Κάρλαϊλ Γιουνάιτεντ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: Αφαιρώ 25 σύνδεσμους interwiki, που τώρα παρέχονται από τα Wikidata στο d:Q19575
Zincybilly (συζήτηση | συνεισφορές)
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 35: Γραμμή 35:


==Ιστορία==
==Ιστορία==
Η Καρλάιλ ιδρύθηκε το 1904 και η έδρα της είναι στο Καρλάιλ της Κάμπρια. Στις 17 Μαΐου του 1904 έκαναν μια συγκέντρωση για την αλλαγή της ομάδας. Έτσι την ονόμασαν Καρλάιλ Γιουνάιτεντ όπου έχει αυτό το όνομα μέχρι και σήμερα. Αργότερα έχτισαν το γήπεδο της το ''Μπρουντόν Παρκ Στάντιουμ''. Η Καρλάιλ άρχισε την καριέρα της στην Τρίτη Κατηγορία (σήμερα Λιγκ Ουάν) της Αγγλίας το 1928. Νίκησε την Άκρινγκτον με 3-2. Εκεί παρέμεινε μέχρι το 1958 όπου και έπεσε στην Τέταρτη Κατηγορία (Λιγκ Του). Εκεί παρέμεινε για 4 περίπου χρόνια όπου ανέβηκε στην Τρίτη Κατηγορία (Λιγκ Ουάν) και το 1965 ανέβηκε στην Δεύτερη Κατηγορία (Τσάμπιονσιπ). Ανέβηκε στην Πρώτη Κατηγορία (Πρέμιερ Λιγκ) το 1975. Η Μεγαλύτερη νίκη της ομάδας ήταν ενάντια στην [[Έβερτον]] και στην [[Ντέρμπι Κάουντι]]. Το 1977 υποβιβάστηκε στη Δεύτερη Κατηγορία (Τσάμπιονσιπ). Το 1988 βγήκε δεύτερη με 19 βαθμούς διαφορά από την τότε Νιούπορτ Γιουνάιτεντ. Με αυτά και με αυτά φτάνουμε στο 2001 όπου βγαίνει τρίτη στη Λιγκ Ουάν και ανεβαίνει πάλι στην Τσάμπιονσιπ. Βγήκε 22η και υποβιβάστηκε. Ανέβηκε πάλι την επόμενη χρονιά βγαίνοντας 17η με 19 βαθμούς μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού. Ακολούθησε η επόμενη χρονιά όπου βγήκε 16η αλλά το 2003 υποβιβάστηκε. Από τότε μέχρι σήμερα βρίσκεται στη Λιγκ
Η Καρλάιλ ιδρύθηκε το 1904 και η έδρα της είναι στο [[Καρλάιλ]] της Κάμπρια. Στις 17 Μαΐου του 1904 έκαναν μια συγκέντρωση για την αλλαγή της ομάδας. Έτσι την ονόμασαν Καρλάιλ Γιουνάιτεντ όπου έχει αυτό το όνομα μέχρι και σήμερα. Αργότερα έχτισαν το γήπεδο της το ''Μπρουντόν Παρκ Στάντιουμ''. Η Καρλάιλ άρχισε την καριέρα της στην Τρίτη Κατηγορία (σήμερα Λιγκ Ουάν) της Αγγλίας το 1928. Νίκησε την Άκρινγκτον με 3-2. Εκεί παρέμεινε μέχρι το 1958 όπου και έπεσε στην Τέταρτη Κατηγορία (Λιγκ Του). Εκεί παρέμεινε για 4 περίπου χρόνια όπου ανέβηκε στην Τρίτη Κατηγορία (Λιγκ Ουάν) και το 1965 ανέβηκε στην Δεύτερη Κατηγορία (Τσάμπιονσιπ). Ανέβηκε στην Πρώτη Κατηγορία (Πρέμιερ Λιγκ) το 1975. Η Μεγαλύτερη νίκη της ομάδας ήταν ενάντια στην [[Έβερτον]] και στην [[Ντέρμπι Κάουντι]]. Το 1977 υποβιβάστηκε στη Δεύτερη Κατηγορία (Τσάμπιονσιπ). Το 1988 βγήκε δεύτερη με 19 βαθμούς διαφορά από την τότε Νιούπορτ Γιουνάιτεντ. Με αυτά και με αυτά φτάνουμε στο 2001 όπου βγαίνει τρίτη στη Λιγκ Ουάν και ανεβαίνει πάλι στην Τσάμπιονσιπ. Βγήκε 22η και υποβιβάστηκε. Ανέβηκε πάλι την επόμενη χρονιά βγαίνοντας 17η με 19 βαθμούς μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού. Ακολούθησε η επόμενη χρονιά όπου βγήκε 16η αλλά το 2003 υποβιβάστηκε. Από τότε μέχρι σήμερα βρίσκεται στη Λιγκ
Ουάν. Τον Μάρτιο του 2010 πήγε στον τελικό του Τζόνστοουνς Λιγκ Καπ στο Γουέμπλει Στάντιουμ με αντίπαλο τη [[Σάουθάμπντον ΦΚ]] χάνοντας με 4-1.
Ουάν. Τον Μάρτιο του 2010 πήγε στον τελικό του Τζόνστοουνς Λιγκ Καπ στο Γουέμπλει Στάντιουμ με αντίπαλο τη [[Σάουθάμπντον ΦΚ]] χάνοντας με 4-1.



Έκδοση από την 20:20, 10 Απριλίου 2013

Καρλάιλ Γιουνάιτεντ
Το σήμα της ομάδας
Επίσημη ονομασίαCarlisle United Football Club
Ίδρυση1904
ΈδραΚάρλαϊλ, Ηνωμένο Βασίλειο
ΣτάδιοΜπρόυντον Παρκ Στάντιουμ, Κάρλαϊλ
Χρώματαμπλε, λευκό και κόκκινο
ΠρόεδροςΆντριου Τζέκινς
ΠροπονητήςΚρεγκ Αμποτ
ΠρωτάθλημαΦούτμπολ Λιγκ Ουάν
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

Η Καρλάιλ Γιουνάιτεντ είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος του Αγγλικού Πρωταθλήματος Φούτμπολ Λιγκ Ουάν.

Ιστορία

Η Καρλάιλ ιδρύθηκε το 1904 και η έδρα της είναι στο Καρλάιλ της Κάμπρια. Στις 17 Μαΐου του 1904 έκαναν μια συγκέντρωση για την αλλαγή της ομάδας. Έτσι την ονόμασαν Καρλάιλ Γιουνάιτεντ όπου έχει αυτό το όνομα μέχρι και σήμερα. Αργότερα έχτισαν το γήπεδο της το Μπρουντόν Παρκ Στάντιουμ. Η Καρλάιλ άρχισε την καριέρα της στην Τρίτη Κατηγορία (σήμερα Λιγκ Ουάν) της Αγγλίας το 1928. Νίκησε την Άκρινγκτον με 3-2. Εκεί παρέμεινε μέχρι το 1958 όπου και έπεσε στην Τέταρτη Κατηγορία (Λιγκ Του). Εκεί παρέμεινε για 4 περίπου χρόνια όπου ανέβηκε στην Τρίτη Κατηγορία (Λιγκ Ουάν) και το 1965 ανέβηκε στην Δεύτερη Κατηγορία (Τσάμπιονσιπ). Ανέβηκε στην Πρώτη Κατηγορία (Πρέμιερ Λιγκ) το 1975. Η Μεγαλύτερη νίκη της ομάδας ήταν ενάντια στην Έβερτον και στην Ντέρμπι Κάουντι. Το 1977 υποβιβάστηκε στη Δεύτερη Κατηγορία (Τσάμπιονσιπ). Το 1988 βγήκε δεύτερη με 19 βαθμούς διαφορά από την τότε Νιούπορτ Γιουνάιτεντ. Με αυτά και με αυτά φτάνουμε στο 2001 όπου βγαίνει τρίτη στη Λιγκ Ουάν και ανεβαίνει πάλι στην Τσάμπιονσιπ. Βγήκε 22η και υποβιβάστηκε. Ανέβηκε πάλι την επόμενη χρονιά βγαίνοντας 17η με 19 βαθμούς μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού. Ακολούθησε η επόμενη χρονιά όπου βγήκε 16η αλλά το 2003 υποβιβάστηκε. Από τότε μέχρι σήμερα βρίσκεται στη Λιγκ Ουάν. Τον Μάρτιο του 2010 πήγε στον τελικό του Τζόνστοουνς Λιγκ Καπ στο Γουέμπλει Στάντιουμ με αντίπαλο τη Σάουθάμπντον ΦΚ χάνοντας με 4-1.


CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Carlisle United F.C. της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).