Κιρίτσουγκου Έμιγια
Ο Κιρίτσουγκου Έμιγια (αγγλικά:Emiya Kiritsugu) είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που εμφανίστηκε στο οπτικό μυθιστόρημα του Fate Stay Night.
Ο Κιρίτσουγκου εμφανίζεται ως πρωταγωνιστικός ρόλος στον ρόλο του αντί ήρωα στο Prequel Fate Zero.
Χαρακτήρας
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Ο συγγραφέας Gen Urobuchi όταν έγραψε το Fate/Zero ως τραγικό prequel χειρίστηκε διαφορετικά τον χαρακτήρα του Κίριτσουγκου. Το σχέδιό του δημιουργήθηκε από τον Takashi Takeuchi αν και δεν σχεδίασε πολλές εικονογραφήσεις του.Στην ιαπωνική μεταγλώττιση τη φωνή του την έδωσε ο Rikiya Koyama.Στην αγγλική μεταγλώττιση, η φωνή του Κιρίτσουγκου δώθηκε από τον Matthew Mercer . Ο Miyu Irino στην ιαπωνική μεταγλώττιση έδωσε τη φωνή του στον νεαρό Κιρίτσουγκου κατά τη διάρκεια αναδρομής στο παρελθόν, ενώ στην αγγλική μεταγλώττιη τη φωνή του νεαρού Κιρίτσουγκου έδωσε η Marin Miller.
Ο Μέρσερ ανέφερε ότι ο Κιρίτσουγκου είναι ο αγαπημένος του χαρακτήρας στον οποίο έδωσε τη φωνή του.
Εμφανίσεις
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Στο Fate Zero ο Κιρίτσουγκου μεγάλωσε στο νησί Αλιμάνγκο μαζί με τον πατέρα του καθώς έχασε σε νεαρή ηλικία τη μητέρα του.Ο Κιρίτσουγκου ένα βράδυ γνωρίζει την Νατάλια Καμίνσκι,μια εκτελεστή μάγων η οποία τον έσωσε από τους ανθρώπους που ξαφνικά έπασχαν από βαμπιρισμό.Μετά τη δολοφονία του πατέρα του ο Κιρίτσουγκου μεγάλωσε με την Νατάλια κι έγινε εκτελεστής μάγων.
Αργότερα ο Κιρίτσουγκου γνώρισε μία γυναίκα στρατιώτη,τη Μάγια η οποία έγινε η βοηθός του.
Ο Κιρίτσουγκου παντρεύτηκε με την Άιρις Άινσμπερν με την οποία απέκτησαν μία κόρη,την Ιλίσβιε Άινσμπερν.
Ο Κιρίτσουγκου έλαβε μέρος στον 4ο Πόλεμο του Ιερού Δισκοπότηρου εκπροσοπώντας την οικογένεια των Άινσπερν.
Η υπηρέτης του ήταν η Σέιμπερ.Το όνειρο του ήταν να δημιουργήσει ένα κόσμο όπου θα υπήρχε μόνο ειρήνη.
Ωστόσο ο Κιρίτσουγκου έμαθε για την διεφθαρμένη φύση του Ιερού Δισκοπότηρου,όχι μόνο το αππέριψε αλλά διέταξε τη Σέιμπερ να το καταστρέψει.
Η οικογένεια των Άινσπερν δεν επέτρεψε στον Κιρίτσουγκου να ξανά δει την κόρη του αφού ο Κιρίτσουγκου γύρισε με άδεια χέρια.
Από την άλλη πλευρά ο Κιρίτσουγκου έσωσε ένα αγόρι,τον Σίρο τον οποίο υιοθέτησε κι έγινε γιος του.Πριν από τον θάνατο του ζήτησε από την φίλη του,την Τάιγκα να προσέχει τον Σίρο.
Ο Κιρίτσουγκου χάρης τη Νατάλια έμαθε να χρησιμοποιεί διάφορα είδη όπλων.Είχε δεξιότητες μάχης κι γνώριζε μαγεία.
Ο Σίρο κάνει αναφορά στον Κιρίτσουγκου στο Fate Stay Night Unlimited Blade Works & Fate Stay Night Heavens Feel.
Μια εναλλακτική εκδοχή του Κιρίτσουγκου εμφανίζεται στο Fate Grand Order.Έχει το όνομα EMIYA κι είναι ένα ιερό πνεύμα που ανήκει στη τάξη του εκτελεστή.
Δημιουργία και σχεδιασμός
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Ο Ουρομπούσι πλησίασε τον Νάσου με την ιδέα μιας μονομαχίας μεταξύ Kiritsugu και Kirei Kotomine . Μετά από μια συζήτηση που περιελάμβανε τον Τακεούτσι, ο Ουρομπούσι ένιωσε ότι η καριέρα του πήγαινε καλά και έτσι μπορούσε επιτέλους να γράψει την ιστορία που ήθελε.
Πιστεύει ότι παρά το πόσο τραγικό είναι το τέλος, το ευτυχές τέλος του Fate/stay Night δεν θα επηρεαζόταν επειδή το Fate/Zero είναι ένα prequel για την πρώιμη ζωή του Kiritsugu. [1] Όταν ξεκίνησε το έργο για το Fate/Zero, ο Νάσου αποφάσισε να δώσει στον Ουρομπούσι πλήρη ελευθερία έναντι του χαρακτηρισμού του Kiritsugu. [2]
Ο Ουρομπούσι έπρεπε να αλλάξει μερικές από τις αρχικές του ιδέες. [3] Δήλωσε ότι στα έργα του οι χαρακτήρες που επιβιώνουν από τα γεγονότα της πλοκής γίνονται «πυλώνες».
Ένα από τα κύρια όπλα του Kiritsugu είναι ένα Calico M950, αλλά η επαναφόρτωση των σφαιρών τροποποιήθηκε για να εξοικονομηθεί περισσότερος χρόνος.Το Calico δημιουργήθηκε για να κάνει τον Κιριτσούγκου να δείχνει κουλ ενώ τον αντιμετωπίζει ως αιρετικός ένοπλος, καθώς είναι ένας αιρετικός ανορθόδοξος μάγος, ειδικά κατά τη διάρκεια του αγώνα του εναντίον του Κιρέι Κοτομίνε. [4]
Εκτός από τα κανονικά όπλα, ο Kiritsugu χρησιμοποιεί ένα ξόρκι γνωστό ως Origin Rounds το οποίο ο Nasu συνέκρινε με τη χρήση όπλων σε παιχνίδια ρόλων λόγω της σχετικής ζημιάς που θα μπορούσε να προκαλέσει σε άλλους μάγους. [5]
Ο Urobuchi αποκάλεσε την τελική μάχη μεταξύ Kiritsugu και Kirei "την πιο δύσκολη σκηνή μάχη" για αυτόν ως συγγραφέα, λόγω μιας ισχυρής ανισορροπίας δυνάμεων, σύμφωνα με τον συγγραφέα, μεταξύ αντιπάλων (ο Kiritsugu κατείχε πυροβόλα όπλα, μαγεία χρόνου και αναγέννηση από Avalon, ενώ ο Kotomine ήταν μόνο κύριος της πολεμικής τέχνης bajiquan ). [6]
Υποδοχή
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Ο Lewis επαίνεσε περαιτέρω την πολυπλοκότητα και τα ελαττώματα του χαρακτήρα και τον χαιρέτισε ως «τον μεγαλύτερο χαρακτήρα που χάρισε τα ιαπωνικά anime». [7] Ο Kotaku τον θεώρησε ως τον καλύτερο χαρακτήρα από το Fate/Zero νιώθοντας ότι παρά τις αμφισβητούμενες ενέργειές του "απέχει πολύ από το να είναι μια μηχανή δολοφονίας χωρίς συναισθήματα", κάτι που τον κάνει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς. [8]
Το Fandom Post απολάμβανε τον τρόπο με τον οποίο εμφανίστηκε το παρελθόν του Kiritsugu στο anime, νιώθοντας ότι προσθέτει περισσότερο βάθος στον χαρακτήρα του, κάνοντας τους θεατές να θέλουν να δουν ξανά τη σειρά για να δουν περισσότερα από αυτόν.
Εν τω μεταξύ, το THEM Anime Reviews βρήκε τη σχέση του Kiritsugu και του Kirei ως ένα από τα κορυφαία σημεία της σειράς. [9] Από την άλλη πλευρά, ο αγώνας μεταξύ αυτών των δύο χαρακτήρων έγινε γνωστός από το Fandom Post λόγω των πολλαπλών τεχνικών που χρησιμοποιούσαν οι χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων τόσο των μαγικών όσο και των κανονικών όπλων. Το γεγονός ότι η κορύφωση διακόπτεται με τον Κιριτσούγκου να αντιμετωπίζει την προσωποποίηση του Δισκοπότηρου δίνει περισσότερο βάθος στο παρελθόν του καθώς και στις επιθυμίες του. [10] Ο Matthew Mercer ονομάστηκε ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς στην αγγλική μεταγλώττιση της σειράς, [11] [12] ενώ ο Rikiya Koyama έχει επαινεθεί επίσης για την ερμηνεία του στην Ιαπωνική μεταγλώττιση. [13]
Σε μια δημοσκόπηση του Newtype από το 2012, ο Kiritsugu ψηφίστηκε ως ο τρίτος καλύτερος ανδρικός χαρακτήρας anime πίσω από τον Koyomi Araragi από τους Nisemonogatari και Rider. [14]
Στο τεύχος Μαρτίου του 2019 του περιοδικού, ο Kiritsugu πήρε την τέταρτη θέση. [15] Σε άλλη δημοσκόπηση, ο Κιριτσούγκου με την Άιρισβιλ αναφέρθηκαν ως ένα από τα καλύτερα ζευγάρια σε anime. [16] Ψηφίστηκε επίσης ο καλύτερος κύριος χαρακτήρας από το Fate/Zero σε μια ψηφοφορία του 2012. [17]
Σε μια άλλη δημοσκόπηση, ο Kiritsugu και ο Kirei ψηφίστηκαν ως έχοντες την 11η καλύτερη αντιπαλότητα σε σειρά anime. [18] Ο Kiritsugu βρέθηκε πρώτος σε μια δημοσκόπηση του My Navi News, ρωτώντας ποιους χαρακτήρες Fate/Zero θα ήθελαν περισσότερο να βγουν ραντεβού με το 38,2% των ψήφων. [19]
Το Merchandising που βασίζεται στο Kiritsugu έχει επίσης κυκλοφορήσει καθώς και αντίγραφα των όπλων του. [20] [21] [22]
βιβλιογραφικές αναφορές
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]- ↑ Urobuchi, Gen· Takeuchi, Takashi (2005). Fate/Zero. 1. Type-Moon. σελίδες 234–236.
- ↑ Urobuchi, Gen· Takeuchi, Takashi (2005). Fate/Zero. 1. Type-Moon. σελίδες 237–241.
- ↑ «Interview: Fate/Zero Screenwriter Gen Urobuchi». Anime News Network. October 21, 2011. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις July 17, 2017. https://web.archive.org/web/20170717080119/https://www.animenewsnetwork.com/interview/2011-10-21/interview-fate-zero-screenwriter-gen-urobuchi. Ανακτήθηκε στις November 21, 2018.
- ↑ Fate/Zero material - Encyclopedia. Type-Moon. σελ. 93.
- ↑ Fate/Zero Anime Visual Guide I. Type-Moon. σελ. 131.
- ↑ Fate/Zero material. Winfanworks. 2008. σελ. 28.
- ↑ «Emiya Kiritsugu is the Most Fascinating Character in Anime». VGCultureHQ. 5 Απριλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2021.
- ↑ «Fate/Zero Sets a High Bar for All Other Fighting Anime». Kotaku. 26 Σεπτεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2019.
- ↑ «Fate/Zero». THEM Anime Review. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Δεκεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2018.
- ↑ «Fate/Zero Episode #24 Anime Review». The Fandom Post. 22 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2019.
- ↑ «Fate/Zero Collection 1 Review». Capsule Monsters. 23 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2019.
- ↑ «Fate/Zero». Anime Dub Reviews. 3 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2019.
- ↑ «アニメキャラで理想の父親は?3位藤原滋、2位波風ミナト、1位は…【父の日企画】». AnimeAnime. Ανακτήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2021.
- ↑ «Fate/Zero, K-ON Win Top Prizes in Newtype Anime Awards (Updated)». Anime News Network. https://www.animenewsnetwork.com/news/2012-10-07/fate/zero-k-on-wins-top-prizes-in-newtype-anime-awards. Ανακτήθηκε στις February 23, 2019.
- ↑ «Male Ranking» (στα ja). Newtype (Kadokawa Shoten). February 2019.
- ↑ «Survey Result: Which Is the Best Married Couple from Anime». Manga.Tokyo. 23 Νοεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2019.
- ↑ «MyNavi Poll: Strongest Fate/Zero Master & Servant». Anime News Network. https://www.animenewsnetwork.com/interest/2012-05-20/mynavi-poll/strongest-fate/zero-master-and-servant. Ανακτήθηκε στις February 23, 2019.
- ↑ «Japanese Fans Rank Anime's Most Memorable Rivalries». Otaku USA. 2 Ιουλίου 2015. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2019.
- ↑ «Poll: Japanese Fans Name "Fate/Zero" Characters They Want to Date». Crunchyroll. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Φεβρουαρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2019.
- ↑ «Fate/Zero 衛宮切嗣/Zero (1/8スケールPVC塗装済み完成品)» (στα Ιαπωνικά). Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2019.
- ↑ «【ノーブランド品】708Fate/Zero 衛宮切嗣 コスプレ衣装(男性XL)【ノーブランド品】» (στα Ιαπωνικά). Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2019.
- ↑ «【コスプレ Fate/Zero】道具 武器 銃 衛宮 切嗣(えみや きりつぐ)cosplay» (στα Ιαπωνικά). Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2019.