Κόμπλεξ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Themisp (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Themisp (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Κόμπλεξ είναι το [[σύμπλεγμα]] κατωτερότητας. Στη [[ψυχολογία]] το κόμπλεξ ορίζεται ως ένα [[είδος]] νεύρωσης, το οποίο αναγκάζει το [[άτομο]] σε διαφορετική από τη φυσιολογική συμπεριφορά. Τα κόμπλεξ προέρχονται από εμπειρίες από την παιδική ηλικία κυρίως, χωρίς αυτό να αποκλείει και άλλες αιτίες. Τα κόμπλεξ αναφέρονται γενικότερα σε συμπεριφορές απέναντι σε ανθρώπους διαφορετικής καταγωγής, οικονομικής κατάστασης, μορφωτικού επιπέδου.
Κόμπλεξ είναι το [[σύμπλεγμα]] κατωτερότητας. Στη [[ψυχολογία]] το κόμπλεξ ορίζεται ως ένα [[είδος]] νεύρωσης, το οποίο αναγκάζει το [[άτομο]] σε διαφορετική από τη φυσιολογική συμπεριφορά. Τα κόμπλεξ προέρχονται από εμπειρίες από την παιδική ηλικία κυρίως, χωρίς αυτό να αποκλείει και άλλες αιτίες. Τα κόμπλεξ αναφέρονται γενικότερα σε μειωτικές συμπεριφορές απέναντι σε ανθρώπους διαφορετικής καταγωγής, εξωτερικής εμφάνισης, οικονομικής κατάστασης, μορφωτικού επιπέδου.

Έκδοση από την 10:49, 28 Ιουλίου 2007

Κόμπλεξ είναι το σύμπλεγμα κατωτερότητας. Στη ψυχολογία το κόμπλεξ ορίζεται ως ένα είδος νεύρωσης, το οποίο αναγκάζει το άτομο σε διαφορετική από τη φυσιολογική συμπεριφορά. Τα κόμπλεξ προέρχονται από εμπειρίες από την παιδική ηλικία κυρίως, χωρίς αυτό να αποκλείει και άλλες αιτίες. Τα κόμπλεξ αναφέρονται γενικότερα σε μειωτικές συμπεριφορές απέναντι σε ανθρώπους διαφορετικής καταγωγής, εξωτερικής εμφάνισης, οικονομικής κατάστασης, μορφωτικού επιπέδου.