Α.Ο. Ερμής Κιβερίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Για άλλες χρήσεις, δείτε: Ερμής.
Α.Ο. Ερμής Κιβερίου
ΌνομαΑθλητικός Όμιλος Ερμής Κιβερίου[1]
Ίδρυση1968
Χρώματα          Μπλε, Λευκό
Ιστοσελίδαermiskiveriou.gr
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook

Ο Αθλητικός Όμιλος Ερμής Κιβερίου είναι ελληνικός αθλητικός σύλλογος που εδρεύει στο Κιβέρι Αργολίδας. Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1968,[2] έχει χρώματα το μπλε και το άσπρο και έμβλημά του αποτελεί η κεφαλή του Θεού Ερμή της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Διαθέτει τμήματα ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης

Τμήμα ποδοσφαίρου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από την ίδρυση του συλλόγου η ποδοσφαιρική ομάδα ανήκει στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Αργολίδας[3] και μετέχει στις διοργανώσεις της. Μεγαλύτερη διάκριση του ποδοσφαιρικού τμήματος του συλλόγου είναι οι συμμετοχές της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, τρίτη τη τάξει κατηγορία, τις περιόδους 2014-15 (3ος όμιλος) και 2017-18 (7ος όμιλος). Έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Α1΄ Ε.Π.Σ. Αργολίδας και 1 κύπελλο Ε.Π.Σ. Αργολίδας.

Εδρα της ομάδας είναι το γήπεδο Λέρνας. Ωστόσο, λόγω της πολύ μικρής χωρητικότητας (100 άτομα), οι εντός έδρας αγώνες παίζονται στο Δ.Α.Κ. Άργους.

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 2 πρωταθλήματα Α1΄ Ε.Π.Σ. Αργολίδας: 2013-14, 2016-17
  • 1 κύπελλο Ε.Π.Σ. Αργολίδας: 2013-14

Τμήμα καλαθοσφαίρισης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του συλλόγου ανήκει στη δύναμη της Ε.Σ.Κ. Αργολίδας-Κορινθίας και αγωνίζεται στις διοργανώσεις της. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2019-20) αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Α2΄ Κατηγορίας ΕΣΚΑΚ.

Έδρα της ομάδας αποτελεί το Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Κίου.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]