Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σταύρος Λιλόγλου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σταύρος Λιλόγλου
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση10  Αυγούστου 1970
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητααθλητής

Ο Σταύρος Λιλόγλου, γεννημένος στις 10 Αυγούστου  του 1970, είναι Έλληνας Πρωταθλητής Κλασικού Αθλητισμού  του Πειραϊκού Συνδέσμου Διακρίθηκε κυρίως στο αγώνισμα των  400μ.  με Πανελλήνιες και Διεθνείς διακρίσεις και διετέλεσε  μέλος  των Εθνικών ομάδων  στίβου Εφήβων, Νέων, Ανδρών καθώς και μέλος της Εθνικής Πανεπιστημιακής Ομάδας και της Εθνικής ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων και σωμάτων Ασφαλείας.

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 10 Αυγούστου 1970 και είναι γιος του Γεράσιμου Λιλόγλου και της Χριστίνας Γεωργοπαπαδάκη  με καταγωγή από την Σμύρνη της Μικρασίας και τα Τσικαλιά της Μέσα Μάνης.

Ξεκίνησε τον αθλητισμό ως αθλητής καλαθοσφαίρισης στην ομάδα του Α.Ο. Θεμιστοκλή και είχε κληθεί στα κλιμάκια της προεθνικής ομάδας παίδων.

O γυμναστής του Βασίλης Απτοσόγλου στο 3ο Γυμνάσιο Πειραιά, που διέκρινε το ταλέντο του στους δρόμους ταχύτητας των προέτρεψε να μετέχει στους  Αγώνες γυμνασίων της Αττικής στο αγώνισμα των 300 μέτρων, που έγιναν στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης, στο οποίο αναδείχθηκε Πρώτος νικητής.

Προπονητές του υπήρξαν οι Γιώργος Καννέλος και Θοδώρης Γκάτζιος

Ο Σταύρος Λιλόγλου έχει αναδειχθεί:

- 2ος Πανελληνιονίκης στους σχολικούς Αγώνες Λυκείων τα έτη  1987-1988,

-2ος Πανελληνιονίκης Εφήβων κλειστού και Ανοικτού Στίβου το έτος 1989, 

-1ος Βαλκανιονίκης [1]Εφήβων στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας το  έτος  1989 ,-

-2ος Πανελληνιονίκης Νέων το έτος 1990

-1ος Πανελληνιονίκης Ανδρών  1991(4Χ400Μ) καθώς

-4ος Νικητής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πανεπιστημίων χωρών της Ευρωπαικής Κοινότητας το 1990 στην Κατόλικα της Ιταλίας.

-1ος Πανελληνιονίκης(400μ-4Χ100μ και 4Χ400μ) στους Αγώνες Ενόπλων Δυνάμεων ως μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού ΕΔ με την ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού.

-1ος Πανελληνιονίκης με την ομάδα του Πειραϊκού συνδέσμου στο αγώνισμα των 4Χ400μ.(1989 1η ΘΕΣΗ ΕΦΗΒΩΝ, 1991 1η ΘΕΣΗ ΝΕΩΝ,1991 1η ΘΕΣΗ ΑΝΔΡΩΝ,1992  1η ΘΕΣΗ ΑΝΔΡΩΝ).

Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΤΕΦΑΑ, έχει διατελέσει Άμισθος επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστήμιου Αθηνών, ενώ έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο της Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων ,της "Εκπαίδευσης Προϊσταμένων Τμημάτων", της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης», στη "Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων", στην "Ανάπτυξη Προσωπικών Δεξιοτήτων(softskills)" καθώς στο αντικείμενο της ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Έχει Μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο «ΨΥΧΩΣΗ και ΕΓΚΛΗΜΑ» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Έχει παρακολουθήσει προγράμματα μεταπτυχιακής επιμόρφωσης στην "Εκπαίδευση Προϊσταμένων Τμημάτων", «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση»,"Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων", "Ανάπτυξη Προσωπικών Δεξιοτήτων(softskills)"

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σταύρος Λιλόγλου έχει εργαστεί επί δεκαετία (1991-2001) στον Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς (ΟΣΦΠ) ως προπονητής καλαθοσφαίρισης στα τμήματα υποδομών και  συμμετείχε στο προπονητικό[2] σχήμα  του  που κατέκτησε 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καλαθοσφαίρισης στην κατηγορία Παίδων του συλλόγου  (1995-1996-2001).

Έχει διατελέσει προπονητής σε πλήθος ομάδων όπως ο Εθνικός Πειραιά, κ.α., έχει εργαστεί στους Αθλητικούς οργανισμούς των δήμων Κερατσινίου και Νικαίας καθώς και προπονητής των ομάδων του Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ) στα αθλήματα του στίβου και της καλαθοσφαίρισης.

Από το 2000 είναι  στέλεχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης και έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων της Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων υπάλληλων εξωτερικής φρούρησης.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
  1. «ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ : Ο ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ». ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ. Ανακτήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2021. 
  2. «Δώσε Πάσα». AthleteStories. 28 Αυγούστου 2019. Ανακτήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2021.