Αυστραλιανό Όπεν 2021

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Αυστραλιανό Όπεν 2021[1] ήταν ένα τουρνουά αντισφαίρισης γκραντ σλαμ που διεξήχθη στο Πάρκο της Μελβούρνης από τις 8 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2021. Ήταν το 109ο στη σειρά Αυστραλιανών Όπεν, το 53ο στην εποχή του Open Era και το πρώτο Γκράντ Σλαμ της χρονιάς. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί 18 εως 31 Ιανουαρίου του 2021, όμως μετατέθηκε κατά τρεις εβδομάδες αργότερα το Φεβρουάριο, λόγω της Πανδημίας COVID-19. Το αθλητικό γεγονός ήταν μέρος του ATP Tour 2021 όπως και του WTA Tour 2021.

Το τουρνουά αποτελείτο από εκδηλώσεις για τους επαγγελματίες παίκτες σε μονό, διπλό και μικτό διπλό. Οι παίκτες με αναπηρικό αμαξίδιο αγωνίστηκαν σε μονά και διπλά τουρνουά. Όπως και κατά τα προηγούμενα χρόνια κύριος χορηγός του τουρνουά ήταν η Kia.

Ο Novak Djokovic υπερασπίστηκε επιτυχημένα τον τίτλο του πρωταθλητή στο μονό των ανδρών καθότι διεκδίκησε τον 18ο του τίτλο Γκράντ Σλαμ, νικώντας στον τελικό των ανδρών τον Daniil Medvedev σε συνεχή σετ. Στις γυναίκες, η Sofia Kenin, προηγούμενη κάτοχος του τίτλου (2020) στο μονό γυναικών, έχασε από την Kaia Kanepi στον δεύτερο γύρο. Στον τελικό των γυναικών ήταν η Naomi Osaka που διεκδίκησε τον τέταρτο τίτλο της Γκράντ Σλαμ νικώντας την Jennifer Brady (η οποία συμμετείχε πρώτη φορά σε τελικό Γκράντ Σλαμ) σε συνεχή σετ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «2021 Australian Open - Wikipedia». en.m.wikipedia.org (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 17 Απριλίου 2021.