Αλέξα Τσανγκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Αλέξα Τσανγκ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση5  Νοεμβρίου 1983[1]
Privett[2][3][4]
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
Ύψος173 cm Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςPerins School
Peter Symonds College
Κολέγιο Τσέλσι Τέχνης και Σχεδίου
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταμοντέλο[5][6][7]
τηλεπαρουσιάστρια[8][9][7]
δημοσιογράφος[10]
καινοτόμος επιχειρηματίας[11]
Περίοδος ακμής1999
Ιστότοπος
www.alexachung.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Αλέξα Τσανγκ (Alexa Chung) γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1983. Πρόκειται για μία Βρετανίδα συγγραφέα, παρουσιάστρια, μοντέλο και σχεδιάστρια μόδας. Έχει γράψει και δημοσιεύσει τα βιβλία It (2013) και It: «Über Style» (2014), ενώ ταυτόχρονα έχει κυκλοφορήσει υπό την επωνυμία της σειρά ρούχων (2017).

Πρώτα χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στο Privett του Χαμσάιρ με γονείς την Gillian και τον Philip Chung. Ο πατέρας της έχει κινεζική καταγωγή, ενώ η μητέρα της βρετανική. Η Τσανγκ φοίτησε στο Perins School και στο Peter Symods College. Έγινε δεκτή στο King's College του Λονδίνου, ωστόσο ακολούθησε την καριέρα του modeling.

Σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Τσάνγκ ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το modeling στα 16 της. Δούλεψε ως μοντέλο σε εφηβικά περιοδικά, όπως το Elle Girl και το CosmoGIRL!, καθώς επίσης και για εταιρείες συμπεριλαμβανομένων των: Fanta, Sony Ericsson, Sunsilk, Urban Outfitters και Tampax. Εμφανίστηκε σε βίντεο κλιπ για τους καλλιτέχνες: The Streets , Westlife, Delta Goodrem, Reuben και Holly Valance. Μετά από τέσσερα χρόνια η Τσάνγκ παραιτήθηκε από το modeling έχοντας ως στόχο την δημιουργία ενός ιδρύματος για τις τέχνες ή την ενασχόλησή της με την δημοσιογραφία στον τομέα της μόδας.

Style

Η Τσανγκ έχει γίνει η μούσα πολλών σχεδιαστών μόδας, λόγω του ιδιαίτερου προσωπικού της στιλ. Συχνά εμφανίζεται σε λίστες όπου συμπεριλαμβάνονται τα πιο καλοντυμένα άτομα, είναι τακτικά μοντέλο για τα περιοδικά: Vogue, Elle και Harper's Bazaar, καθώς επίσης είναι συχνά παρούσα στις πρώτες σειρές σε πασαρέλες και εκδηλώσεις μόδας .

Το 2009 ο οίκος Mulberry δημιούργησε το μοντέλο «Alexa», ενώ τον Ιανουάριο του 2010 το βρετανικό περιοδικό Tatler την τοποθέτησε στον κατάλογο των δέκα πιο καλοντυμένων προσώπων.

Τον Μάιο του 2016 η Τσανγκ κυκλοφόρησε τη δική της μάρκα υπό την επωνυμία «Alexachung».

Συγγραφή Η Τσανγκ έγραφε μία στήλη στο μηνιαίο περιοδικό Company, από τον Οκτώβριο του 2007 έως και τον Ιούνιο του 2008. Μετέπειτα, έγραφε εβδομαδιαία στήλη για την εφημερίδα The Indepedent από το Νοέμβριο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2009, με τίτλο "Girl About Town" και αργότερα "New York Doll". Τον Ιούνιο του 2009 έγινε συνεργαζόμενη συντάκτρια στην βρετανική Vogue. Έχει πάρει συνεντεύξεις από σχεδιαστές όπως ο Karl Lagerfeld και ο Christopher Kane. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "It", δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2013.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Alexa Chung στο Wikimedia Commons