Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ηλιάνα Παπαγεωργίου
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Ηλιάνα Παπαγεωργίου (Ελληνικά)
Γέννηση5 Φεβρουαρίου 1988 (1988-02-05) (36 ετών)
Πάτρα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ύψος176 cm Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΤεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΜοντέλο, Παρουσιάστρια

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου (Πάτρα, 5 Φεβρουαρίου 1988) είναι Ελληνίδα μοντέλο και παρουσιάστρια.

Γεννήθηκε το 1988 στην Πάτρα όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς της ονομάζονται Κοσμάς και Αναστασία ενώ έχει μια μεγαλύτερη αδελφή, την Μαριλένα (γενν. 1986). Μετά το σχολείο, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και συνέχισε τις σπουδές της σε Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας στην Αθήνα. Παράλληλα, ξεκίνησε να ασχολείται με το modeling έχοντας ως μάνατζερ την Έλενα Χριστοπούλου. Το 2011 εξελέγη Σταρ Ελλάς στα ελληνικά καλλιστεία και την ίδια χρονιά εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος.

Εκτός Ελλάδας, έχει ζήσει και δουλέψει ως μοντέλο σε διάφορα μέρη όπως Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Παρίσι, Μιλάνο, Αμβούργο, Φραγκφούρτη, Κοπεγχάγη, Ελβετία, Βραζιλία, Λονδίνο, Μεξικό, Σουηδία, Φινλανδία, Αυστρία ενώ έχει συμμετάσχει σε ξένες καμπάνιες όπως της λιβανέζικης εταιρίας ενδυμάτων AliYounes, του αρώματος Gabriella Sabatini και των Dolce & Gabbana (διαδικτυακή καμπάνια). Έχει επίσης συνεργαστεί μεταξύ άλλων με Cavalli και Armani. Ακόμη έχει περπατήσει στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου και έχει κάνει εξώφυλλα όπως Vogue και Harper's Βazaar.

Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με εταιρίες όπως Toi&Moi, H&M, JCou Watches, TREsemmé και Radiant Professional ενώ έχει συντάξει άρθρα για τις ελληνικές εκδόσεις των περιοδικών Vogue και Madame Figaro. Επίσης, έχει φωτογραφηθεί στα εξώφυλλα των ελληνικών εκδόσεων των περιοδικών Madame Figaro, InStyle και Glow.

Από το 2018 έως το 2020 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στο ριάλιτι του STAR, «Greece's Next Top Model»[1] ενώ τον Απρίλιο του 2019 παρουσίασε το MadWalk - The Fashion Music Project. Το 2020 εντάχθηκε στο δυναμικό του ALPHA παρουσιάζοντας για μια σεζόν την ψυχαγωγική εκπομπή «Pop Up»[2] και έπειτα την εκπομπή «Style me up» (2021-22) όπου ήταν παράλληλα στην κριτική επιτροπή. Το 2022 εντάσσεται στο δυναμικό του ΣΚΑΪ παρουσιάζοντας το ριάλιτι «Love Island». Για τα γυρίσματα του εγκαταστάθηκε στην Τενερίφη. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2023 ήταν κριτής (μαζί με τον σχεδιαστή μόδας Στέλιο Κουδουνάρη και τον φωτογράφο Δημήτρη Σκουλό) στο ριάλιτι μόδας «My Style Rocks». Το καλοκαίρι του 2023 επέστρεψε στο δυναμικό του STAR και τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή «Shopping Star».

Τον Αύγουστο του 2024 ανακοίνωσε το πρώτο της επιχειρηματικό βήμα, δημιουργώντας το lifestyle brand «GRÉS».[3]

  1. in.gr (11 Μαΐου 2020). «Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Εκτός GNTM το μοντέλο». in.gr. Ανακτήθηκε στις 15 Μαΐου 2020. 
  2. news247.gr (12 Αυγούστου 2020). «Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Το πρώτο τρέιλερ της εκπομπής της - Πώς θα λέγεται». news247.gr. Ανακτήθηκε στις 12 Αυγούστου 2020. 
  3. «Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου ανακοίνωσε το νέο της επαγγελματικό βήμα». InStyle. 26 Αυγούστου 2024. Ανακτήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2024.