Εταιρεία Διαχείρισης Πληροφοριών
Η Εταιρεία Διαχείρισης Πληροφοριών (αγγλ.Society for Information Management - SIM) ιδρύθηκε το 1968 και αποτελεί μια κοινότητα, η οποία υποστηρίζει και προωθεί την ορθή χρήση των τεχνολογιών της πληροφορίας. Η SIM έχει τη βάση της στην Πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ (New Jersey) και διαθέτει 33 Τοπικά Παραρτήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα οποία παρέχουν στα μέλη της ευκαιρίες δικτύωσης και επαγγελματικής ανάπτυξης.
Διοίκηση
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Το ανώτερο διοικητικό όργανο της ένωσης είναι το Διοικητικό Συμβούλιο (Board of Directors), το οποίο απαρτίζουν ο Πρόεδρος (Chair), ο Αντιπρόεδρος (Vice Chair), ο Επίτιμος Πρόεδρος (Chair Emeritus), ο Γραμματέας που παράλληλα εξυπηρετεί και ως Ταμίας (Secretary / Treasurer), τέσσερις Διευθυντές Παραρτημάτων (Directors, Chapter Representatives), ο Εκτελεστικός Διευθυντής (Chief Executive Officer) και ο Διευθυντής Προσωπικού (Chief Staff Executive). Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι υπεύθυνο για τη συνολική διαχείριση των υποθέσεων του οργανισμού, τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του και την οικονομική ευημερία του. Το έργο του Διοικητικού Συμβουλίου ενισχύεται από την ύπαρξη και λειτουργία μόνιμων και συμβουλευτικών Επιτροπών, οι οποίες κατέχουν συγκεκριμένο αντικείμενο και σκοπό λειτουργίας. Η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη διευθέτηση σημαντικών ζητημάτων της εταιρείας, πραγματοποιείται σε ετήσια συχνότητα ενώ έπειτα από αίτηση του Προέδρου μπορούν να λάβουν χώρα επιπλέον έκτακτες συνεδριάσεις[1].
Σκοπός
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Η SIM έχει συσταθεί για να παρέχει διεθνή καθοδήγηση και υποστήριξη ως προς την ορθή χρήση και εφαρμογή των τεχνολογιών της πληροφορίας. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, μέσα από τη δράση της επιδιώκει[2] :
- Την ευθυγράμμιση των τεχνολογιών της Πληροφορίας και των επιχειρήσεων ως μια πολύτιμη συνεργασία.
- Τη δημιουργία και την κοινή εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών.
- Την αποτελεσματική, αποδοτική και καινοτόμος επιχειρηματική χρήση των τεχνολογιών της πληροφορίας για τη συνεχή διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών.
- Τη διαχείριση και ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων που οδηγούν στην εξέλιξη των μελών της σε κάθε στάδιο της σταδιοδρομίας τους.
- Την αναπλήρωση και την εκπαίδευση των μελλοντικών ηγετών της πληροφόρησης, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού ρόλου στην άσκηση επιρροής στα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών και τη συνεχή εκπαίδευση.
- Τη συνεργασία με τη βιομηχανία της πληροφόρησης προκειμένου να κοινοποιήσει τον προσανατολισμό της.
- Την εφαρμογή πολιτικών και νομοθεσιών που ενθαρρύνουν την καινοτομία, την οικονομική ανάπτυξη, τον υγιή ανταγωνισμό και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον τομέα της πληροφόρησης.
- Την εξυπηρέτηση των κοινοτήτων της και της βιομηχανίας, μέσω της προσφοράς και της προβολής του έργου της.
Μέλη
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Τα μέλη της SIM προέρχονται από τον τομέα των τεχνολογιών της πληροφορίας και συγκεκριμένα από τις εξής κατηγορίες[3]:
Επαγγελματίες (Practitioners):
υψηλού επιπέδου επαγγελματίες, οι οποίοι απασχολούνται επαγγελματικά σε κάποιο οργανισμό και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια που αναφέροντα αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα της SIM.
Ακαδημαϊκοί (Academics):
Σύμβουλοι (Consultants): διευθυντές εταιρειών που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο της πληροφόρησης.
Άλλοι Επαγγελματίες (Other leaders):
άτομα τα οποία επηρεάζουν την πορεία και την εξέλιξη των τεχνολογιών της πληροφορίας.
Η SIM αριθμεί περισσότερα από 3.500 μέλη, τα οποία κατά τη συμμετοχή τους στο έργο της, εντάσσονται σε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες:*[]
- Μεμονωμένα άτομα ως μέλη (Individual Members)
- Εταιρικά Μέλη (Corporate Members)
- Ακαδημαϊκά Μέλη (Academic Members)
- Μέλη του APC (APC [ (Advanced Practices Council) ] Individual Membership)
- Συνεργάτες (SIM Partners)
Δράση
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Η SIM μέσα από το σύνολο των δραστηριοτήτων της επιδιώκει να συμβάλλει στην εξέλιξη των τεχνολογιών της πληροφορίας και την προώθηση της ορθής χρήσης της. Συγκεκριμένα, παρέχει στα μέλη της ενημερωτικό υλικό, υπηρεσίες και προϊόντα, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, ευκαιρίες δικτύωσης και επαγγελματικής εξέλιξης. Επιπρόσθετα, διοργανώνει σεμινάρια και δραστηριότητες κατά τις οποίες τα μέλη της έρχονται σε επαφή και ενημερώνονται για σημαντικά ζητήματα που άπτονται άμεσα και έμμεσα των τεχνολογιών της πληροφορίας. Επιπλέον, η SIM έχει συστήσει 33 Περιφερειακά Παραρτήματα (Chapters)[4], η δράση των οποίων καλύπτει τις ανάγκες των μελών της και παράλληλα, ενισχύει το έργο της εταιρείας.
Παραπομπές
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Βιβλιογραφία
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]- The Society for Information Management (SIM) Presents Subaru of America CIO With 2010 SIM Leadership Award(Αγγλικά)
- Society of Information Management: Two-thirds of U.S. tech firms send jobs offshore(Αγγλικά)
- The Society for Information Management (SIM) Announces SIMposium 2012 Golf Tournament Details[νεκρός σύνδεσμος](Αγγλικά)
Εξωτερικοί Σύνδεσμοι
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]- Επίσημη ιστοσελίδα της SIM(Αγγλικά)
- Ηλεκτρονικό κατάστημα της SIM(Αγγλικά)
- Συνέδριο 2012(Αγγλικά)
- Διεθνές Συνέδριο για τα Συστήματα Πληροφόρησης (ICIS 2010) Αρχειοθετήθηκε 2012-04-20 στο Wayback Machine.(Αγγλικά)