στον δημιουργό του!Το προτείνω αξιόλογο.--Johny3ακούω 9:12, 24 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)

Symbol support vote.svg Υπέρ.Όμορφα δομημένο, άρτιο, με λεπτομερείς παραπομπές, απλά υπέροχο! Επειδή έτυχε πρόσφατα, να ασχοληθώ αρκετά με Οθωμανική Ιστορία και σουλτάνους, η ακρίβειά του με εξυπηρέτησε αφάνταστα. Στην ουσία είναι ένα τεράστιο χρονο-ιστοριο-γενεαλογικό δέντρο. Μπράβο. Αξιόλογο!--KCharitakis (συζήτηση) 22:02, 4 Μαρτίου 2014 (UTC)

Symbol opinion vote.svg Σχόλιο Οι βιβλιογραφικές παραπομπές δεν οδηγούν σε κάποιο βιβλίο. Πρέπει να μεταφερθούν και αυτές από το αγγλικό λήμμα. Ασμοδαίος (συζήτηση) 14:52, 9 Μαρτίου 2014 (UTC)

Symbol support vote.svg Υπέρ."shadow eddy" 19:34, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)

Symbol opinion vote.svg Σχόλιο Παπετάκια και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια...--Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:38, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)

Symbol oppose vote.svg Κατά. Εκτός από την παρουσία μαριονετών που δικρίνονται σε πολλές περιπτώσεις για την έλλειψη κριτικής σκέψης και παράθεσης κάποιων ουσιωδών στοιχείων, το λήμμα έχει μόνον τρεις πηγές στην πραγματικότητα, την εξής μία Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (Τουρκία). Η "καλλυντική χρήση του προτύπου" και άλλες τέτοιου τύπου δηλώσεις δεν είναι κριτήρια αξιολόγησης και κρίνονται ως καταχρηστικές, το ζήτημα, όμως, των βιβλιογραφικών παραπομπών είναι.--The Elder (συζήτηση) 19:52, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)

Symbol oppose vote.svg Κατά. Με κάλυψε ο Elder με όσα είπε. Αξιόλογα δεν κρίνονται όσα λήμματα είναι ψιμμυθιωμένα με... καλλυντικά, αλλά όσα έχουν, κυρίως, πλήρη και ορθή τεκμηρίωση. --Ttzavarasσυζήτηση 22:53, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)

Symbol opinion vote.svg Σχόλιο Πιστεύω πως αυτή η βασική πηγή πληροφοριών, το εν λόγω Υπουργείο της Τουρκίας, είναι αρκετή ώστε να τεκμηριώσει το άρθρο. Άλλωστε πια πηγή θα μπορούσε να είναι ακριβέστερη από τούτη για ένα άρθρο σαν κι αυτο; Ωστόσο υπάρχουν και άλλες πηγές και βιβλιογραφία.--KCharitakis (συζήτηση) 16:08, 24 Μαρτίου 2014 (UTC)

Το Νησί (σειρά)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πιστεύω ότι το λήμμα πληρεί τα κριτήρια και θα ήθελα να αξιολογηθεί ώστε να προστεθεί στα αξιόλογα λήμματα της Ελληνικής Βικιπαίδειας. Αν όχι, τότε τι περισσότερο χρειάζεται; Η βοήθειά σας θα ήταν πολύτιμη. Ευχαριστώ TeamGale (συζήτηση) 05:02, 2 Μαρτίου 2014 (UTC)

Αρχικά μπορείτε να δείτε ποιες πηγές είναι αξιόπιστες για τη Βικιπαίδεια. Για παράδειγμα τα μπλογκ, στα οποία παραπέμπετε στο λήμμα για το Νησί (και από ό,τι πρόσεξα τώρα και σε άλλα λήμματα που γράφετε), δεν θεωρούνται αξιόπιστες πηγές. Ένα γρήγορος κανόνας: ό,τι έχει διεύθυνση σε blogspot.gr ή wordpress.com ή tumblr.com είναι μπλογκ και γενικά δεν είναι αξιόπιστο για τη Βικιπαίδεια (δεν εννοώ απαραίτητα γενικά). Αν αντικαταστήσετε τα μπλογκ με άλλες πηγές από έγκυρα ΜΜΕ θα έχετε κάνει μια πολύ καλή αρχή για ένα αξιόλογο λήμμα. --cubic[*]star 01:12, 4 Μαρτίου 2014 (UTC)
Ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγηση. Ευχαρίστως θα ψάξω και θα αντικαταστήσω τις πηγές που οδηγούν σε blogs κτλ. Απλά μια διευκρίνηση σχετικά με το τμήμα της τηλεθέασης. Γενικά τα νούμερα τηλεθέασης δεν είναι εύκολο να βρεθούν και τις πλείστες φορές (αν όχι ίσως πάντα), τα blogs είναι αυτά που τα αναρτούν προς τα έξω. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορούν να γίνουν αποδεκτά ως αξιόλογη πηγή? Για παράδειγμα τα Νέα μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστη πηγή τα οποία δεν είναι γραμμένα από απλούς τηλεθεατές? Αντιλαμβάνομαι ότι ένα blog σαν αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη πηγή...απλά είναι το μόνο που βρήκα γι'αυτό και το χρησιμοποίησα. Θα ξαναψάξω τα σημεία που χρησιμοποιείται και αν δεν βρω κάτι άλλο, θα το διαγράψω. Απλά μια διευκρίνηση για Τα Νέα θα ήταν ευπρόσδεκτη. Μεγάλο μέρος της τηλεθέασης βασίζεται στο συγκεκριμένο blog...όχι μόνο στο συγκεκριμένο λήμμα...και θα ήταν κρίμα να χαθεί ολόκληρο τμήμα, ειδικά όταν σειρές ή εκπομπές είναι γνωστές για τις υψηλές τηλεθεάσεις τους. Ευχαριστώ και πάλι TeamGale (συζήτηση) 02:22, 4 Μαρτίου 2014 (UTC)
Η AGB έχει τα ποσοστά στο Ίντερνετ, αν ξέρει κάποιος τη σωστή ημερομηνία για να κοιτάξει. Πιστεύω να μην έχει η χρήση τους πρόβλημα με πρωτότυπη έρευνα (μάλλον δεν έχει). Γενικά τα μπλογκ δεν θεωρούνται για τη Βικιπαίδεια αξιόπιστα. --cubic[*]star 01:41, 8 Μαρτίου 2014 (UTC)
Δεν γνώριζα ότι υπήρχαν από την AGB δημοσιευμένα. Δεν μου έβγαζε το site τους όταν έψαχνα για νούμερα τηλεθέασης. Αντικατέστησα τις πηγές που ήταν από blogs με τη σελίδα της AGB, μόνο που δεν μπόρεσα να βρω αυτά του δυναμικού κοινού. Υπάρχουν σε κάποιο άλλο site ή είναι σε αυτό και δεν τα πρόσεξα? Εν κατακλείδι, νομίζω ότι τώρα είναι εντάξει το λήμμα. Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια. TeamGale (συζήτηση) 15:14, 8 Μαρτίου 2014 (UTC)