Α.Ο. Κυανούς Αστήρ Βάρης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 13: Γραμμή 13:
|πρόεδρος =
|πρόεδρος =
|προπονητής =
|προπονητής =
|κατηγορία = [[Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής|Ε.Π.Σ. ΑΝ.Α.]]
|κατηγορία = Γ' Εθνική Ερασιτεχνική 2019-2020
|σεζόν =
|σεζόν =
|θέση =
|θέση =

Έκδοση από την 18:28, 10 Απριλίου 2019

Α.Ο. Κυανούς Αστήρ Βάρης
Αρχείο:Asterasvarisfc.jpg
Επίσημη ονομασίαΑθλητικός Όμιλος Κυανούς Αστήρ Βάρης
Σύντομο όνομαΑστέρας Βάρης
Ίδρυση1964
ΈδραΒάρη Αττικής, Ελλάδα
ΣτάδιοΔημοτικό Γήπεδο Βάρης, Βάρη Αττικής
Χρώματαμπλε και λευκό
ΠρωτάθλημαΓ' Εθνική Ερασιτεχνική 2019-2020
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Instagram

Ο Α.Ο. Κυανούς Αστήρ Βάρης είναι ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα τη Βάρη Αττικής. Ιδρύθηκε το 1964, έχει χρώματα το μπλε και το λευκό και έμβλημα το αστέρι. Έδρα του αποτελεί το Δημοτικό Γήπεδο Βάρης, όπου και διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες του. Υψηλότερη του διάκριση είναι η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνική κατηγορία. Αυτό το διάστημα αγωνίζεται στις διοργανώσεις της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α..

Ιστορία

Ίδρυση

Ιδρύθηκε στις 21 Μαΐου του 1964. Στην αρχή το σωματείο ηταν σε αδράνεια. Οι νέοι της εποχής αθλούντο σε μία αλάνα που είχαν διαμορφώσει σε γήπεδο εκεί που βρίσκονται σήμερα τα σχολεία της Βάρης. Εκεί τους ανακάλυψαν το 1966 οι Κατσίκης Ιωάννης και Αντωνίου Παναγιώτης οι οποίοι ουσιαστικά ενεργοποίησαν το σωματείο.

Η ομάδα μεταφέρεται μπροστά από τον σημερινό φούρνο του Γεωργιάδη όπου όμως λόγω των βροχοπτώσεων, ο χώρος μετατρεπόταν σε λίμνη με αποτέλεσμα η ομάδα μετακομίζει εκ νέου εκεί που βρίσκεται ο σημερινός Ναυτικός Ομιλος της Βάρκιζας.

Η ομάδα φιλοξενείται στη Βούλα για προπονήσεις και για αγώνες στη Βούλα και το Κορωπί.

Το 1984 με δαπάνες του Δήμου με δήμαρχο τον Μπαγλατζή Κων/νο και την πολύτιμη βοήθεια του Μπλατσούκα Γρηγόρη κατασκευάζεται το γήπεδο στα όρια της σημερίνης πλάζ στην παραλία της Βάρκιζας και λειτουργεί το 1989.

Η ομάδα παραμένει εκεί μέχρι το 2004 οπότε μετακομίζει στο σημερινό Δημοτικό Στάδιο της Βάρης που αρχικά κατασκευάσθηκε σαν Ολυμπιακό προπονητήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.[1]

Αγωνιστική πορεία

Στο παρελθόν άνηκε στην Ε.Π.Σ. Αθηνών όπου και αγωνιζόταν. Με τη δημιουργία της Ε.Π.Σ. Ανατολικής Αττικής εντάσσεται σε αυτή και έκτοτε ανήκει και αγωνίζεται στις διοργανώσεις της. Το 2010-11 κατακτά το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α και προβιβάζεται για πρώτη φορά στην Δ' Εθνική και το 2012-13 κερδίζει την ιστορική άνοδο στην Γ' Εθνική. Στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής αγωνίστηκε από τη σεζόν 2013-14 μέχρι και τη σεζόν 2015-16, όποτε και υποβιβάστηκε.

Παραπομπές