Επαγωγική εστία: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Handrian (συζήτηση | συνεισφορές)
Νέα σελίδα: 250px|μικρογραφία|δεξιά|Επαγωγική εστία Οι '''Επαγωγικές εστίες''' θερμαίνου...
(Καμία διαφορά)

Έκδοση από την 08:18, 4 Ιανουαρίου 2015

Επαγωγική εστία

Οι Επαγωγικές εστίες θερμαίνουν ένα μεγειρικό σκέυος με ηλεκτρική επαγωγή, αντί της θερμικής αγωγιμότητας από μια φλόγα, ή μια ηλεκτρική εστία. Για σχεδόν όλα τα μοντέλα των επαγωγικών εστιών, το μαγειρικό σκεύος πρέπει να είναι κατασκευασμένο ή να περιέχει ένα σιδηρομαγνητικά μετάλλα όπως χυτοσίδηρο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Χαλκός, γυαλί και τα δοχεία από αλουμίνιο μπορεί να τοποθετηθούν σε ένα σιδηρομαγνητικό δίσκο διασύνδεσης, ο οποίος λειτουργεί σαν μια συμβατική εστία.

Σε μία κουζίνα επαγωγής, ένα πηνίο από σύρμα χαλκού τοποθετείται κάτω από το δοχείο μαγειρέματος και ένα εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα διέρχεται μέσα από αυτό. Το προκύπτον ταλαντούμενο μαγνητικό πεδίο επάγει μια μαγνητική ροή, το σιδηρούχο σκεύος δρα σαν το δευτερεύον τύλιγμα ενός μετασχηματιστή. Ο στροβιλισμός του ρεύματος που διαρρέει την αντίσταση του μαγειρικού σκεύους, το θερμαίνει.

Οφέλη

Σε μια επαγωγική εστία βράζουμε νερό πάνω από πολλά στρώματα χαρτιού. Το χαρτί είναι άθικτο καθώς θερμότητα παράγεται μόνο στο κάτω μέρος του σκεύους

Η Επαγωγική μαγειρική παρέχει ταχύτερη θέρμανση, βελτιωμένη θερμική απόδοση, και πιο ελεγχόμενη θέρμανση από το μαγείρεμα με θερμική αγωγιμότητα, με ακριβή έλεγχο παρόμοιο με το φυσικό αέριο.[1] Ένα στοιχείο επαγωγής έχει απόδοση θέρμανσης συγκρίσιμο με ένα καυστήρα αερίου, αλλά είναι πολύ πιο ενεργειακά αποδοτικό.[2] Η επιφάνεια μαγειρέματος θερμαίνεται μόνο από την κατσαρόλα και έτσι δεν φτάνει σε επικίνδυνα υψηλή θερμοκρασία. Το σύστημα ελέγχου διακόπτει τη λειτουργία του στοιχείου εάν το δοχείο δεν είναι παρών ή δεν είναι αρκετά μεγάλο. Οι επαγωγικές εστίες είναι εύκολο να καθαριστούν, επειδή η επιφάνεια μαγειρέματος είναι επίπεδη και λεία και δεν ζεσταίνεται αρκετά για να καούν τροφίμα πάνω σε αυτή.

Η μονάδα μπορεί να ανιχνεύσει αν μαγειρικά σκεύη είναι παρούσα με την παρακολούθηση της ισχύος που παρέχεται. Αυτό του επιτρέπει να κρατήσει ένα δοχείο μόλις σιγοβράζει, ή αυτόματα να σβήσει ένα μάτι όταν το μαγειρικό σκεύος αποσυρθεί.

Επειδή η επαγωγική εστία είναι λεπτή σε σχέση με μια επιφάνεια μαγειρέματος που λειτουργεί με αέριο ή ηλεκτρικό πηνίο, η πρόσβαση αναπηρικού αμαξιδίου είναι καλύτερη, τα πόδια του χρήστη μπορεί να είναι κάτω από την εστία και τα χέρια του χρήστη μπορεί να είναι πάνω απο το μαγειρικό σκεύος.

  1. «Induction Cooking: Pros and Cons». Theinductionsite.com. 3 Νοεμβρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2011. 
  2. «So How Much Power Is What?». Theinductionsite.com. 8 Μαρτίου 2010. Ανακτήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2011.